bugün

gözün ön kısmında'ki kornea tabakanın bombeliğinin aşırı derecede artması ve incelmesidir. kornea'daki şekil bozukluğuda giderek artan miyop, astigmata veya görme kaybına sebep olabilmektedir. en büyük belirtiside budur, sık sık gözlük numaralarının değişmesi, ilerleyen astigmat veya miyop, sürekli göz ovalaması vb rahatsızlıklarla kendilerini belli ederler.

kesin nedeni ve neyin sebep olduğu bilinemezken, araştırmalara göre, daha çok kalıtsal nedenler ve genetik yatkınlıklardan kaynaklandığı düşünülmektedir.
Ağustos ayında sağ gözüme crosslink ameliyatı yapılmasını gerektiren hastalıktır.
gözün en önde yerleşimli saydam tabakasının yani korneanın, ilerleyici incelme ve sivrileşmesiyle görülen hastalığıdır.

Genellikle ergenlik döneminde başlayan hastalıktan hastalar 20li yaşlarında haberdar olurlar.40 yaş arasında ilerleme gösterip 40 yaştan sonra durağan döneme girer. Günümüzde keratokonus hastalığı batı toplumlarında her 2000 kişiden birinde gözlemlenmektedir. Keratokonusun görülme sıklığı her geçen yıl daha da artmaktadır. ilerleyen miyop ve astigmat, kornea incelmesi ve sivrileşmesi ile belirti vermeye başlayan keratokonus hastalığına, çok özel tetkiklerle erken dönemde teşhis konulabilir.
hoş gelmiş çıtır yazar, inşallah kızdır.
seni sevmeyen ölsün dediğim hoş gelmiş yazar.
alnından öpülesi babe
hoş gelmiş yazar çıtır mı göreceğiz.
yeni degil de yeniden yazar. hoş gelmiş, yalnız bırakmamış.
gözlerin ovalanması ve kaşınması durumunda çok hızlı ilerleyen hastalık.el değdirmeyin sakın.
(bkz: türkiye nin islam dini anlayışı/#18491563) güzel özetlemiştir.
(#18556502) entysinde sonuna kadar haklı yazar. *
zor bir göz hastalığıdır.

gözlerime uygulanan lazer ışınları bir gece uyutmamıştı.bu hastalıktan muzdarip olanlara tavsiye edeceğim doktor şudur.

(bkz: kamil bilgihan)

danışmak için özelden ulaşabilirsiniz arkadaşlar.
iyi niyetli, kalemi kuvvetli ve bana bir nesil fark atmış yazar.

duydum ki bensiz sigara bırakma çalışmalarına girmiş. Gönül koyduğum yazar.
zor bir göz hastaligidir. Parama kıyıp 3 bin tl'ye ameliyat olacağım haftaya.
gidişiyle yüreklerimizi dağlamıştır.*
Nereye böyle? dedigim yazar.
göz incelmesi ile oluşan göz hastalığı çoğunlukla doğuştan gelir. hastalığın çözümü yoktur ama bir süreliğine büyümesi durdurulabilir.
genetik olma ihtimali bulunsa da bununla ilgili kesin bir veri yoktur, yatkınlık durumunda başka etkenlerin tetiklemesi sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor, özellikle çocukluk ve ergenlikte hızla ilerlemesiyle tanınır, gözün bir kısmı incelirken korneada da konikleşme ve sivrilme meydana gelir, erken teşhis durumunda yüksek ihtimalle sert lensle yırtarsınız, çok ilerlemişse kornea nakli şart olur, bunun dışında korneada açılan kanalların içine halka yerleştirmek suretiyle şeklinin düzeltilmesi de bir tedavi yöntemi olarak ortaya atılmıştır, gelişmiş ülkelerde görülme oranı daha yüksek olup türkiyede bu oran yamulmuyorsam 20binde 1dir, astigmatın ağababası olarak da tanımlanabilir kısaca, doğuştan gelmez yani.
sol gözümün görme oranını %5 düşürüp kornea nakline mecbur bırakmış hastalıktır. hastalık hakkında kötü konuşmayacağım. en nihayetinde allahtan geliyor. allah düşmanıma vermesin bu hastalığı.
tek gözümü benden alan hastalık. allahtan kornea nakli olacağım. sabrettim ve kornea sıram geldi. allah hepimize yardım etsin.
lise sonda görmede azalma belirtisiyle gittiğim 10. doktorda hastalığın teşhisi konuldu ve ne olduğunu öğrendim. zamanla görme kaybına neden olan eninde sonunda kornea naklini yada halk arasındaki tabirle göz naklini gerektiren insanı içten kemiren hastalık.. belirtiler, görmede azalma, gözlük deneme, teşhis nakil sırası şu bu derken 2-3 yıl geçiyor.. ilk naklimi 2005'te ikincisini geçen aylarda oldum, 1 yılın sonunda gözdeki dikişlerin alınmasıyla iyileşme süreci hızlanıyor ve görme oranı yükseliyor.. çok korkulacak bir ameliyat olmasa da, midesi sağlam olan izleyebilir.. http://www.youtube.com/watch?v=CBlZY37S72s

edit: doktorun şöyle bir uyarısı vardı gözünü çok kaşıyan çocuklarda görülme oranı çok yüksek diye, çevrenizde gözü çok kaşınan gözünü sürekli ovalayan çocuk varsa, ne olur ne olmaz bir gösterin..
26 yaşımda teşhişini aldığım hastalık. bir miktar zorlanmaya ramen gözlük dışında bir tedavi uygulamıyorum. teşhisten itibaren ilk 3 ayda ilerleme görülmediği için kross linking ameliyatı da olmadım. Göz ovuşturma huyunun kesinlikle bırakılması gerekiyor. doktor tavsiyem internetten methini duyup gittiğim kamll bilgihan veya murat irkeç'tir (doktor doktor gezdik.) Dünya gözün tamemen ticari olduğu da doğrudur. zira ilk onlara gittim ve direktman cross linking olman gerek dediler.
edit: anlatım bozukluğu
Askerlikten muaf olma sebebim.
benim de yakalandığım hastalık. bu sebepten sağ gözümden hastalığı durdurmak için 2013 yılında van'da lazer yani (bkz: cross linking) tedavisi oldum. sol taraftan ise 2011 yılında ege üniversitesinde nakil sırasına alınıp 2014 yılında nakil oldum.

bu hastalık genetik olarak başlayıp zamanında aile tarafından ihmal edilince maalesef en son safhaya geldikten sonra teşhis konuldu. bu yüzden üniversiteyi bıraktım askere gidemedim en kötüsü iş bulamadım..

(bkz: tanım) erken teşhisle zamanında tedavi olunmadığı veya ihmal edildiği vakit, insanı görme yetisinden alıkoyabilen, dünya hayatında birçok zorlukla başbaşa getiren ve ömür boyu süren sıkıntılı göz hastalığı.
Türkçesi Korneanın dikleşmesi hastalığıdır. Sıcaklık ,toz, genetik gibi birçok sebebi bulunmaktadır.
Ameliyatı nasıl olur diye merak edenler için şöyle bir yazı buldum.

https://tecrubelisayfa.bl...meliyati-nasil-gecer.html