bugün

13 nisan 1949 doğumlu amerikan hedecisi, gazeticimsi, yazarımsı. Cambridgede The Leys Schoolda başladığı eğitimine Oxford Balliol üniversitesinde devam etti. burada felsefe, ekonomi ve politika eğitimi gördükten sonra Steven Lukesta öğretmenliğe başladı. sonraları patlak veren şili, vietnam ve 1. körfez savaşlarında troçkist sosyalist takılan hatta israil'in filistin işgaline şiddetle karşı çıkan hitchens, sonraları vahiy gelmişçesine ultra faşist anti islamcılığa geçti. hatta bir yazar bu dönüşü bir kelebeğin sümüklü böceğe metaformozu şeklinde tanımlamıştır. kanımca populer olma çabasındaki yazar daha sonraları sürekli gündemde kalmak için ilginç işlere imza attı. regime change kitabında amerikanın ırağı işgalini anlatırken, petrol için savaşmanın mantıklı olduğunu savundu. bir makalesinde "the united states should be squeezing turkey, not the other way around" gibi bir cümle bile sarfetmiştir. * bir gün yazarın mail kutusuna bir yazı gelir. yazı ırakta ölen bir amerikan askerinin elindendir. asker, zamanında ıraktaki savaşa karşı olduğu bilinen, neo-Nazi bir kişiyle tartışarak onu görüşlerini yeniden düşünmeye ikna etmiş hatta Kızılderili hakları için uğraşmış bir gençtir. mailinde ise Hitchensın düşüncelerinden etkilendiğini, yazar sayesinde benliğini bulup savaşa katıldığını yazar**.

bunun yanında bir çok kitabı bulunan yazar marifetlerine de devam etmektedir.
(bkz: che nin karanlık yüzü)
bugün itibariyle ölmüş, hem kominist hem abd yanlısı olabilen islamofobik gazeteci. şuan lenin ve darwin, zamanında türkiye aleyhine ve islam ayehine yazdıkları karşılığında boynuna hawai çiçeği asmış diyorlar. yaranabildin mi bari?
(bkz: birisinin ölmesine sevinmek)
bugün ölen hem sol görüşlü olup, hem organize olmuş dinin tüm kötülerin anası olduğunu söyleyip ardından abd'nin ırak savaşını desteklemiştir bu yönüyle çelişkiler denizde yüzmüş olan gazeteci.

he din eleştirilerine getirdiği farklı bakış açıları vardır bunlar yadsınamaz fakat tutarlı biri olduğunu söylemek zordur.
sevdiğim zeki ve güzel insan.
güncel Önemli Başlıklar