bugün

sanırım bilimsel hiç bir açıklaması yoktur ama çoğumuz ele alınan gazetenin daha önce okunmamış olmasını tercih ederiz. hatta bunu abartarak benden önce kimse gazeteyi okuyamaz diye sopalayanlar da vardır.
bir anlamda gazeteye kadın gözüyle bakmaktır. sahiplenme güdüsüyle yapılır kanımca. onu ilk okumanın verdiği anlamsız tatla beraber işi bittikten sonrada çöpe atmak veya onu birşey sarmak için kullanmakla bu sahiplenme duygusu son bulur. yok eğer biraz daha ince elerseniz bulmacasını kimsenin kurcalamasını istemezsiniz. ayrıca gazatenin ekleri de beklenmedik anlarda gelebilir.
Sayfaların kırım yerlerini net ve keskin görme hastalığı da denilebilir. Zira gzetenin üzerinden sizden önce kaç kişinin geçtiğini kırım çizgileri belli eder.
(bkz: kara ilk ayak basan olmak)
coğunlukla gazete okuma aşkı ile yanıp tutuşan aile fertlerinin tepende toplanıp 'dur deiştirme daha bitmedi''spor sayfasını çevirsene bakalım noolmuş dünkü maç?' gibi sinir bozucu dialoglara maruz kalma durumu
daha da ileri gidip ülkede önce gazeteyi basan sonra ben okuyacağım benden önce kimse okuyamaz düşüncesiyle sabaha karşı gazetenin internet sitesinde nöbet tutmak.

(bkz: ali sami)
(bkz: gazetenin kızlığını bozmak)
gururdur.
(bkz: asla eskisi gibi olmaz)
gazetenin sayfaları arasındaki o kokuyu hissedebilmektir, onu ilk katlayan olmaktır.