bugün

Mavi beyaz altın kaplamalı olan favorimdir. Çok ağır olmasa kullanmak içinde iyi.
1990 yıllarda Sat ve sas komandolarının envanterinde bulunduğu tabancadır.
2 dünya savaşı görmüş efsane tabanca. 1 asır öncesi bu silahtaki tasarım ve mekanizma detayları bugün pek çok modern tabancanın vazgeçilmez unsurudur.

Namlu uzunluğuna göre büyükten küçüğe government, commander, ve officer olmak üzere üç modeli vardır.

Edit: diğer markalar custom modeller olarak defender(officerden bi tık daha kısa) ve long(government’tan bi tık daha uzun) boyda tabancalar da üretmektedir.
Mükemmel ötesi ve bir o kadar da kuvvetli bir silahtır. lakin orjinali biraz can yakar. hele bir de bunun işlemeli versiyonu vardır ki tadından yenmez.
dayz den bildiğim.
custom edilerek namlusu ve şarjorü büyültüğünde hem göze hem kulağa hitap eder.
Zula oynayanların aşina olduğu tabanca.
45 cal mühimmatı ile kulaklarımı çınlatan tabanca.
Hayatim boyunca bir kere olsun kunllanmak istedigim silah modelidir.
ilk üretiminin üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen dünyada gerçek silahseverler tarafından hala en çok talep edilen tabancaların başında gelir. colt firmasının sahip olduğu telifin süresinin dolmasının ardından bir çok farklı üretici tarafından klonları üretilmekte, bunlar arasında tisaş, girsan vs gibi türk şirketleri de yer almakta. lakin gerçek bir 1911 sever için, silaha ulaşma konusunda sıkıntı yoksa bu işin yeri yurdu abd'dir.

Ed Brown, Wilson Combat, Nighthawk gibi atölyeler custom 1911 ler konusunda uzmanlaşmış durumdalar. yeterince paranız varsa kendinize özel bir 1911 sipariş edebilir ya da halihazırda modellerden bazılarını tercih edebilirsiniz .

görsel

görsel
45 acp tabancadır. 7+1 dir.
government olanları en iyisi yanılmıyorsam.

metal gear solid 3 ve 4 de ana karakter ile bütünlenmiş silah.
Mafia oyununun en güzel silahlarındandir.
Kozmetik farklılıkları olan 1911a1, competition, gold cup modelleri ile teknik farklılıkları olan 70 ve 80 serisi ve balistik olarak 45 acp, süper 38, 9 mm ve 22 lr gibi pek çok farklılıkları olan tabanca modeli.

A 1 modelinde yaprak gez ve arpacık bulunur, kabza emniyet manivelası ucu(kunduz kuyruğu) görece daha oval kısa ve aşağı doğrudur. Bu ilk modeller ordu ve emniyet birimleri için üretildiğinden toz vb. Dış etkenlerden dolayı mekanik parçalar sıkışmasın diye hareketli parçalar arası tolerans mesafesi fazladır. Bu yüzden sallandığında her tarafından şangır şungur ses gelir.

Competition modeli: üretilen ilk modellerin kunduz kuyruğu kısa ve küt olduğundan horoz atıcının elini yaralıyordu.
(bkz: horoz ısırması)
Bundan dolayı bu parçayı uzatıp ucunu yukarı doğru büktüler. Nişan almayı kolaylaştırmak için yaprak gez yerine yandan geçmeli(kırlangıç) gez ve arpacık eklendi. Tetik ağırlığını düşürmek için horozun içi boşaltıldı. Parçaların birbirine toleransı azaltıldı. Bilindik colt şakırtısı gitti.

Gold cup modeli: ayarlı gez eklendi.

Teknik olarak 70 ve 80 serisinin arasındaki fark 80 serisinde iğne blok emniyeti olmasıdır.

Balistik farklılıklar ise kullanım ihtiyaçlarından ortaya çıktı. istisnasız ilk modeller 45 acp iken Amerika’nın kıta dışındaki askerleri bu mühimmatı bulamadığından süper 38 modeli üretildi. Süper 38’ler uzun kısa farketmez 9 mm mermilerle de çalışabiliyordu. Ancak 9 mm süper 38’e göre daha kısa olduğundan barut gazının bir miktarı kaçıyor, merminin penetrasyonu azalıyor ve hatta bazen sürgü kurulamadığından tabanca sonraki mermiyi fişek yatağına süremiyordu. Bundan dolayı 9 mm colt üretildi. Silah eğitimlerinde acemi atıcılar 45 acp’nin geri tepmesine maruz kaldıklarından dolayı 22lr gibi küçük çaplı geri tepmesi yok denecek kadar az modellerle eğitim aldılar.

Patent süresinin dolmasıyla dünya genelinde pek çok marka 1911 modelleri kendi adı altında üretmeye başladı. Hatta iş artık öyle bir boyuta geldi ki 100 yılı aşkın sürede üretilegelen onca marka ve model arasından birbirinin tıpatıp aynı özellikte iki 1911 tabanca bulmak neredeyse imkansız gibidir.
ilk olarak 14 şubat 1911'de piyasaya sürülen, iki dünya savaşı ve çeşitli başka savaşlar(kore, vietnam, körfez) gören, yüz yıldan fazladır faal olarak kullanılmasıyla sektöründe lider ikonik bir tabancadır. tasarımcısı samuel colt değil daha çok makinalı tüfek tasarımlarıyla bilinen ve bu kulvarda simgeleşmiş john browning'tir.

popülaritesi asla düşmeyen bu tabanca, özellikle 1980'ler sonrasında klonlarıyla yaşamaya devam etmiştir. amerikalı silah tasarımcısı ve silah uzmanı taran butler tarafından "taran tactical combat master" adıyla 2011 yılında, 100. yaş gününe özel(ya da patenti süresi dolar dolmaz daha iyi bir ticari hamle için) bir klonu üretilmiştir ancak bu tabanca amerika'daki silah tutkunları tarafından el üstünde tutulsa da asıl çıkışını john wick serisinin ikinci filminde(ki taran butler keanu reeves'in silah eğitimcisidir) kullanılmasıyla yapmış ve dünya çapında bir şöhrete kavuşmuştur. film hasebiyle 10.000-15.000 adet civarında daha üretilmiş ancak stoklar anında tükenmiştir.

sapiens türü silah konusunda devrim yaşamadığı ya da komple savaşmayı, öldürmeyi bırakmadığı müddetçe bir şekilde var olacak iki silahtan biridir. diğeri ise ak 47'dir.