bugün

konu din olunca müslüman türk halkının duygularını hiçe sayan islam dinini inanmak ama yaşamamak sayan cuma namazını toplu halde kılanlar hakkında yobaz gerici şeriatçı başlıklarını kolayca atabilen iftira atmanın bu kadar kolay olduğunu ispatlayabilen, kendi önlerini süpürmeden başkasının çöplüğüne bok atabilen medya güruhu.
BASIN SEKTÖRÜNÜ ELiNE GECiRiP BASINDA Ki RENKLiLiĞiN ARTMASINA BiRAZ KÖSTEK OLSADA SON ZAMANLARDA CUMHURiYET DÜŞMANI ÖRÜMCEK KAFALI YOBAZ KESiME VERDiĞi CEVAPLAR NEDENiYLE TAKTiR TOPLAYAN GAZETELERDiR....
(bkz: hürriyet)
(bkz: posta)
(bkz: milliyet) ve (bkz: aydın doğan)
- (bkz: konyadak türbanlı doktor haberi)
dünya ve türkiye'deki örnekler incelendiğinde kartel medyası değilde medya kartelciliği olarak değiştirilmesi gereken başlık. ayrıca duygusal entry'lerle tanımlanmaması gereken başlık.
örneklerle açıklamak gerekirse ABD'de 1986 yılında yaklaşık 1500 günlük gazete, 11000 dergi,, 9000 radyo ve 1500 televizyon istasyonu, 2400 yayınevi ve 7 film stüdyosu, yani toplam olarak 25000 medya kuruluşu vardı. bunların büyük bölümü genel haberler için kendilerinden büyük medya kuruluşlarına ve büyük haber ajanslarına gereksinim duyan küçük yayın organlarıdır. bu yayın organlarının yarısından çoğunu 29 medya şirketi kontrol etmektedir.. doğal olarak bu şirketler ABD'nin gündemini belirleyen şirketlerdir. ancak şirket sayısı bakımından bir ideoloji çeşitliliği ve rakabet olduğu söylenebilir.

ben magdikan, media monopoly kitabı için araştırmasını tamamlandığında 50 şirket medya sektörünün yüzde 50'den fazlasını kontol ediyorudu. aralık 1986'da kitabını ikinci baskısı gözden geçirdiğinde, bu 50 şirketin sayısının 29'a düştüğünü gördü. son saydığında 26 ve kitabına üçüncü baskısında gerçekleştirdiği araştırmada 20 rakamına ulaşmıştı. günümüzde bu rakam 9'dur. ABD'de 1700 günlük gazetenin yüzde 98'i monopol halindedir. ve 15'ten daha az sayıdaki şirket günlük gazete dolaşımını kontrol eder. örneğin Time. inc. magazin sektörünün kontrol eder ve sektördeki karın yüzde 40'ı bu şirkete gider. aynı şekilde televizyon işinide 5-6 şirket idare etmektedir. kitap yayınlayan tüm yayınevleri 10'geçmeyen şirket tarafından kontrol edilmektedir.

düşünce çeşitliliğini garanti etmenin en emin yolu sahiplikteki çeşitliliktir. fakat bu artık günümüz için büyük bir ideal ve hayal olmuştur. seebebide hükümetler tarafından adı serbest pazar olan, ama aslında tekelci kapitalist koşullara kurban edilmesidir.

medya grubu devemlılığını sürdürmek için kendisine finansman sağlayan grupların amaçları doğrultusunda ideoloji aşılar.

not: rakamsal veriler; kitle iletişim kuramları-Levent Yaylagül
aralarında anlaşarak istedikleri gündemi oluşturan, istedikleri gerçeklerin de üstünü örten medyadır. dedikleri herşeye şüpheyle yaklaşılmalı, haberleri yalnızca eğlence amaçlı izlenmelidir. çocuklara küçük yaştan itibaren bu kanalların ve gazetelerin haberlerinin hepsinin gerçek olmadığı, amcaların kandırıkçılık oynadığı, bizim hangi haberlerin gerçek hangi haberlerin yalan olduğunu tahmin etmeyi öğrenme becerisini geliştirmemiz gerektiği anlatılmalıdır. "mesela iktidar lehine bir haber mi yapılıyor; medya patronunun almak istediği bir ihale veya yok etmek istediği bir rakip vardır. iktidar aleyhine haber mi yapılıyor? o zaman medya patronunun bazı şirketlerine gelen cezalardan canı yanmıştır. bununla beraber iktidar lehine haber yapılması iktidarın iyi olduğunu göstermez veya iktidar aleyhine haber yapılması iktidarın kötü olduğu anlamına gelmez (bkz: paranoyak olman izlenmedigin anlamina gelmez)" denmelidir.
http://img114.imageshack....297/jurijkosabukinsp1.jpg
genelde milliyet(?), hürriyet(?) gibi kavramları kullanırlar. sabah(?) akşam(?) çıkarlar. cumhuriyet(?)'imize sahip çıkandır onlar(?).
(bkz: cartel)
yalan ve ucuz haberlerle halkı yanlış bilgilendiren iftiracı topluluğu. amaçları islam' a saldırmaktır. millete yanlış bilgi vererek ülke için en büyük kötülüğü yaparlar. görüşleri sığ ve ucuzdur. en büyük gerici, yobaz, hain bunlardır.
(bkz: doğan medya gurubu)
repçi medyadır. devamlı suretle kartel şarkıları ve türkülerini oynatır.
ilginçtir bugün manşetlerinde, sürmanşetlerinde referandum anketlerine pek yer vermemişler. acaba son anketlerde evet'lerin artmasıyla bir ilgisi var mı? ayrıca emin çölayısı da bugün "yüzde 65 evet çıkmazsa akp'nin sonu olur" diyorsa var bu işte bir iş.

az sonra taşınacağı başlık; (bkz: kartel medyasi)
(bkz: cartel)
(bkz: zaman-sabah)
Doğan Grubu'nun örnek verilemeyeceği bir medyada sahiplik sorunudur. Doğan Grubu kartel değildir, çapraz sermaye sahipliğine örnek gösterilebilir. kartel, sermayesi farklı kişi veya tüzel kişiye ait firmaların aralarında gruplaşarak tekel oluşturma çabasıdır. Halbuki bahsedilen firmaların tümünün sermayesi Aydın Doğan'a aittir. Konuşulanlar sadece gruplaşmaya örnek gösterilebilir. Star ile Kanal D, Hürriyet ile (Demirören'e satılmadan önce) Milliyet ikilileri gruplaşmaya örnektir. Fakat bu televizyon kanalları ile gazeteleri, radyoları, dergileri, internet servis sağlayıcılarını, internet sitelerini bir araya getirirseniz sizin kartelden kastettiğiniz çapraz sahiplik olgusu ortaya çıkar.