bugün

zatı muhteremin hayatı boyunca sahip olduğu tek hatıradır sanırım, ona sahip çıkmak adına saklar böbrek taşını. lakin ne diyebilirsin ki elin adamına taş kendi taşı ameliyat kendi anısı..

bir de her gelen misafire sakladığı böbrek taşını gösteren tipler vardır. belirtmek gerek.
taş saklanır,hadi bir yere kadar buna mantıklı bir açıklama getirilebiliyor,peki bu taş neden herkese gösterilir "baaak bunca zamandır böbreklerimde ne taşıyomuşuum" şeklinde.
birde aydınlanmak istediğim bir konu daha var,ameliyat olanlar neden pozlarca fotograf çektrir?
(bkz: sünnette kesilen parçayı saklamak)
saçma sapan, hatta aptallık derecesindeki davranıştır, bu tiplerden bazılar çektirdikleri dişleride saklarlar, pess
garip bir bağlılık halidir. *
bu tipler, çocuğunun kesilen ilk saçını, ilk tırnağını, ilk düşen dişini, sünnet derisini, ilk giydiği kıyafeti, yaptığı ilk resmi, ilkokul defterini filan da saklarlar. saklamaca hastalığı adeta.
bunlar koleksiyoncu kişiliklerdir, ayrıca bu duruma doktorlar sebebiyet verirler. ameliyat çıkışı sizden çıkardıkları ne ise onları sizin odanıza yollarlar. "iyi de ben ne yapıyım o taşla doktor bey?" diyemezsiniz, prosedür öyledir. doktoru ilgilendirmez o halde saklarsınız*.
sanıldığının aksine hastalık değil, bilinçli davranıştır. öyle olması gerekir. zira böbrek taşının neden oluştuğunu anlamak için o düşen taşa ihtiyaç vardır. düşen taş alınıp saklanır, laboratuvara götürülür ve nelerden meydana geldiği araştırılır, o besinlere dikkat edilerek tekrar böbrek taşı oluşması engellenir. okey?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar