bugün

belirli oranda sallamayla ilerlenebilen ; lakin "finish him!" yapabilmek için oturup konuların şöyle bir incelenmesi ve çıkmış soruların ezberlenmesi gereken fakülte.

(bkz: yarın sınav var çalışak mı)
Sabah belli sınav giriş belgeleri için sürekli bana çıktı almak üzere gelen insanların kurumudur. Sanırım yakın zamanda sınvları var.
öncelikle türkiye eğitim sistemi komple açıköğretim olsaydı meb bakanlığı yapabilecek düzeyde sisteme vakıf olduğumu söyleyip konuya gireyim.

google'da adını aratınca "diplomasında açıköğretim yazıyor mu" sorusunun konu olduğu sayfalar çıkan bir fakültedir. yıllarca emek verilir ki burda okuyanların bir çoğu hem çalışıp hem okuyan kesimdir fakat askerlik dışında hiçbir fonksiyonu olmadığı anlaşılır. çıkmış sorulara bakılıp mezun olunan okul diye daşşak geçilen okula lafına en güzel cevabı bir ekşi yazarı şöyle vermişti: amk sanki siz 10 yılda çıkmış öss sorularına çalışıp örgüne yerleşmiyorsunuz! okumaya gelince hiç de kolay değildir. her tarafta yerleşip bitirenler arasındaki oran farklı rakamlarla ifade edilmiş o yüzden bahsetmiycem ama en iyimseri yüzde 8 onu da belirteyim. iş konusuna gelince bu diplomayı almayı beklemişseniz iş için daha çok beklersiniz çünkü geçenlerde bir arkadaşımın başvurduğu gelir uzman yrd. sınavı için parantez içine örgün diye koymuştu pek sevgili maliye bakanlığı. yani devlet kendi verdiği diplomanın ardında durmuyor. ha düz memur olucam dersen zaten git lise düzeyinden hazırlan daha kolay yerleşirsin ne gerek var lisans mezunu olmaya.

bir de sevindirici bir şeyden bahsedeyim aöf'te anadolu üniversitesinin tekeli kırılıyor zira eğitimde bologna süreci kapsamında ab bastırıyor ve yök artık bigane kalamadı. atatürk üniversitesinde açıköğretim bölümleri açıldı. şimdilik kontenjan olayı var. itü ve odtü de yöke başvuruda bulundu onlar da sırada diye biliyorum.

iş garantili aöf bölümü olarak atatürk üniversitesi sosyal hizmetler lisans bölümünü de önererek aranızdan saygıyla çekilir, bu başlığa yazdığımı farkedecek beni terketmiş sevgilimin; köy yoğurdu, kilim deseni, kıro, aöf öğrencisi küçümsemelerini peşinen duyaraktan saygılar sunarım.
2012 FiNAL SONUÇLARI AÇIKLANMIŞ.
bazı embesillerin üniversite diplomasının değerini bilmediği güzide kurum. zira hali hazırda bir örgün öğretim öğrencisi olmama rağmen açıköğretim'de de işletme okumaktayım, ve benim gibi bir düzine arkadaşım var. ayrıca sadece açıköğretim okuyup da çok iyi yerlerde olan insanlar da tanıyorum. hepsini geçtim aöf'e laf atanların hangi bölümleri okuduklarını da merak ediyorum. zira kendilerini okuduğum örgün bölümle sikertmek de hoşuma giderdi. ehehe neyse demem o ki uzanamadığınız ciğere mundar demeyin amk.
yök ün yapmış olduğu düzenleme ile kredili bölüm öğrencilerinin bütünleme hakkına kavuştuğu kurum.

http://www.e-ogren.net/ao...2012-butunleme-tarihleri/
tercihlerin nasıl olduğunu merak ettiğim fakülte. yerleştirme sonucunda sikik bir bölüm geldi ve tek çıkar yolu bunda buldum. çok çaresiz göründüğünün farkındayım da bi yardımcı olsanız, kabaca bi bilgi verseniz. yerleşmeye hak kazandığım bölüme kayıt yaptırmayı planlamıyorum zira.
harçları kaldırılmamış eğitim kurumu.

