bugün

bilindiği gibi bir çok mesleğin kendine özgü kıyafetleri, üniformaları vardır. hemşire, doktor, işçi, avukat, polis vs. gibi meslek gruplarının herbirinin farklı iş kıyafetleri mevcut. fakat sokakta kimseyi alakası olmadığı halde bu kıyafetleri giyip dolaşırken göremezsiniz.

öte yandan fahişelik de bir meslek olarak ele alındığında, onun da belli bir giyim tarzı var, iş başı kıyafeti var. nedir bu? genel olarak ultra mini etek ya da şort, derin göğüs dekolteli body vs., topuklu ayakkabı, fileli çorap vs.. vs.. erkekleri kışkırtmaya ve etkilemeye yönelik sınırsız alternatife sahip bir konsept.

sokaklara baktığımızda mesleği fahişelik olmamasına rağmen bir çok bayanın bu meslek grubuna ait giyim tarzını benimsemiş olduğunu görüyoruz. siz kalkıp polis kıyafetiyle sokağa çıksanız, arkadaşlarınız bile dalga geçer. ama fahişe kostümü giyen bir kıza en ufak bir laf ettiğinizde, hatta bunu ima ettiğinizde bile, bir anda gerici, şeriatçı, yobaz gibi yaftalara maruz kalabilirsiniz.

halbuki polis kıyafeti giyen arkadaşıma "hırsız vaaar" diye şaka yapabileceksem, fahişe kıyafeti giymiş olan arkadaşıma da "saati kaç para" diye şaka yapabilmeliyim. zira görüntüsü bu şakayı kaldırabilecek biri olduğu çağrışımını yapabilir.

ha kaldıramıyorsa sıkıntı var demektir. bişeyler ters gidiyor demektir. bi yerlerde bi hata var demektir.

öyle değil mi sevgili çağdaş ülkemin, çağdaş insanları?

not: tabi ki her fahişe kostümlü insan fahişe değildir. ama insanların bu şekilde düşüneceğini bildiği halde bu kıyafetleri giyebilecek kadar umursamaz olan bir insan, sonunda fahişe de olabilir.
bu, kişinin ne tür kıyafeti fahişe kıyafeti olarak gördüğüyle ilgilidir. kişi vardır etek giyen görünce fahişe der, kişi vardır göğüs dekoltesine der. hatta bazı kişiler için ortada birşey olması da gerekmez. önemli olan nerde doğup yetişmiş, nerede ve ne kadar okumuş, hangi vasıflara ve dünya görüşüne sahip insanların bu damgayı vurduklarıdır. fahişe konseptli kıyafetler elbette vardır. ama normal kabul edilebilir kılıktakilere de fahişe etiketi yapıştıran fahişe beyinli insanlarda vardır.
eğitime, doğup ve büyünen yere, hayat görüşüne göre değişmeyecek gerçektir.

ayrıca kişiler tarafından vurulmuş bir damga değil, toplumsal, dini ve ahlaki açıdan ortak bir görüştür.

ne yazık ki toplum yanlış algılarla, farklı yerlere gitmekte.
Gossip Girl'de rol alan, Taylor Momsen konsepti.
fahişeden-fahişeye ve çalışma bölgelerine bağlı olarak büyük değişim gösterir. beverly hills fahişeleri ile yüksek kaldırım fahişelerini bir tutmak olmaz!

görsel
görsel
var öyleleri ama kınamamak lazım tarz meselesi.