bugün

confederate states of america nın kısaltması. amerikan iç savaşı nda kurulan güney devleti nin adı.
amerika birlesik devletleri Kara Kuvvetleri Komutanı demektir.Chief of Staff United States Army.
2004 yapımı kevin wilmott filmidir. mockumentary formatında çekilmiştir. yapımında spike lee'nin büyük desteği vardır.

"savaşı güney kazansa ne olurdu?" sorusuna cevap arayan bir yapımdır. film sanki confedate channel 6 isimli hayali kanalda yayınlanan ingiliz yapımı bir belgesel olarak ilerler. arada reklamlar falan girer.

amerikan iç savaşı'nı, ingiliz ve fransız desteğiyle konfederasyon'un kazanmasını ve daha sonra amerika'nın geri kalanını* ilhak ederek, tüm amerikan topraklarının resmi devlet idaresinin csa olarak belirlenmesini anlatır. köleliğin kaldırılmadığı ve ekonominin tamamen köle işgücüne dayandığı ırkçı bir amerika portresi çizer ve savaştan günümüze kadar geçen amerikan siyasi tarihini bu mantaliteyle incelemeye tabi tutar. film boyunca yaşanan hayali tarih, resmi amerikan tarihine paralel ilerlemektedir. birinci dünya savaşı yerine amerika'nın güney amerika kıtasını işgali anlatılır. ikinci dünya savaşı'nda abd batı cephesinde tarafsız kalır ve hitler'e dolaylı destek sağlar. 7 aralık 1941'de * kyoto limanına bir baskın düzenleyerek pasifik cephesi'nde savaşa dahil olur. sonradan hemen kuzeyinde kölelik karşıtı kanada ile soğuk savaş başlar ve iki ülke arasına cotton wall isimli bir duvar çekilir. john f kennedy'nin başkan seçilmesiyle amerika neredeyse köleliği kaldıracak duruma gelir ancak bu sırada kennedy bir suikaste kurban gider. ondan sonra amerika tamamen izole olmuş vaziyette bir siyaset izleyerek günümüze kadar gelir. günümüzde de bu köleliğe dayalı ırkçı politikasını daha da sağlam temellere oturttuğu vurgulanarak film bitirilir. film sırasında ismi geçen ırkçı kurum ve kuruluşların normalde amerika'da bugün de varolduğunu bildiğiniz vakit, film daha ilgi çekici bir hal alır. filmin sonunda, "şimdi de gerçek amerikan tarihine bakalım" denilir ve filmde geçen karakterlerin ve hayali olduğu zannedilen çeşitli ırkçı ürün markalarının aslında gerçekten varolduğunu göstererek izleyiciyi oturduğu yere gömer.

son zamanlarda yapılmış en düşündürücü ve kurnaz filmlerden biridir. ancak dünya çapında adamakıllı gösterimi olmamıştır.

film hakkında yapılabilecek tek eleştiri konfederasyon'un savaş sırasındaki tek siyasi amacının köle sahibi olma hakkını korumak olduğu gibi bir mesaj verilmiş olmasıdır ki çok ama çok yanlış bir tespittir. zira konfederasyonun birlik'ten ayrılmasında bir çok siyasi sebep ve en başta bağımsızlık amacı vardır.
(bkz: çek hava yolları)