bugün

çok sevgili okulum.
daha yeni rektörü necdet doğanata vefat etmiştir.
neysem.
daha önce birkaç kez daha tanımladım okulu biliyorum fakat tutamıyorum kendimi o kadar çok özelliği var ki tanımladıkça tanımlayasım geliyor. *
şimdi, bu okulun çok kötü bir şekilde bina sıkıntısı var. bir kısım öğrenci okulu ana binasına sığışmaya çalışırken, bir kısım gariban öğrenciyi de yollamışlar fatih kolejine, bebelerle birlikte eğitim görüyorlar. mimarlık ve hazırlık sınıfları orada sanırım.
ben ana binadan bahsedeceğim, ben oradayım çünkü.
en alt katta bir kantin ve küçücük bir bahçe var, sığışmaya çalışıyoruz kendimizce. binası fena değil aslında, amfileri falan güzel, koltukları rahat. o girişteki koltuklarda oturmak ayrı bir keyifli zaten. baya rahatlar çünkü, bırak oturmayı, uzan uyu orada.
neyse, anam bir sürü şey birikmişti, unuttum birden.
bina sıkıntısını çok kafaya takmayacak olursanız, okulun yeri fena değil, merkezi sayılır. ama çevrede gerçekten yapılacak pek birşey yok, üçkuyular eski ve yaşlı bir yer doğrusu. bu okul da pek bir gençlik katamamış çevresine.
zaten okulun öğrencileri çok eğlenceli tipler değil.
siyasi faliyetler hemen hemen hiç olmaz. biz geçen sene siyaset konuşabileceğimiz bir kulüp kuralım dedik, olmadı.
fotoğrafçılık kulübü en fazla çalışan kulüp. arada geziler falan düzenliyor. dans kulüpleri var bir de tog da iyi çalışıyor. sosyalleşecekseniz bunlara katılın derim. ama yok ben felsefe yapayım, siyaset konuşayım derseniz gelin beni bulun. bakarız.

neyse sadece kötülemeyeyim, fena olmayan bir akademik kadromuz var. özellikle psikoloji bölümü adına konuşuyorum. bir profesörümüz var, yardımcı doçentlerimiz falan var, hocalarımızın özgeçmişi falan gayet iyi. ahmet tosun hocam gitmeyeydi iyiydi. ama olsun.
böyle işte.
yurt meselesiyle fatih kolejinin yurdunda kalabilirsiniz ama çok pahalı duyduğuma göre.
inciraltı devlet yurdu var, orayı tavsiye ederim.
ev de tutabilirsiniz, çevredeki evlerin kiraları 500den başlıyor. ona göre.
(bkz: türkiye nin en kötü üniversitesi)
Üniversiteyi doya doya yaşamak istiyorsanız buyrun gelin efendim. Kampüs yokmuş bilmem ne hepsi bahane, gideri vardır.

Kızları şeker mi şeker erkekleri tatlı mı tatlı minik üniversitemiz.
küçüklüğünden ötürü bir sevimliliği ve sıcaklığı olduğu doğru, fakat üniversite hayatını doya doya yaşamak istiyorsanız gelmeyin, lise hayatını özlediyseniz gelin. * *

neyse,
okul hakkında birkaç bişey sunayım sizlere

https://www.facebook.com/...408148055924175?fref=tsbu okulun facebooktaki bir itiraf sayfası- izmir üniversitesi fısıltı

https://www.facebook.com/...versitesiItiraf?fref=tsbu bir diğer itiraf sayfası - izmir üniversitesi itiraf

http://www.whopeer.com bu izmir üniversitesi öğrencilerinin iletişim kurmak için kullandığı bir web sitesi, twitter tarzı birşey

http://www.izmiruni.com/default.aspbu izmir üniversitesi forumuymuş şu an öğrendim ben daha hiç girmedim.

başka öğrendikçe yazarım.
gelmeyin. sakın.
okulun damı akıyor damı!! kova koymuşlar altına. ciddiyim bak.

