bugün

Bir bahşiş isteme yöntemidir. Düğünlerde pastacı bıçakla birlikte pastayı getiriyor. Sonra karı koca beraber bıçağı alıyor ve kesmeye başlıyor. Ama bundan önce bıçağı alabilmek için pastayı getiren elemana bahşiş vermelisiniz. Adam resmen bıçağı vermeyip 'bıçak kesmiyor ağabey' diyor.
masraftan bunalan damadın bıçağı alıp kesip kesmediğini elemanın üzerinde denemesiyle sonuçlanabilecek bir söz.
-abi bıcak kesmiyo..
+tamam onu işaretle o zaman..
-nası abi.
+3 nokta koy olm kör degilmi bu.
sadece türk insanına özgü, bahşiş isteme yöntemidir.
zaruri giderler listesine alınması gerekir. almadan bırakmazlar.
bir de meyhanelerdeki çalgıcılar o klarnetin arkasından dürüp koymazsan tek nota çalmazlar.
bazen anlamayan damada denk gelir bu ağabey.defalarca bıçak kesmiyor der.gelin farkeder,damada sorar ne olduğunu.ve yerin dibine girer damat.bu kadar temel bi kural öğretilmemiştir zavallı damada.gelin güler,oğlan mahcuptur.neyse ki yanına bahşiş almayı unutmamıştır.verir ama dünya evine ne kötü bi giriştir o.inşallah millet çakmamıştır diye duacıdır damat.
çözümü basit.
düğünden bir gün önce gidilir. o gün çalışacak garsonlara, patronlarının yanında bir miktar para verilir. yarın sakın istemeyin burada verdim işte denilir.
"dur 2 dk bileleyip geleyim" diye karşılık verilesidir.
Cozumu basit; yaninda samuray kılıcı götür. Hadi bilemedin doner bicagi.
"Bicak kesmiyo agbey"
Sorun degil gulum bende keseni var. Degil pastayi gotunu bile keserim. Ver len bicaa amuğa goduuum seniii.
saçma sapan adetlerimizde damada veya damadın yakınlarına kullanılan söz öbeği. yalnız bunun bir bahşiş isteme cümlesi olduğunu anlamanıza rağmen anlamamazlıktan gelmekte bir o kadar trollemenize neden olabilir. swh. çünkü bıçak kesmiyor, makas kesmiyor, işte düğün arabası için araba çalışmıyor gibi gereksiz adetleri yerine getirme çabası içinde olan akraba ve dost tipleri bellidir zaten. ha bir de fotoğrafçılık triplerine girip flash patlamıyor diyenleri de var.
düğüne kalkışan dikenine katlanır.