bugün

yapılabilecek en ahmakça yakıştırmadır.
eleştirilemeyecek mutlak doğruların eleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.

mutlak doğru ise imandır. imana ilişkin olan noktalar eleştirilmez çünkü inançla alakalıdır.

inanç ise herkesin kendine has bir kavramıdır. eleştiren bu noktayı eleştirirse o kişinin kendi inancına saygısızlık yapmış olur.
akp ye oy verenlere müslüman muamelesi yapmak kadar saçma eylem * *.
inançlı insanlara ateist muamelesi yapmaktır.

inanç anti demokratik ülkelerde dokunulmazlığı olan bir olgudur.
Fakat inanan inanmak isteyen hatta inanmaya meyilli insanların sorgulayabildiği bir ülkede yaşamak ne büyük şanstır.
bu şansa nail olunan bir ülkede yaşamak ayrı bir şanstır.
din dediğimiz naneler kendilerine mensup olmayan kişilere de yaptırımlar önerir. örneği ortodoks islamiyet üzerinden verirsek, bu yaptırımlar; kafatası parçalamaktan, sopalanmaya, mirastan düşük pay alan ve şahitlikleri sayılmayan kadınlara kadar varır.

bu noktada kimin neye inandığı insanlığın sikinde değildir. 'benim inancım saygı duycan banane banane!' şeklinde ağlaşan tipler, suçu ve suçluyu övmekten yargılanmalıdır. yargılanacaklardır.

alayını köpekler gibi deliğe tıkacağız göreceksiniz.

insanımsılardaki kibire bak hele!

seni; benim dinimin kurallarına uymadığın koşullar için şiddetle tehdit edeceğim, bunlar benim kitabımda yazacak sen de buna saygı duyacaksın. buna saygı duymazsan faşistsin bikbikbikböhühöhü

hasssiktirin lan!

milyonların katili, sabi sübyanın ırzına tasallutun kitabını yazmış zibidiler sizi.

ha bir de bu yazıyı bir agnostik yazmıştır, lakin islam terminolojisinde ateistlerle aynı klasmanda değerlendirilerek kafir oldukları için bütün bu abuk muamele doğmaktadır.

gereğini yapmak vazifemizdir.
dinin eleştiriye kapalı olduğunu düşünen insanın yaptığı davranıştır. din eleştiriye, düşünceye, düşünmeye kapalı değildir. düşünmeyen insan, din dediğinizde, sadece tarikat denen insan eli değen oluşumları anlar. bu tarikatların öne sürdüğünün aksine, din insanın önce düşünmesini, eleştirmesini ister. insan eleştiremediği bir şeyi, ilahi din bile olsa, nasıl benimseyebilir ki? elbette ki eleştirmek, genellikle bizim anladığımız şekilde, aşağılamak, hakaret etmek tarzında değil, gerçekten inancı sağlamlaştırmaya yönelik olan söylemler, düşüncelerdir.