bugün

sevimli bir sosyalistin dile getirdiği sıcacık sözdür. böyle tatlı bir şeydir.
bir hayalin hala gerçekleşebileceğine inanan insanların yaptığı çağrı. yıl olmuş 2011 kafalar hala güzel.
katıldığım söylemdir.

el ele verip sokaklara çıkma vakti gelmiştir, dünya'yı sosyalizm kurtarıcak lafı klişe ama doğru bir söylemdir.
21 yy da hala neyin kafasını yaşıyorlar diye merak etmekteyim.
arkadaşlarımla birlikte el ele veril ellerini koparacağımı düşündüğüm söylem yapan canlı varlık
-haydi el ele sosyalizm getirmeye!
+bakınız efenim el ele olmuyor bir de göt göte deneyiniz rica ediciğim.
varolsun yoldaşlar diyerek eşlik edilesi kelamdır ve yazık ki koca bir ütopyadır .

kimsenin , kimseye 1 lira bile hibe etmeye korktuğu bu yüzyılda sosyal devlet olmak , ötv almasalar bile razıyız cümlesi ile sosyal olmasa da mutlu olacağım gerçeği ile yüzleşmeye yeter de artar bile , yeter be devlet soyma bizi .
daha kendileri sosyalizmi anlayamayan ve yaşayamayan ( bir kısım insan hariç onlarda zate bu idol uğruna hayatlarını karartmıştır) bir grup insanın kendi kendilerine takıldığı dönemsel sıkıntılarıdır.
nereye gidiyoruz hacı, sorusu sorulacak cümledir.
(bkz: kızılelma neresi)
şu saatten sonra olmaz olsun dediğimdir. *
not: sosyalistim
şirinleri izledikten sonra slogan atan ergen.
üretim araçlarının ve büyük toprakların devletleştirilmesi. yaşanılası düzen en azından denemeye değer. zamanında sscb de uygulanmıştır günümüzdeyse küba da uygulanan yönetim biçimidir. çalışma saatlerinin az, çalışma koşullarının insanlığa uygun olduğu bir düzendir. eğitim, sağlık, ulaşım devlet tarafından karşılanır. özel mülkiyet tamamen kaldırılmıştır. ulaşım toplu taşıma araçlarıyla yapılır. insanlar için lüks yoktur, bu toplumlardaki bireyler kıskanmak, nefret, kötülük gibi duyguları bilmezler. fidel castro nun aylık maaşının yaklaşık 30 dolar olduğunu duymuştum. herkes çalışmak ve üretmek zorundadır. ancak sosyalizme geçiş hiç de kolay değildir. sosyalizme geçiş sadece ve sadece örgütlü mücadeleyle olabilir. sosyalizm hiçbir yerde oylama sonucu olmamıştır. işçi sınıfının iktidarı. şili de zamanında yankılandığı gibi "örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez!" doğruluğu kanıtlanmış sözdür.
hayalleri olmasın isteyen hayalciler.
Milliyetçilik çizgimin şaftı kaydıktan sonra bu adamlarda haklı aslında ya demişimdir bu pek sosyal varlık için. Hadi getirek de nereye getirek? Nerede kalmış ki alıp getirek?
insan sosyal bir varlıksa olması gereken bi durumdur. ha, yok faşist bir varlıksa kapitalizme devam.