http://www.e-ogren.net/20...-ucretleri-paralari-2013/

http://www.e-ogren.net/aof-sinav-sonuclari/
candır canandır ikinci üniversite olarak insana çok şeyler katar.
yaşasın başbakan işte kalktı harçlar(!) oyun oynuyolar resmen kimsenin gördüğü yok. zaten 2. öğretimlerin harç ödemesi diğerlerinin kaldırılması tam bir fiyaskoydu. öğreniyoruz ki para almalara devam sadece isim değişikliği yapılmış. kitap parasıymış! kim okuyor sanki o kitapları? zaten paşa paşa veriliyodu o harç paraları. kaldırıldı imajı sergileyip koyunların sesini gürleştirmeye ne gerek var? yazıklar olsun böyle beyinlere!
paso almaya yarayan erkeklerde askerlikten kaçmak için kullanılan bitirildiğinde bir şey olamadığınız kurum.
bir sürü sistem değişikliği yapılarak kalite arttırilmasi amaçlanan türkiyenin en büyük fakültesi. ne kadar başarıli olduklarını göreceğiz.
a ciz
ö ğrenci
f akültesi..maalesef.
(bkz: yarın bütler açıklanacakmış)
NOT : Açıköğretim sistemindeki tüm programlar 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçiyor. Üniversitemiz web sitemizden ve bürolarımızdan bilgi alabilirsiniz.

bu haricinde şöyle bi yan etki yarattılar kontejyanlı hale geçiş yaptılar. artık herkes elini kolunu sallayarak seçemeyecek .
büyük beklentiler içinde olunmayan ikinci üniversite kanalıdır. kendileri bile kendilerini önemsemiyorlar, o derece. yaptıkları bir bütünleme sınavını günlerdir okuyamadılar.
bugün itibarıyla ikinci üniversite kayıtları almaya başlamış anadolu üniversitesinin bir fakültesidir.
AN iTiBARiYLE AÇIKLANMIŞTIR.
'Açın öğrenin fakültesi'nin kısaltılmış hali.
kredili sisteme geçerek, senede yaptığı sınav sayısını 4'e çıkartan fakülte. ama işin kötü yanı, kredili sistemin sadece yeni kayıt olan öğrencileri etkilemesi gerekirken kayıt yenileme yapan öğrencileri de bu sisteme dahil ettiler. tam bir saçmalık. neymiş ders seçimi yapmamız gerekiyormuş. biz de senelerin alışkanlığıyla kayıt yenileme tarihi gelince bankaya gidip parayı yatırdık, meğer para yatırdıktan sonra ders seçimi yapamıyormuşuz. saçmalığa bak. üstelik alttan aldığın ders başına ücret alıyorlar.
yök ün verdiği bütünleme hakkını yine geri almış olan kurum, son 2012-2013 kılavuzunda kredili sistemden vize ve finalin olduğu ve bütünlemenin olmadığı sistemdir şeklinde bahsediliyor, bütünleme ile ilgili hiç bir başlık açıklama yok, yani bütünleme yine kalkmış, bu durumu yök bilgilendirme servisine mail attım, cevap olarak bu durumu açıklayan bir dilekçeyi yök e ve anadolu üniversitesi rektörlüğüne göndermemi ve bunun 3071 sayılı kanuna göre değerlendirilebileceğini belirttiler, bu yüzden aöf de okuyan her arkadaşımı bu dilekçeyi göndermeye davet ediyorum.
kayıt yenileme ücreti olarak 200 tl. almalarına rağmen öğrenciye vermeleri gereken ders kitaplarını temin edemeyen sistem.

