bugün

artık güney afrika'yı da (south africa) aralarına alarak brics'i oluşturan üstü kapalı birlik.

bir ara brict olacak deniyordu da balon ekonomisi olanlar sayılmıyor.
(bkz: briç)
(bkz: bric ülkeleri)
brazil russia india ue china kisaltmasi. The economist dergisinde gordum.
Konuyla ilgili güzel bir makale için;

http://www.tepav.org.tr/tr/blog/s/3718
goldman sachs'in küresel ekonomi dalındaki en üst makamındaki jim o'neill 2009 aralık röportajında 2032 yılında bu ülkelerin g-7 ile eşit duruma geleceğine ve ilerki senelerde geçeceğini söylemiştir.

jim o'neill'a göre şu sıralar dünyada gerçekleşen ekonomik krizden ciddi anlamda etkilenmeyen ülkelerdir.

--spoiler--
jim o'neill: The fact of the matter is, close to three billion people around the world, which is half of the world's population, haven't really been touched by this crisis in the way that most people talk about.
--spoiler--
ilk olarak jim o'neill adında bir ekonomist tarafından ortaya atılan g-7'nin karşısındaki dünyadaki diğer ekonomik güçlerdir.
brasil
russia
india
china

goldman sachs'in 2006 yılındaki rapora göre 2030 ile 2035 yılları arasında g-7'yi geçecektir gayri safi yürtiçi hasıla bakımından fakat bu raporun 2006 tarihli olduğunu göz önünde bulundurursak g-7'yi geçme tarihi biraz daha erkene alınmıştır bric'in. tahminime göre 2025 civarı geçecektir g-7'yi.
bazı ekonomistlere göre bricm. m; yani meksika. türkiye ve güney kore ve güney afrika da alınabilir bu listeye.

konudan ayrı olarak, askeri anlamda dünya düzenini değiştirebilecek güçlerdir.
ekonomi literatrüne yeni yeni girmeye başlayan terim.dünyanın en hızlı gelişen 4 ekonomisini temsilen kullanılır.tahmini olarak 20-30 yıl sonra dünyada egemen olacaklardır.
brasil
russia
india
china

dörtlüsü için, iş ve siyaset dünyasında sıklıkla kullanılan terim.
ingiltere başbakanı david cameron'ın türkiye ziyaretinde "türkiye avrupa'nın bric'idir." sözüyle gündeme getirdiği kavramdır. Brezilya, Rusya, Hindistan* ve Çin için kendilerine has zenginliklerinden dolayı finans sektöründe baş harflerinin birleşmesiyle oluşan bric kısaltmasına ihtiyaç duyulmuştur. Big four da derler zat-ı muhteremlerine.

http://en.wikipedia.org/wiki/BRIC