bugün

istanbul tıp fakültesi'nde (çapa tıp) temel bilimler tıbbi biyoloji laboratuvarında lösemi hastaları için umut ışığı olarak açılmış olan 1999 yılında gönüllü kan bağışı yapan insanlarla birlikte faaliyete girmiş olan kurumdur.
kemik iliği bankasının amacı nedir diye bir soru sorulursa; tedavi için başkasından transplantasyon * yapılması için o kişinin doku tipinin * * hastaya uyum göstermesi gerekir. genellikle önce kardeşlere bakılır fakat ailede bir verici bulunamazsa bu bankalara gönüllü kan vermiş olan kişilerin doku tiplerinin uyması söz konusu olduğunda onlardan nakil yapılır. bütün bunlar uzun araştırmaların, yorucu çalışmaların , yurtdışıyla bağlantıların sonrasında gerçekleşmektedir.yurtdışında iletişimle birlikte bu olayı yürütmektedirler.
tek amacı ise, hayat kurtarmaktadır.
kemik iliği bankasıyla ilgili olarak insanların çok önyargıları bulunmaktadır. biz zarar görecek miyiz? neden yurtdışındaki birine kanımı vereyim, bir şeyler mi dönüyor? * bunlar bilinçsiz ve bilgisizlikten kaynaklanan bir durumdur. niye birinin hayatını kurtarmak isterken birinin hayatına zarar vermek istesinler?? insanların salt ve tek düze düşüncelerinden kurtulması lazım.
örnek olarak ; 2004 senesi boyunca Kemik iliği Bankası;nda 132;si yurtiçinden, 174;ü yurtdışından olmak üzere toplam 306 hastaya ön tarama uygulanmıştır. Bu hastaların 228;ne ise ileri testler yapılmıştır. *
http://www.haberturk.com/...amp;@=225959&c_id=220 bir can kurtarmak bu kadar zor olmamalı!!!
herkesin, kanıyla-iliğiyle destek vermesini umduğum, lösemililerin umudu olan banka.
http://www.kemik-iligi.org/
sitesinde amaçlarını ve görevlerini görebiliriz.