bugün

bakkall amcaaaaaaaa annem süt le yumurta istediiiii şeklinde içeri var olan tüm sesiyle bağıran minnakları kocaman gülümsemesi ile karşılayan kişi.
Len iyi çok vardı da ben başka hikaye anlaticam.

Piç bir çocuktum, mahallenin bakkalina girdim o da genç çok yaşlı değil 25 felan olsun en fazla, köyden gelmiş garibim, ekmeğinin peşinde. Neyse o tezgahın arkasında ben önünde başladım taşak geçmeye, orada uğraşıyor bişeyler yerleştiriyor ama ben habire taşak geçiyorum. Bu ne kadar? 5 milyon oo çok pahalı, geçen su aldım bozuk çıktı felan. Neyse adam çıldırdı, tezgahın arkasından yakalamaya çalışıyor kaçıyorum, dolanıp yanıma gelmeye calisiyor kapının agzindayim hemen kaçıyorum o geri gidiyor ben içeri giriyorum, neyse böyle böyle 10 dakika kudurttum. Artık öyle bir sinirlendi ki gözlerinden ateş püskürtüyor, tam oğlum bak gitlik durum. Senin dedi tezgahın üstünden atlamaya kalkıştı ben tam kacacakken benden 3-4 yaş büyük Altan diye bir ayı kapıda belirdi, adam altani görünce "Altan tut onu bırakma" diye bağırdı, yemin ederim o ses tonundaki hah şimdi yarragi yedin tonunu kulaklarimda hissettim. Aha yarragi yedik dedim, altani zorladim bırakmıyor kapıyı. Ulan bu beni tuttu bir dövdü amına koyayım ama öyle böyle değil. Altan da pişman oldu tuttuğuna ama iş işten geçti bakkal bana sagli sollu girişiyor. Sonra herhalde yine Altan ayırdı ama sağlam dayak yedim. Bitti mı bitmedi 2-3 gün sonra yine taşak geçtim.

Çok piçtim ben yaaa.
her mahallenin incisidir bakkallarımız, yıllardır bizmle birlikte sevinen, mutlu olan yaşayan, bize ailemiz kadar yakın olandır. o ki bilir komşusuna kötü bir şey satamaz. bu samimiyeti gidin bulun bakalım bulabilirseniz avmlerde.
eskiden mahallemizde bir bakkal vardı tabi kapandı sonunda markete yenik düşüp, ama hiçbiri onun yerini tutmadı. tutmayacakta galiba.
bir gün belki hayattan isteyeceğim bir şey olursa o da ne olur her yer mahalle bakkallarıyla dolsun taşsın olacak. çünkü bizi bugünlere böyle iyi güzel şekilde getiren insanlar bizim samimiyetle tanıştığımız, dürüstlükle tanıştığımız her gün ailemiz kadar yüzümüze baktığımız mahallemizin sembolü olan bakkal amcalar teyzelerdir.
bazıları iyidir bazıları kötü. her insan gibi.
güzel bir proje olmuş. erikliyi tebrik etmek lazım.
su gibi saf ve temiz bakkaldır.
demek ki iyiliğin menbaı olmak için erikli satmak gerekiyormuş.
gördüğümde içimde garip bir sevgi seli oluşturan sanki ailemizden biriymiş hissiyatı uyandıran zat.
her türlü adresi bilme, tüm mahalleye hakim olma özellikleri bulunan güzel insan.
iyiliğin özü, birbirimize olan bağlarımızdır. bunları sağlayanlar ise yıllar yılı süre gelen alışkanlıkların getirdiği ilişkilerdir. mesela paramız olmasa da mahallemizde bulunan bakkala x amca y teyze diyerek istediğimizi alabiliriz, bunlar karşılıksızdır onlar bilir ki paramız ne zaman olursa veririz.
bizim bakkal biraz geri kafalı. iyi falan ama selfie çektirmeye yanaşmıyor.
iyiliği karşılıksız yapıyorsa candır.
bizim bakkalın da bu bakkallardan ilham alması lazım. o da iyilik kaynağı olsun.
kesinlikle bizim bakkaldır. adam tek başına savaşıyor hipermarketlerle.
alışverişi iyiliğin kaynağından, yani bakkaldan yapmak lazım. yoksa koca gelenek yok olacak.
bizim bakkaldır. dertsiz tasasız bir adam. gir bakkala, para vermeden çık git umrunda olmuyor adamın.
veresiye defterini de yaksa iyiliğin ta kendisi olur.
herkesin bakkalının iyilikle dolu olduğunu öğrendiğimiz başlıktır.
benimki aynı zamanda komşum olduğu için iyiliğini gözlerimle görme şansım oluyor. ailece çok iyiler lan.
bakkalla foto çektirdim. fotoda ikimiz de erikli içiyoruz. nereye yollayacağız şimdik?
(bkz: en kaliteli reklamımız)
(bkz: en kaliteli reklamımız)
(bkz: iyilikten maraz doğar)