bugün

bir gerçektir.

futbol fakirin, taşranın eğlencesidir.

ünlü futbolcuların çoğu(istisnalar dışında) hep taşradan yetişmiş bireylerdir.

çünkü futbola ulaşmak kolaydır. iki taş bir kale eder, bir de saçam bir top... işte bu kadar. topa da gerek yok. teneke kutuyla bile oynanabilir futbol.

bu nedenle ki en büyük taşkınlıklara rastlanan spor dalı da futboldur.

spor dalına ulaşmak zor oldukça, fanatiklik de azalacaktır.
basketbol, voleybol, golf, badminton,tenis gibi spor dallarına sadece kültür düzeyi yüksek, belirli bir kesin ulaşabilmektedir. (basketbol bu özelliğini kaybetmektedir)
bu sebeple fanatizm görülmemektedir.

şu bir gerçek: eşinizi, çocuğunuzu alıp bir futbol maçına götüremezsiniz. ama çok rahat bir şekilde tenis, voleybol vb. izlemeye götürebilirsiniz.
futbolun sokaklardan geldiginden dolayidir.
futbolun bu konudaki tek sorunu kimlik arayışı içinde olanların fanatik olup içindeki karakteri doldurmasıdır. ama bazıları için aşk gerçektende altı harflidir.
golf oynayan kulüp başkanlarının futbol maçları öncesi ile sonrası konuştukları ve yaptıkları ile ters düşen başlıktır. futbol oyun itibari ile, kuralları ile, oyun içerisinde yapılanlar hareketleri ile diğer spor branşlarından daha etkileyicidir. bu etkiden zengin fakir fark etmeden bir çok insan payını alır. kültür ile spora duyulan ilginin alakası yoktur. iki taş koymak kadar ortaya file koymak, bir delik açıp içine misket atmak, kovanın altını açıp yükseğe takmakla da diğer sporlar yapılabilecek duruma gelmektedir. işin özü kültür ve maddiyatla alakası olmayıp futbolun diğer sporlardan daha güzel olmasıdır asıl sebep. bu nedenle izleyici sayısı artmakta ve zengin, fakir, kültürlü, kültürsüz bir çok taraftar kitlesi oluşmaktadır.
boş beleş insanların futbol tutkunu olmasından mütevellittir. açıp bi kitap okumaz, gazete almaz ama en boktan topçunun hangi takıma transfer olduğunu hemen bilir. hadi bu tipler yine iyi. bi de 2 kelimeyi bir araya getiremeyip "ben tribüncüyüm, mevzu adamıyım, beste yazarım, sallama taşırım" kıvamındaki şebekler vardır evlerden ırak.
bir zamanlar öyleydi evet ama son zamanlarda sadece futbol değil futbol.avrupada en popüler spor.amerika ve japonyada da popüler olmaya başladı.çünkü bir endüstri oldu.fanatizme gelince evet o bir gruba bağlı olma psikolojisinden ötürü geliyo.entel uyuzlar gibi görünmek istemem tabi.belirtmeden geçmiyim o yüzden beşiktaşlıyım.hem de sıkı.