bugün

kürtçe öğrenme kılavuzuna yapılan eleştirileri ihtiva eder.
elzem olmasına binaen açılmış bir konudur. sadece sözlük yazarlarını değil genel manada sözlük okuyucularının da faydası gözetilmektedir.

eleştirel yaklaşımların( olumlu - olumsuz) eleştirilerinizi açtığımız tali başlıkta incelenmenizi, siz sözlük yazarlarının medeni anlayışına sığınarak istirham ediyoruz.
türkiye cumhuriyeti'nin resmi dili türkçe'yken farklı bir dil arayışına girmenin anlamsızlığını gösteren durum.

isteyen kürtçe de konuşur. ingilizce de. kuş dili de.

ancak öncelik türkçe'dir. ''ben türkçe öğrenmem'' diyorsa birisi ve ille de kürtçe konuşmak için diretiyorsa zaten türkiye'yle bir alakası kalmamıştır. bu ülkede yaşıyorsan önce bu ülkenin dilini konuşacaksın kardeşim. bu faşizan bir baskı değil aksine ulusal bir değerdir. ondan sonra kürtçe mi, zazaca mı, lazca mı ne istiyorsan konuşursun.
bolivya'da 11 kişinin konuştuğu bir dil bile resmi dil olarak sayılırken 11 kişi değil 11.000.000'dan fazla kişinin konuştuğu bir dil bile resmi dil sayılmıyor,konuşanlar tutuklanıyor,kurşunlanıyor,bölücü muamelesi görüyorlar.

ama artık yeter bu kadar.madem türkçe konuşuyorlar o zaman kürtçe öğrenmelerinin ne sakıncası varki?bu baskıları milli gelenek vs. diye yutturmaya kalkmanın alemi yoktur.
iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunları çözmek adına faydalı olabileceği durumu göz önüne alınarak gerçekleştirilmiştir.

her uyuşmazlık iletişim eksikliğinden kaynaklanır kaidesinden yola çıkıldı.
uludağ sözlük'te kesinlikle akıntıya kürek çekme çabası olarak kalacak, ve unutulup gidecek bir kaç günlük hadisedir. dahası sadece uludağ sözlükte değil, diğer sözlük klonlarında da aynı durum geçerlidir.

bunu kürtçe öğrenme kılavuzu diye başlık açarak, dilin alfabesinden gramerine kadar anlatacak adam aramak, çölde vaha aramaya benzer. fidelcastro kişisi de bunun farkında olacak bir yazar aslında. onun demek istediği kürtçe bilenlerin kürtçe kelimeler girerek sözlüğe katkı yapması gibi hakikaten masum bir istek olabilirken, koparılan vaveylalar yardımcı oyuncuların nickaltlarından takip edilmekte şu sıralar.

her ne kadar niyet halis olsa da, gerçekte ne kadar uğraş verilmiş ki acaba diye akıllara soru getirendir. ben dahi çemberin en dışından biri olarak kürtçenin zilyon tane lehçesinin olduğunu bilen biriyim. şu durumda nedir bu kılavuz mevzuu? bulursun bir tane kürt kökenli vatandaş en öğrencisinden, -bulamıyorsan gel ben bulurum- en olmadı o öğretir. gramerini de bilir. o bilmezse de buluruz birilerini. ama ben kürtçe öğrenmek istedim de hiç bi' yer bulamadım, sözlük bana bir çare, medet dersen kusra kalma abes kaçıyor biraz.

sonra bi de şöyle bi' olay var.
--spoiler--
Açılması kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan Kürtçe dil kursları yeterli öğrenci bulamayınca kapanmaya başladı. istanbul, Adana, Diyarbakır, Batman, Van, Batman ve Kızıltepede açılan Kürtçe dil kurslarının yeterli öğrenci bulamadığı ve ekonomik sıkıntı içerisinde oldukları öğrenildi. Adanada geçtiğimiz mayısta açılan kurs aralık ayında kapandı. Adana Özel Kürtçe Öğrenim Kursu sahibi emekli öğretmen Abdurrahman Bakır, Milli Eğitim Müdürlüğüne sunduğu 17.12.2004 tarihli dilekçede kurumun kapatılma gerekçesiniyeterli öğrenci bulamama` şeklinde gösterdi.
--spoiler--
edit: imla
kürt bir hatunu tavlayıp ondan derinlemesine kürtçeyi öğrenmek.