bugün

işte Sebepleri ;
Eğer cuma tatil olmazsa çalışanların bir kısmı iş nedeni ile cumaya gidemiyor.
Cuma; cem olmak, toplanmak mânalarına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibâdet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeble Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani, günlerin itibarlısı, efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok kudsî hâdiselerin hep Cuma günü zuhûr ettiği rivâyet edilir.

Her hafta müslümanların böyle bir araya gelmesi aralarındaki dostluğu artırır, birlik ve beraberliği güçlendirir.
Cuma, önemli olayların meydana geldiği çok hayırlı ve faziletli bir gündür. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

''Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (A. S.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.'' (58)

''Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü'min o saatte Allah'tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.'' (59)

Kendisine Cuma namazı farz olan her müslümanın alışverişini bırakıp namaza gitmesi farzdır. Özürsüz Cumaya gitmemek haramdır. Ezan okunurken de, alışveriş yapmak mekruhtur. Halbuki alışverişin kendisi helaldir. Yani alınan mal mekruh değil, helaldir. Fakat ezan okunurken alış-veriş yapılması mekruhtur. (Dürer)

Bugünün kutsallığı hakkında Yüce Allah şöyle buyurur:

“Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun Alışverişi bırakın Bilseniz bu sizin için daha iyidir Namaz bitince yeryüzüne dağılın Allah’ın lütfünden rızk isteyin Allah’ı çok anın ki mutluluğa erişesiniz ”(Cuma 9-10)
onlardan biri benimdir. olsun.
cumartesi pazar çalışılsın haftaiçi resmi tatil olsun. evet
Bence de olmalı. En azından yarım gün öğleden sonrası olmalı. Cumayı hızlıca kılıp hemen işe dönmek zorunda kalıyoruz.
olsun ve hafta sonu tatili 3 güne çıksın, ne gam!
kendi işim kendi keyfim.. istediğim zaman tatil yaparım.
Bedava ve ekstra bir tatil. Neden olmasın?