bugün

* "cumhurbaşkanı" 13 harften "cumhurbaşkanım" 14 harften oluşur.
* ikincisinin sonundaki "m" harfi sahiplik anlamı kattığından cumhurbaşkanını söyleyen kişiye aitleştirir.
* "yavru" ve "yavrum" kelimeleri arasındaki farkta olduğu gibi "m" işi bütünüyle laçkalaştırır ve aradaki bütün düzeyli ilişkiyi alt üst eder.
* "cumhurbaşkanı" sıfat olmaya daha uygunken "cumhurbaşkanım" a sıfat rolu verildiğinde kulak tırmalar, hatta anlamı bile değiştirir, "cumhurbaşkanı gül" ve "cumhurbaşkanım gül"
* "cumhurbaşkanı" daha çok resmiyeti "cumhurbaşkanım" ise samimiyeti ifade eder. dolayısyla birincisi üçüncü kişi ile konuşurken kullanılır diğeri direk muhatap olunduğunda.
* Birisi 29 Ağustosta kullanılır diğer 30 Ağustosta
* Birisini Bekir Coşkun sever diğerini Yeni Şafak efradı
cumhurbaskanim ataturkcu, cumhurbaskani abdcidir.
Nasıl ki baba da deseniz, babacım da deseniz o sizin babanızdır, cumhurbaşkanım da deseniz cumhurbaşkanı da deseniz o Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı ile cumhurbaşkanım arasındaki yegane fark kişisel hislerin ön plana çıkmasıdır.
(bkz: m)
+ herhalde siz, bizim şirketten değilsiniz.
- çekil de biraz da biz...
medyanin yara kasimasi ve isini yapmasi arasinda ki farktir.
http://www.hurriyet.com.t...2&gid=61&a=721021
(bkz: zamanla alışırlar)
"cumhurbaşkanım" içe sinen, "cumhurbaşkanı" içe sinmeyendir. ayrıca "sayın cumhurbaşkanı", seni seçtiler ama sen bizden değilsin gibi bir anlam yaratır bÂzılarının gözünde.
(bkz: abdullah gul)
kime göre neye göre derseniz, bize göre cumhurbaşkanı, size göre cumhurbaşkanım.
cumhurbaşkanı derseniz içinde bulunulan durum dolayısıyla mecburi saygı duyduğunuzun göstergesidir, cumhurbaşkanım derseniz sıkı hayranı olduğunuzun göstergesidir !..