ahanda kanıt:
görsel
gençler, size şöyle söyleyeyim, ben bu üniversiteye gelmekle hayatımın hatasını yaptım. şimdi kaçıp gitmek için fırsat kolluyorum.
aman diyeyim, ne kampüsü, ne adam gibi laboratuvarları, ne düşünce özgürlüğü, ne düşünebilen öğrencileri, ne doğru düzgün binası, ne eğlencesi, etkinlikleri olan boktan bir üniversitemsi.
sabahattin zaim üniversitesine bile gidin, buraya gelmeyin.
adamların hem binası bizimkinden güzel hem de bildiğin odtüye kafa tutuyorlar. *
bir arkadaşım burada hukuk fakültesi okuyor, anlattığına göre memnunmuş..
ismine kanılan ama lise binasına sahip üniversiteciktir.
Egitimi iyi olmayan universitedir. simdi ozel universitede zengin kendini begenmis zuppeler hep vardir ama oradakiler ayri bi degisik. Hayir yani kisin kantininizin su aldiigini ufacik bir binaya sigmmaya caliistiginizi bunlara ragmen fazla para odedigini biliyoruz. Havaniz kime.
Bu sene mezun olduğum,öss tercihlerimde hangi akla hizmet yazdığımı anlayamadığım (sitede çok kandırıkçı şeyler vardı) okulum. Baya pişman oldum açıkçası. Kendimi çok boş hissediyorum eğitim açısından.Keşke zamanı geri alabilsem.5 senem çöp gibi geçti.
güzel kızlar var diyolar. önünden her ne kadar geçsemde bir tanıdığım olmadığı için görme fırsatı bulamadım. gerçi görmesemde olur ama.
izmir üniversitesi diye apartman yapmışlar adınıda üniversite yapalım demişler.
şuanda 2014-2015 hukuk mezunlarını veren üni ( mezuniyet törenindeyim , sıkıntıdan başlık sıçmak ) , kampüsü bulunmayan 2 binadan oluşan ama eğitimi iyi olan dershaneden bozma üniversite.
devlet üniversitelerinden bir bok bekleme. Sadece vize ve finalleri zor başka ne bokum var.
bilenler bilir eskiden dershane olan binada eğitim veren üniversitedir.
özel üniversite ilgilenmiyorum..
ama izmir kısmı iyiii...
Parayla okuyanların mekanı.
sistem basit; ver parayı al diplomayı şeklindedir.
9 eylül değil, ege de değil. Ekonomi de değil, izmir olm izmir. Diyen tiplerin olduğu okul.
iyi bir üniversite hayaliyle tercih yapıp izmir üniversitesine gelmek isteyen canım arkadaşlarım, ben yaşadıklarımı anlatıyım kararı siz verin. Öncelikle %100 ve %30 ingilizce bölümü okuyacak arkadaşlar, hazırlık okumak zorunda. Tabi ki Eylül "muafiyet" sınavını geçemezlerse. Eylül de hazırlık "muafiyet" sınavı yapılıyor, bu sınavdan 60 alırsanız bölümünüze geçebiliyorsunuz. Yds kadar zor bir sınav neredeyse Yds ile aynı.60 alamazsanız hazırlık okumak zorundasınız. Hazırlık okuyacak olanlara ilk olarak düzey belirleme sınavı yapılıyor ve ona göre kurlara(A1-2,B1-2,C1-2) yerleştiriyorlar. Eğer A1 den yani beginnerdan başlarsanız hem şanslı hem şanssızsınız, anlatayım şimdi: okulun sistemi çok kötü, hazırlık eğitimi boyunca 4 kur hakkınız var, okul 15 tatilde ara muafiyet sınavı yapıyor yani yarım dönemde bölüme geçme, buna girme şansı olanlar ise B1 kurundan başlayan herkes yani A1 den başladıysan giremiyorsun. Düzey belirleme sınavıyla B1 kurundan başladıysan yarım dönemde geçerim diye sevinme ya geçemezsen orası var? Şimdi her kur 2 ay, eğer sen ara muafiyeti geçemezsen B1 den başladıysan, C2 kuruna kadar yolun var ve sene sonunda ki muafiyet sınavına giriyorsun B1 kurundan C2 kuruna kadar olan kur geçme notlarının %60 ı, yılsonu muafiyet sınavının %40 ı alınıyor. Tabi kur geçmekte öyle kolay değil zar zor geçiyorsunuz hatta kaladabiliyorsunuz tekrar aynı kuru dahi okuyabilirsiniz bu yüzden ortalamanız çok iyi olmuyor ve yılsonunda ki sınavdan(pine) kalıyorsunuz.4 milyar paranız varsa yaz okuluna geliyorsunuz geçebilirseniz bölüme geçiyorsunuz. Şimdi gelelim A1 kurundan başlayanlara, A1 kurundan başlayanlar yarım dönemde bölüme geçemiyorlar ama yılsonundaki Sınavdan(pine) dan rahatlıkla geçebiliyorlar çünkü A1 den B2 YE kadar kur ortalamaları yüksek oluyor basit olduğu için, kur ortalamalarının %60 ı alındığı ve yılsonunda ki muafiyet sınavının %40 ı alındığı için rahatlıkla geçebiliyorlar. Diğer bir yandan okulda gerekli eğitim ve sınava yönelik eğitim verilmiyor. Yabancı hoca Hazırlık ta yok. Hazırlık binası ana binaya biraz uzak ve liseden farkı yok ayrıca kolejdeki çocuklarla aynı binadasınız dip dibe yani. Sınıflarda ki projeksiyonlar, hoparlörler bozuk ve söylendiğindede geç yapılıyor, kısacası paralı okuyorsanız verdiğiniz parayı hak etmiyorlar. Hocaların çoğu cins tabi kaliteli bi kaç tane adam gibi hocalar da var. Yaz okuluna gelen, bırakılan, çalışmayan 100 e yakın öğrenci var. Kararınızı kendiniz verin arkadaşlar, umarım iyi olur her şey.
ohal sonrası yayınlanan ilk khk ile kapatılan 15 fetö üniversitesinden biri.

zaten ilk kurulduğu zamanlardan beri bu adın bir vakıf üniversitesinde olmasından memnuniyetsizdim. çünkü üniversite adaylarını yanıltma potansiyeli çok yüksek olan bir adı vardı. o yüzden devletin elini çabuk tutup bir an önce "izmir üniversitesi" adıyla izmir'in 5. devlet üniversitesini kurması gerektiğini düşünüyorum.
Olağanüstü hal sonrası yayımlanan KHK'da kapatılan üniversitelerden birisidir.
Bugün itibariyle kapatılan üniversitelerinden birisidir.
Kaliteli bir eğitim kurumudur. imkanınız varsa, olursa ilk tercihiniz olmalı.
hala tercihiniz olabilir diyenler olmuş. yahu kapatıldı okul.