bugün

o zaman diktatörlükle yönetilen ülkelerde de diktatöre bok atılmasın bari denilesi saçma eleştiri.
tehlikenin gün geçtikçe yaklaştığını görmeyen halkın önemsemediği bir durumdur.
eğer bin dokuz yüz otuzlarda almanyada doğsaydı hitleri baş tacı edecek olan yazarın söylemidir.

başlık açarken biraz düşünerek açsanız sizede saygı duyacaz ama bu şekilde olunca ancak küfredebiliyoruz. özür dileriz.
"laiklik nedir, ne değildir" temalı bitmek bilmez tartışmaları yine ve yeniden alevlendirecek olan durumdur.
(bkz: yapma bunu volkan yapma bunu)
elinde şişesi olan herkes laikliği ister adeta arzular. ama atatürk içiyordu da derler demişlerdir de.

fakat

alkol (insan) sağlığına zararlıdır.

üzgünüm .
bir sistemi kötülemek için gerek ve yeter şart o sistemin hatalı olduğuna inanmaktır. hatalı olmalıdığını bile bile saçma sebeplerle diretmek biraz götlüktür. ama iş bu enrty sırf dikkat çekicem diye kasmış. kendilerinden "saltanat olan bir ülkede doğup saltanatı kaldırmak" tipinde entryler görmeyi beklemekteyiz; fikri hür irfanı gür userler adına.
içine doğduğun sistemi kabul etmek gibi bir durum yoktur.ne yani şimdi monarşinin tam ortasına doğsak onun açıklarını yanlışlarını eleştiremeyecek miyiz.zaten sorun kral(!)la değil kralcılarla.
aferdersin ama Elinde içki kadehi varsa laik olduğun, yoksa direk dinci, yobaz, örümcek kafalı damgası yediğin bir ülkedeki laiklik sistemini sikeyim. dedirten önermedir.
devrimci bir ülkede doğup muhafazakar olmak gibi birşeydir bu. iç burkar.
dinci yönetim sisteminden daha iyi olan ama günümüz türkiyesinin kaldıramadığı sistemdir.
türkiye cumhuriyeti için düşünüldüyse yanlış kurgulanmış olan başlıktır. türkiye cumhuriyeti'nde, "laikliğin olduğu iddia edilen bir ülkede doğup laikliği uyguladığını zanneden devlet sistemi" vardır denebilir. örneğin, içerisinde diyanet işleri başkanlığının neden var olduğuna akıl sır erdirilemez. hani din işi ayrı devlet işi ayrıydı?

ha demek ki laikliğe dayalı sistem bu ülkeye birkaç gömlek büyük gelmiştir. çünkü yüzyıllarca el etek öpen zihniyetin bir anda sihirli değnek dokunmuşcasına laikliğe inanmasını kimse beklememelidir. bu bir süreçle olabilirdi ama malesef atatürk'ün vefatından sonra atatürk'ün yarısı kadar bile bir lider çıkmamıştır. koyun gibi güdülmeye alışmış olan halk, bugün kendi seçtikleri, kendilerini temsil eden milletvekilleri karşısında el pençe divan durmaktadırlar. dalkavukluk, rüşvet, kadrolaşma almış yürümüştür.

başbakan'ın padişah edaları da bu eksikliği doldurabilmesinden sebep senelerdir bu bir kısım halktan büyük destek gördüğü içindir. kısacası dönüp dolaşıp padişahım çok yaşa'ya gidiyoruz.

not: elbette atatürk'ün kurduğu bu halk odaklı sistemi benimseyen aydın yurttaşlarımı tenzih ederim.

(bkz: alışmamış götte don durmaz)