bugün

bilal'in çocuklarını neden imam hatibe değilde italya bolonya'da bir okula yazdırdığını açıklar. ama babası türkiye de imam hatipler açarak oy topluyor.

edit: ne kadar çok mal var burada yaaa... anlatmaya çalıştığım müslümanların mal oldu falan değil. imam hatiplerin ülkeye üretim, bilimsel vs hiç bir faydasının olmaması ama her yere imam hatip açılması. tüm gençlerin o okullarda bir şey öğrenemeden mezun olması. ülkenin temeline konan bir dinamit olması. ve tüm bunların hepsinin oy kazanmak için yapılıyor olması. ve bu oy kazanmaya çalışan zihniyetin kendi çocukları imam hatibe değil italya da ki okullara yolluyor olması. gözümüzü açalım diyorum yani.
Aramızda Bilal'in italya'daki tez konusuna güvenenler var.
(bkz: hiçbir bitişik yazılır)
LAN iMAM NiYE NOBEL ALSIN AMK DiYE CEVAP VERiLECEK DURUMDUR.
imam derken müslümanlara bir atıfta bulunuluyorsa:

(bkz: abdus salam) Kendisi Pakistanlı bir müslüman olup nobel fizik ödülünü almıştır.

Pakistan, dogmatik Müslümanlığın pençesine düşüp yobazlaşmadan önce tabi. Yani günümüz Türkiyesi gibi olduğu zamanlar. Şimdi okuma yazma bilen, bilime önem veren var mı o şüpheli. Yani yakın Gelecek Türkiyesi gibi.

edit: nobel yerine nöbet yazmışım. nerden çıktıysa.
din ve bilim birbirinden farklı olgular olduğunu yeni modern insanın kabul etmesi gerekiyor. yüzyıllar öncesinde bilim avrupada kilisenin tekelindeydi. bu aynı şekilde islamiyetin ilerleyen zamanlarında ibni sina, farabi, gazali gibi islam bilginleri desteklenmiş ve dünyanın gelişmesi ve ilerlemesine katkı sunmuşlardır. şu an bilim batının öncülük ettiği rönesans ve reform haraketiyle dinden bağımsızdır. yani anlatmak istediğim şey din adamı ile bilim adamı çok farklı olgulardır. bir ülkede bilimin gelişmemesinin sebebinin din olarak ilan edilmesi sosyolojik gereklerin göz artı edilmesidir. dindar olmak pozitivist anlayışın önünde olmayı gerektirmediği gibi pozitif bilimlerin savunucu olup dinin karşında olmamız gerekmiyor. bu iki olgu temelde birbirinden beslenmekle birlikte günümüzde tamamen farklılaşmıştır. öncelikle bunun bilincinde olmamız gerekiyor. sonra bir imam ile bilim adamı karşılaştırması yapmanın gereksizliğini anlamış oluruz. bak yine trolle dellenip o kadar yazı yazdım. ulan üç dakikamı aldın benden.

not: ateistim.
din ile bilim in birbirinden farklı olduğunu iddia edecekleri gün yüzüne çıkarmıştır.

(#29727808)

kavram açıklamaları yapmaya gerek yok. burada anlatılmak istenen şey, ülkeyi yönetenlerin yeni jenerasyon u bilimsel bilgiye değil, din i bilgilere yönlendirmesiyle ilgilidir. sen türk gençliğini imam hatiplere yönlendirirsen, oradan çıkan nasa'ya değil, işid'e katılacaktır. tamam abarttım diyelim ama en azından imam hatipten çıkan insanların bilimsel ilerlemeler bir katkısı olmayacaktır. işte tam bu nokta da din ile bilim çakışıyor! inan ve din bilim'in önünü kesiyor.
imam verir talkını kendi yutar salkımı

rte çocuklarını avrupada amaerikada okutur

bu memlekettede imam hatip açma rekoru kırar.

http://www.meydangazetesi...pload/CQXmhaNWoAAGKOw.jpg

http://osmaniyeninsesi.co...dedirten_cevap_h15116.jpg

http://www.postmedya.com/...on_lira_h117201_38149.jpg
Adam senin imamina ödül verip dinini yüceltir mi? Ölmüş nobeli bile aforoze eder pope...
ne için alacağıdı, güzel ezan okuduğu içinmi ? yoksa güzel hutbe verdiği içinmi ?