bugün

aşağıda sol.org.tr'den aktarmış bulunduğum haber ruhunu paraya pula satmışlar için önemsiz bir haber.
"Özelleştirmeye ideolojik bakmıyoruz, ekonominin gereği neyse o yapılacaktır" diyenleri "kurtarıcı" ilan edenler (bilin bakalım kimdi o?) için de öyle...
Bizim duygu ve düşüncelerimizi ise Mao zedong özetliyor:
"kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar."

"AKP'nin Meclis'i tamamen devre dışı bırakarak ve kamuoyunu bilgilendirme bile gereği duymadan çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararnamelerden biri de Ağustos ayında çıkarılan ve Maliye Bakanlığı'na kentleri satış yetkisi veren kararname idi. Söz konusu kararnamenin ardından istanbul'da birçok tarihi yapı satışa çıkarılmaya başlandı. Haydarpaşa Garı, Kuleli Askeri Lisesi, Sirkeci Garı ve Sirkeci Postanesi gibi birçok tarihi yapı için fiyatlar biçilmeye başlandı bile.

Maliye Bakanlığı'nın Hazine'nin arazi ve binalarının üzerindeki imar yetkisini alarak, otel, iş merkezi veya toplu konut alanı olarak düzenlemesiyle hastane, okul, tersane, gar ve üniversite olarak kullanılan tarihi binalar bir bir satılmaya başlanacak.

Konu ile ilgili dosya hazırlayan Emlak Postası dergisi, söz konusu KHK ile Maliye Bakanlığı'nın geniş bir emlak portföyü oluştuğunu belirterek patronların satış için yaptığı hazırlıkları işledi. Dergide Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır'ın "Tarihi binaların özel sektöre devredilmesini olumlu karşılıyorum. Devlet tarafından böyle bir girişim varsa muhakkak alıcıları da olacak." şeklindeki sözlerine yer verildi. Patronlar satış dışında Çırağan Sarayı'ndaki gibi 49 yıllığına kiralama seçeneğinin de masada olduğunu belirtiyorlar.

Dergide bir Maliye Bakanlığı yetkilisinin patronların ağızlarını sulandıran sözlerine de yer veriliyor:

"Bugün istanbul'da Boğaz'a nazır birçok kamu bulunuyor. Kamu kuruluşları, bu binalar yerine, yine kent içinde farklı bir bölgede de faaliyetini sürdürebilir. Boğaz'a nazır kamu binalarının bulunduğu alanların bir bölümü, imar planı değişiklikleriyle otel alanına dönüştürülebilir. Bu şekilde satışa çıkarılabilir. Araziler çok daha yüksek bedelle ekonomiye kazandırılabilir."

Dergide ayrıca bir gayrimenkul değerleme şirketinin hazırladığı olası fiyat listesi de bulunuyor:

Haydarpaşa Garı: 3 milyar 19 milyon 180 bin dolar

Huber Köşkü: 400 milyon 936 bin dolar

Sirkeci Garı: 540 milyon dolar

Harp Akademileri: 4 milyar 200 milyon dolar

Sirkeci Garı: 540 milyon dolar

Büyük Postane: 64 milyon dolar

Sadece istanbul değil bütün Türkiye satılık!
Maliye Bakanlığı'na bir KHK ile verilen söz konusu yetki ile sadece istanbul'da değil Türkiye'nin bütününde "para edecek" arazile ve tarihi yapılar satışa çıkarılabilecek. KHK'ya göre, satışlarla ilgili hazırlanacak imar planlarına ilgili belediyelerin ve valiliklerin karışma yetkisi bulunmuyor.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü verilerine göre, 10 Ağustos itibarıyla devletin hüküm ve tasarrufu altında 118 bin 892 bina, 404 bin 709 arsa, 827 bin 457 arazi bulunuyor."

sol.org.tr
Milletin göz bebeği, paha biçilemez, tarihi kamu binaları ve arazilerinin yangından mal kaçırır gibi satılması olayıdır.
Darbe bahane, rant şahane.

Sahi katil neden uşaktır? Çünkü kimsesiz zenginin gizli mirasçısı odur.
Bir olayda suçluyu bulmak için daima sonuçta karlı çıkana bakacaksın.
Bu günleri bile çok arayacağız ilerde.
Koymuştur. Açık ve net.
Haydarpaşa garında, anası da yanında
istedim de vermedin, çıban da çıksın alnında diyerek saçmalıyor ve bir sigara yakmaya gidiyorum.