bugün

gezenimizin ilk zamanlarında henüz yerküre oluşmadan ve ortada atmosfer kavramı yokken dünyadan boyut olarak biraz daha ufak bir gezegenin dünyaya çarptığı bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır.
çarpışmadan sonra parçalanan ufak gezegen dünyadan ayrıldı ve dünyanın hemen yanında yer aldı. şuan bildiğimiz ay, işte o ufak gezegenin son halidir.
önceleri dünyaya çok yakın olan gezegen çekim kuvveti nedeniyle dünyanın dönüş hızını arttırmıştı. yerküre oluştuktan sonra da dünya üzerinde ciddi gelgit olayları ve şiddetli fırtınalara yol açtığını bilmekteyiz. * fakat zamanla ay dünyadan uzaklaşarak çekim kuvvetini azaltmıştır. bu da dünyanın dönüş hızını yavaşlatarak yerküre üzerinde doğa olaylarını daha az görmemizi sağlamıştır ve insan ortaya çıkmıştır.
ancak şunu da belirtmek lazım ki insan ortaya çıktıktan sonra da ay'ın dünyadan uzaklaşma eğilimi yok olmamıştır. bu da dünyanın dönüş hızının gün geçtikçe yavaşlamasına yol açıyor ve zaman kavramının değişmesine neden oluyor. yani 24 saatten oluşan gün kavramının ilerde değişmesi uzak bir ihtimal değil.
ancak günlerin her 100 yılda 0.2 milisaniye uzamasını dikkate alırsak bu entry i okuyanlar bunu göremeyecektir.
Film sokulmus elektrik sayaci gibidir.
Kıyamet alametlerinden 'zamanın yavaşlaması' olduğu tahmin edilmektedir.
çok doğru bir entrydir ancak bu yavaşlama çok azdır ve daha uzun milyon yılları vardır dünyamızın.buda demek oluyor ki bir günün 25 saat ettiğini ne sen ne ben nede torunlarımız görecektir.
imkansızdır. çünkü dünya zaten düzdür dönmez.
kaynak: http://www.youtube.com/watch?v=hv3YA3V59xg