bugün

Dünya Sağlık Örgütü'nün iki yıllık araştırma sonuçlarını değerlendirdiği 'Dünya Akıl Sağlığı' başlıklı raporda varılan sonuçtur. rapora göre; dünyada yetişkin ya da çocuk her beş kişiden birinin yardım almasını gerektiren akıl hastalığı ya da psikolojik sorunlarla karşı karşıyadır.

http://www.cnnturk.com/SA...ID=164&haberID=392831
teoride psikolojik durumu "iyi" olan insan yoktur ama psikolojik tedaviye ihtiyacı olan insan olarak sınırlandırdığımızda bu sayı düşmektedir.
doğruluğu tartışılacak bir düşüncedir ama tartışmayın ulan keserim hepinizi...
yönetimin sözlüğe sözleşmeli psikolog almasını gerektiren durum.
En nihayetinde ihtiyacımız var.

(bkz: burdan yetkililere sesleniyorum)
kriter nedir diye sorduran tespit. tamam herkes tarafında kabul görmüş psikoanalistler ya da psikolojik yasalar var ama herkes kendi koşullarına göre göreceli iyi ya da kötüdür o yüzden de who'ya sesleniyorum: herkesi kendi habitatında inceleyin sonra da sorunlu sorunsuz deyin. kaldı ki sorunsuz olma mutlu hissetmeyse eğer hemen herkes sorunlu yok eğer temel yasalara uygun davranmaksa kim biliyo ki onlar haklı..çok göreceli bişi yahu bu konu..
(bkz: mutabik miyiz)
her on kişiden üçünde psikotık bozuklukolduğu varsayımının temelidir.
an itibariyle sözlüğün yazar sayısı 5 bin civarında desek, bin tane psikolojisi bozuk arkadaş var demektir. benim bozuk, baştan söyliyeyim. ama zararsızım...
(bkz: her 5 başlıktan birinin sorunlu olması)
(bkz: her 5 entryden birinin sorunlu olması)
korkulması gereken bir durum. doğru olma ihtimalinin yüksek oluşundan ötürü.
-her 5 kişiden biri psikolojik sorunlu
-kalan 4 ünden 2 si zaten ibne
-diğer bi tanesi kafam kadar gülşah
-son kalanın da koyim götüne

(bkz: genelleme yapmanın dayanılmaz hafifliği)
Oranın doğruluğundan çok emin olmasam da depresyonu ve minor anksiyete durumlarını dahil edersek (sosyal fobi, araknofobi vs.) doğru olması muhtemeldir. Zaten birçok insan kendinde arayınca birkaç psikoljik semptom bulabilir ama hastalık olarak sınıflandırmaz.
arsızlığın adını asabiye koymuşlar derdi anneannem. haklı bir önermedir. büyüyen şu dünyada diğerlerinden farklı olmak için buna ihtiyacımız var sanırım. kimimiz panik ataktan bahsederken kimimiz düzenli olarak depresyona giriyoruz. tek derdimiz biziz. kapatmışız kendimizi dünyaya. bizden başka sorunları olanlara. en büyük dert bizim yaşadığımız,bir şeyler hep bizi bulur sorunlar problemler . hep biz boşluktayız hep biz mutsuzuz.
toplumda sosyolojik paranoya oluşturma amaçlı haberlerden biri dahadır.
gelecegin mesleginin psikologluk oldugunu ve psikologlarin parayi saglam cukkaliyacaklari mesajini veren haber.
online 200 kişi olunca 40 sorunlu yazarla devam ettiğimizi gösteren hal.
en basitinden en kritiğine tüm psikopatolojileri ele almışlarsa doğru olabilir. sonuçta madde bağımlılıklar minör depresyon, kaygı bozukluklarının hafif düzeyleri diye sıraladığımızda çok mantıksız değil. ancak psikolojik sorunlu nitelemesi nedir ve böyle kim kullanabilir bilemedim.
turkiye de her 5 kisiden biri psikolojik olarak sagliklidir. sagliklidir, saglikli, saglik, sag...
5 kişiden biri olduğumu gösteren tespit.* tanımlayacak olursak... dünya üzerindeki insanların %20'sinin fıttırık olması durumudur. bunun büyük çoğunluğunu iskandinav ve arap ülkeleri oluşturmakta tahminimce. iskandinavya yaşanabilecek en güzel yerlerden fakat halkın ruh sağlığı bozuk. ana sebebin yeterince güneş ışığı alamıyor oldukları zannediliyor. intihar oranının en yüksek olduğu yer de yine iskandinavya. her 5 kişiden 4'ü psikolojik sorunlu değilse, dünya bunu içip sıçan irlandalı sevimlilere borçlu.*
günümüz dünya düzeninde gayet normal olan bir durumdur.
deliyim
delisin
deli.
dikkat çekme ve ilgi görme ihtiyacı sonucunda herkesin kendine yok yere sorunlar yaratması sonucu ortaya çıkmıştır.. aslında kimse gerçekten sorunlu değil..