bugün

Cebeci kampüsü ilk 3e girer herhalde, öyle duymuştum. Kıyaslamak için kapı kapı gezmek gerek, tek tercihten kafa rahat yerleşince.
odtü'dür. en azından fotoğrafları o yöndedir.
en iyisi midir bilmem, ama bilkent üniversitesi diyebilirim. başka okullarda okuyan öğrenciler, akın akın gelip kullanıyorlar kütüphaneyi. herhangi bir konuda yararlanmak isteyip de eli boş döndüğüm olmadı hiç.
gazi üniversitesiir. merkez kampüste ankara'nın en büyük kütüphanelerindendir. 24 saat açık olması da cabasıdır.
Hacettepe kütüphanesinde duş dahi var diyerek ortaya atladığım başlık. geceleri koltuklarında yatan öğrenciler var yahu.
trakya değil.
en iyi midir bilemem ama ege çok sağlamdır bu konuda.

diğer üniversitelerin kütüphanelerini gezmediğim için konu net değil. ancak dışarıdan kütüphaneye gelen çok sayıda kişi var. üstelik kütüphaneye girebilmek için para ödüyorlar.
Library of the Russian Academy of Sciences
rusya bilim akedemisi kütüphanesi st.petersburg : 20 milyon kitap barındırmaktadır.
yerli üniler bir sussun bi zahmet. adamların temel bilimlerde neden bu kadar ileri olduğu belli.
bence anadolu universitesidir.
24h açık.
geceleri çay kahve çorba servisi.
gündüz ödünç tablet alabilme.
geniş koleksiyon.
günlük gazete ve güncel dergilerin bolluğu.

tek sıkıntısı yaz kış sonuna kadar açık kaloliferler.bi yerden sonra kaçıyorsunuz.

ed: ayrıca kütüphane herkese açık. yani dışardan gel kimse bi şey demez sormaz. bazı üniversitelerin kütüphanesine kimliksiz girilemiyor bile, onlar yok kütüphanemiz çok iyi filan demesin bi zahmet. o sadece sana iyi olan bi kütüphanedir.
muğla sıtkı koçman üniversitesi.
Boğaziçi Üniversitesi aptullah kuran kütüphanesi tabii ki. Daha arayıp bulamadığım kitap olmadı. Ayrıca çalışma alanı da gayet geniş ve sessizdir. 7/24 açık olması da cabası.
gazi,beytepe,dtcf,bilkent ve odtü kütüphanelerini gören biri olarak; kaynak ve materyal yeterliliği, ferah ve sakin çalışma ortamı ile odtü bir adım önde. ihsan doğramacı'nın beytepeden aşırdığı kitaplarla kurduğu bilkent kütüphanesi son yılarda kendini çok geliştirdi. rektör murat tuncer ile yeni bir kimlik kazanan beytepe kütüphanesinin en büyük sorunu kaynak yetersizliği. eğer biri sizden önce davranıp almışsa ikincisi polatlıdadır.
gazi kütüphane diye bir şey yapmış ama daha ziyade aradığın kaynağı ara bul ve git buradan demek istemiş. rafların arasına çalışma masaları koymak da nedir? birileri kitap arıyor birileri çalışıyor falan düzensiz.
ah o dtcf, fakülteye girmek bir dert çıkmak ayrı bir dert...her neyse ama kütüphaneleri çok kullanışlı kaynak taraması yapılıp bulunamayan kitap sayısı yok denecek kadar azdır. çok önemli isimleri yetiştirmiş bir fakülte onların da katkıları çok. 1. baskı kitapları görmek ve kullanmak şansına erişirsiniz. ama çalışma ortamı orta bahçe gibidir.

mikro düzeyde düşündükten sonra ankara için sıralamam şu şekilde;
1-odtü
2-beytepe
3-dtcf
4-bilkent
5-gazi.
kesinlikle akdeniz üniversitesi merkez kütüphanesi değildir.
omü değildir. ama güzel ders çalışılıyor. bi de 24 saat açık olduğu için sınav dönemi şehre gelen öğrenci için tinerciler misali konaklama yeri olabiliyor.
Odtü olabilir .
omü.

kocaman bir binası kütüphanedir.
cahiller topluluğunun selçuk üniversitesi diye bir üniversitenin varlığından haberdar olmadığını ortaya koyan anket hedesi.
kesinlikle bilkent değildir. bilkente gelirken kütüphanesini öve öve bitiremiyorlardı. çok kitap varmış, aradığını bulamazsan sipariş veriyormuşsun, getiriyorlarmış, çok para harcanıyormuş falanmış filanmış... hepsi de doğru, aradığım kitapların çoğunu buluyorum. kaldı ki benim aradığım kitaplar kitapçıların çoğunda bulunmayanlar. hiç denemedim ama kitap isteğinde bulunduğun zaman da sana o kitabı almak için öncelik veriyorlarmış vs. gayet güzel bunlar.

güzel olmasına güzel de kütüphane değil, mezar mübarek. alçak tavan, daracık koridorlar, sıkış tepiş yerleştirilmiş raflar... bir de içerisinin 30c dereceden daha soğuk olduğuna şahit olmadım şimdiye kadar. uykum geliyor o sıcakta, ders falan çalışamıyorum. kütüphane dediğin şöyle geniş ve havadar olmalı:

http://iis2.cc.itu.edu.tr...4f9-82aa-346994c9794f.jpg

http://www2.itu.edu.tr/da...b67-8a7a-9b05fb09986f.jpg
Odtü değildir, üniversite kütüphanesinin zenginliği için çok fazla bölüm ve fakülte olmalı.
Bilkent. Neyi tartışıyorsunuz aq?
bilkent, tartışmasız.
necmettin erbakan üniversitesi kesinlikle değildir.
Marmara değildir.
Dumlupınar Üniversitesi kütüphanesi güzeldir. Selçuklu mimarisi örnek alınarak yapışmıştır. Çok büyüktür. Evet tahmininiz üzerine içi boştur. Sesiniz yankılanır öyle boş yani.
bahçeşehir üniversitesininki idare edebilmektedir. En iyi olduğu ise kesinlikle düşünülmemelidir.