bugün

çok kötü bir şeydir, ülkemizin kanayan yarasıdır.

kitap okumak insanın cahil olduğunun göstergesidir. kitap okumayanlar, bilgedir. onlar her şeyi bilirler. başkasının yazdığı bir şeyi okumaya tenezzül etmezler.
yurdum insanının geldigi son noktadır,çünkü herkes kitap okuyacak degil kitap yazacak kapasitededir.
internet denen şeyden bihaber olmak da denebilir.
neresinden tutsam elimde kalan basliktir. acanin yazanin ne amacla ne yazdigini benim neden buna alet oldugumu hala anlayamiyorum.

kitap okumak dunyanin en kulturel aktivitesi degildir. hatta bana kalirsa kitap okumayi kulturel bir aktivite olarak da gormemek gerekir. her insan kitap okumak zorunda degildir. dahasi her insan kitap okuyamayabilirde.

ama elin japonu senede 8 kitap okurken o herseyi bilen turk insani hatta 6 turk insani sende 1 kitap okuyorsa bunu yukarida anlattigim seye baglamak embesilliktir. ortada bariz bir yanlis vardir. egitimsel bir yanlis hemde. dedigim gibi herkes kitap okuyamayabilir yani kitabi eline alipta iskence ceken bir adama oku ulen demek sacmadir. ama eline tek bir tane bile kitap almamis adamin yasamasi yanlistir bence. bana kalirsa dev bir cukur kazip diri diri gomulmeyi hak etmektedirler.

zarardirlar zira. topluma en ufak bir faydalari dokundugundan suphelerim var. kitap okumak kulturel bir etkinlik olmasa da en azindan kisisel gelisim icin yapilmasi gereken birseydir. yani bazi insanlar kitap okumazlar ama bilgileri ogrenebilecekleri okumaktan cok daha pratik seylere sahiplerdir. misal bazi insanlar bilgisayar kullanmayi ogrenmek icin birilerinin yardimina yada kitaplara ihtiyac duyarken bazilarinin onune bilgisayari koyarsin ve ertesi gun o adam bilgisayari ogrenmis olur. ikinci tip adamin kitap okumaya ihtiyaci yoktur. ama ilk tip adam kitap okumuyorsa bunda bir yanlislik vardir. sonra elin japonu gelir gotumuze atom bombasini dayar niye diye sorariz.

arastirmiyoruz tembeliz uretmiyoruz hatta dusunmuyoruz bile. bari okuyalim amina koyim. dunyadaki en buyuk kdv orani bizdeyken cinden soraki en buyuk korsan piyasasi da bizde. gucumuz orjinal kitap almaya yetmiyorsa ki boyle insanlarin varligindan haberdarim korsan alip okuyalim.

kitap insanin en iyi dostu degildir. hatta bazi kisisel gelisim kitaplarinin beni yargiladiklarini ve asagiladiklarina sahit oldum. kitap belki bize kulturel manada birsey kazandirmaz. ya da kitap okumadan onceki sizle kitap okuduktan sonraki siz arasinda bir fark olmayabilir. yine de kitap okumak cogu zaman zevkli bir aktivitedir ve yapisi buna musait olan herkesin yapmasi gerekir.
kitap okumayan cahil bünyelerin kurduğu cümlecik. ona göre, bebekleri de leylekler getirmiştir zaten dünyaya, hatta dünya da öküzün boynuzundadır.
ironi yapacağım derken dozu ayarlayamamak, potansiyeli hesaplayamamaktır. "ulan sanki ben kitap okumak gerektiğini bilmiyor muyum? o kadar da zekiyim yani" olaylarına girmektir.
aşmış adam söylemidir. bunu söyleyerek insanları aşağılayan kişi ancak peygamber olabilir ya da kozmosun emmioğlu gibi birşeydir, bilginin mutlak kaynağı önünde çiçek gibi açılır, telekineziyi astral projeksiyonu falan cebinden çıkarıp masaya koyar, dünyayı siyah zemin üzerinde akan yeşil yazılar şeklinde görür, seri kapaklama yapar gibi cevap verir, yanında ağzını açmaya utanırsın.

öyle biri değilse de, bilinci cahillerin mutlu olduğunu fakettiği an, gelişimin frenine basmış bir muhteremdir.
kitap okumanın yararsız olduğunu anlatan başlık. tanım: cahillik gider ama eşşeklik baki kalır.

-olum kitap okusana.
+ben cahil cüheylamıyım baba ben sözlükte yazarım bile.
-aaa,kitap okunur mu hiç?

kitap okuyanları asmalılar bu devirde!**
"kitap okumayıp eşşek* kalacağıma, okuyup cahil olurum" düşüncesiyle yapılmış eylemdir. ilginçtir kitap okudukça cahillik azalmaktadır yalnız okumayan bunu bilemez tabii.
doğrusu şöyledir. (bkz: kitap okuyamayacak kadar cahil olmak)