bugün

kendilerine kemalist demeleri. her şeyden önce kemalist milli bir kavram değildir. fransız medyasında ortaya çıkmış ve milli mücadele döneminde atatürk'ün takipçilerini tanımlamak için kullanılmış pek de iyi bir anlamı olmayan kelimedir.

diğerleri için:
http://www.uludagsozluk.com/e/10851949/
dine olan karşıt fikirleri, baskıcı tutumları, kendi gibi düşünmeyenleri cahil, aptal diye nitelendirmeleri.
kemalizm' i ve kemalist' leri sevmeyenlerin, bütün halkın bu kavram ve kişilerden nefret ettiğini zannetmesi.
bağnazları sevmemelerinden çok farklı nedenler değil aslında. durup aynaya bakarsanız benzer şeyler görürsünüz son tahlilde.
kendinden olmayanlara tepeden ve hor görerek bakmaları. onları varoş ilan etmeleri.

varoşun hası kendiler haberleri yok.
bildiklerini sandıkları her şeyin, ama istisnasız her şeyin yalan olması. ve bunu maalesef hiçbir zaman kabul edecek kapasiteye sahip olmamaları.
kısa ve net , odun olmaları.

edit : halkın değil lan kemalistlerin.
halk derken kimlerin kastedildiği bilinmemektedir.

kemalistleri sevmeyen kısımlardan bazıları cahil, bazıları yandaş. cahil olan karşıt düşünceyi tabii ki de sevmez. yandaş olan da kemalistler ortalığı temizlerse cebine giren haram paranın azalacağını düşünüp sevmez.
yüzünde yarım kilo makyaj olan ama iğrenç denecek kadar çirkin ve itici kokona kadın kemalistlerin chp'li olmayanları aptal diye tanımlamaları ve bununla ilgili boka bile benzemeyen espri yapmaları, başka insanları kendi götünün bokuna bakmadan aşağılamaları ve hor görmeleri, kürtlere resmen düşman olmaları, her türlü chp üst düzey yetkilerinin ve paşaların bir numaralı yalakaları olmaları, laikim diye yırtınıp bu yolla resmen islam düşmanlığı yapmaları ve son olarak da yapmacık ve sevimsiz olmaları.
mustafa kemalle alakaları olmamalıdır. onu kullanmalarıdır. tıpkı islamı kullananların yakında nefretle anılacağı gibi onlarda bugun böyle sevilmiyorlar.
kemalizm akılcılık, ilericilik ve gelişmişliktir. peki ya halk; cahil, sürü, gerici ve fakirdir. elbette sevmez. ne de olsa gönülleri de fakir fukara halkın.
halkımıza cennetten arsa satıp huri yada gılman pazarlamadıkları içindir.
her şeyin en iyisini kendilerinin bildiklerini sandıkları için, kimseye söz hakkı tanımadıkları için, tek doğrunun kendi doğruları olduklarını düşündükleri için, konuşmak yerine bağırdıkları ve itici oldukları için bir çoğu sevilmez. tebessüm etmek sanki parayla, biraz gülün efendim. tabii yiğidi öldür hakkını ver, hepsimi böyle koskocaman bir hayır.
öncelikle kemalizmin felsefesini bilmek gerekir, zira ilk entrynin hangi akla hizmet ettiği bilinmemektedir.

Yoldaş Mahir Çayanın kemalizm hakkındaki görüşleri:
"Kemalizm, emperyalizmin işgali altındaki bir ülkenin devrimci-milliyetçilerinin bir milli kurtuluş bayrağıdır. Kemalizmin özü, emperyalizme karşı tavır alıştır. Kemalizmi bir burjuva ideolojisi, veya bütün küçük-burjuvazinin veyahut asker-sivil bütün aydın zümrenin ideolojisi saymak kesin olarak yanlıştır.
Kemalizm, küçük-burjuvazinin en sol, en radikal kesiminin milliyetçilik tabanında anti-emperyalist bir tavır alışıdır. Bu yüzden, Kemalizm soldur; milli kurtuluşçuluktur. Kemalizm, devrimci-milliyetçilerin, emperyalizme karşı aldıkları radikal politik tutumdur."

Bu durumda halkın kemalizmi ve kemalistleri sevmemesi bu konuda bilgilendirilmemesinden veya yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklanmaktatır. Okuyan, bilen, araştıran, çağdaş insan kemalisttir
karşılıklı olan bir durumdur. hatta kemalistlerin daha ileride olduğu bir durum ki: onlar bırakın halkı sevmemeyi halktan nefret ederler. yani halk yine de onlara karşı daha insaflı sadece sevmemekle yetiniyor.
nihat doğan nın müthiş felsefesinin ürünü kişi tesbitidir.

"elitist(!!!), militer, antiteist(!!!), faşist"

not: apaçi nedir sana anlatmak lazım mı?

not: ha bu arada sen halk adına konuşuyorsun da halk senin için hiç iyi konuşuyor bak demedi deme.
önyargılı olmak, tutuculuk, elit bakış açısı, ysal olmayan yollardan medet umma(darbe ..) tabi bu dediklerim ortodoks kemalistler için geçerlidir.. sosyal demokrat kimlikli ler de vardır..
Bir kısmının içkiyi 'övmesi' de sebepler arasındadır.