sınav sistemi değişmiş durumda sınav tarihleri hem yakın hem birbirlerine çok yakın; peki kitaplarını alamayan öğrenci ne yapacak, nasıl ders çalışacak?

görevliler internet üzerinden pdf. formatında bu derslerin indirilebileceğini söylüyorlar zaten bu derslerin listeleri bürolarda asılmış; kısaca zemin yapıyorlar seneye bütün dersler pdf'ye dönüşmüş olur.

pdf'yi bilgisayarda açıp çalışmak zannedildiği kadar pratik değil ve hep bir karışıklık olur bunlarda, yazıcıdan çıktı almaya kalksanız 3. sınıftan on ders ile yeni başlamış bir öğrenci bunların çıktısını alabilmek için rahat 50 tl' ücret ödeyebilir!

parasını ödediğiniz dersler için hem zahmet hem tekrar ücret ödeme söz konusu. iyice saçmaladılar.
aöfde bütünleme hakkımız geri almak için birleşelim sözlükteki herkes yök e dilekçe yollasın lütfen

iYi GÜNLER, SON VERDiĞiNiZ BÜTÜNLEME HER ÜNiVERSiTE ÖĞRENCiSiNiN HAKKI KARARI ÜZERiNE GÖRÜYORUM Ki MEZUN OLDUĞUM EGE ÜNiVERSiTESi BiLE ARTIK BÜTÜNLEMEYi AKADEMiK TAKViMiNE KOYMUŞ, AÖF DE 2.SINIFA GEÇTiM, SiSTEM KREDiLiYE GEÇMiŞ AMA SiZiN BU KARARINIZA RAĞMEN SON AÇIKLANAN KILAVUZDA KREDiLi SiSTEMi BÜTÜNLEME OLMAYAN SiSTEM OLARAK TANIMLAMIŞLAR, EN SON DiLEKÇELERLE ALINAN BÜTÜNLEME HAKKINI YiNE GERi ALMIŞLAR, BUNU HAKSIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR VE GEREĞiNi ARZ EDiYORUM. SAYGILARIMLA

yöke bunu yazdım karşılığında şu cevabı aldım.

Kurulumuza göndermiş olduğunuz 26.10.2012 tarihli başvurunuzda bahsi geçen hususları içeren dilekçenizi ilgili üniversite rektörlüğüne ya da Kurulumuza göndermeniz halinde dilekçenizin 3071 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilebileceği hususunda bilgilerinizi rica ederim.

durumu anlatan bir dilekçeyi lütfen en azından yök e gönderin, gönderebiliyorsanız anadolu üni rektörlüğüne de gönderin. yeter ki tepkimizi gösterelim çünkü bütünleme hakkımız, bakın dönemlik yaptık sistemi sınav konuları da azaldı büte gerek yok ayağı yapmanın anlamı yok çünkü eski sistem de de sadece iki sınava giriyorduk ve de büt vardı. insanların bir iki ders yüzünden sene uzatmasının anlamı yok ne yazık ki. tepkimizi gösterelim eğer ki cevap vermez de hakkımızı yerlerse bu onların düşünmesi gereken şeydir, yeter ki biz elimizden geleni yapalım.
5 ocak 2013 de vizeleri olan derslerin tüm kitaplarını ancak 7 aralıkta alabildiğiniz sisteme aöf denir.
ikinci üniversite olarak okuduğum ve ilk defa geçen hafta sınavına girdiğim program. kimseyi aşağılamak istemem ama kimse bunu okuyorum diye üniversite okuduğunu zannetmesin. ilk olarak iki günde biten ve çok kolay testler ile sınavlar oluyorsunuz. ilkokul sıralarında bu sınavı oluyorsunuz. eh dersaneye gidiyorsanız lise gitmiyorsanız kurs havasında bu sınavlara hazırlanıyorsunuz. yok yani ikinci üniversite bile bilgiler taze kalsın diye okunur bi katkısı yok yani.