bugün

yarin ki girecegim finaller oncesi beni ya ogrencilikten attilar ya da cok pis saka yapiyorlar. tum bilgilerim tanimsiz olarak yazmakta. sinava nerede girecegimi bilmiyorum ve danisabilecegim bir yer yok, mesai saati gecti. babalara geldim. yanarim yanarimda harc parama yanarim.

(bkz: sozluk yardim et lan allahsiz)
anadolu üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesinin puanlarının düşük olmasının baş müsebbibi olan yurdum icadı enterasan okul. dershaneye gideni,eskişehire yerleşeni hatta ve hatta siyasalda okuyorum diyeni bile mevcuttur. askerlikten kaçmak için birebirdir. harçlarının hayvani meblağlar tutmasıda işin bonusudur.
internet sitelerine soktuğumun fakültesi. bok gibi paranız var. yüzbinlerce öğrencinin sırtından para kazanıyorsunuz. lan şu internet siteniz bir sınavda çökmesin. ayıp lan.

edit: aöfün dekanı beni bul.
22 bölüm daha açılacakmış açıköğretim fakültesine. Benim anlamadığım eline fotoğraf makinası dahi almayacak insanlara nasıl Fotoğrafçılık ve Kameramanlık diploması verecekler.

http://www.haberturk.com/...cat=200&dt=2009/06/22
sosyoloji, türk dili ve felsefe bölümlerini de açmışlar aöf'nin. yakında çok popüler olacak çok.
aöf'te okumayanların nedense çok kolay geçildiğini düşündüğü yerdir.
üfürükten teyyare vari internet sitesine sahip olan kurum.
diploması çok işe yarıyor hevesi kursağında kalmış küçük esnaflar zar-zor aöf bitirip diplomayıda çerçeveletip dükkana asarlar baya sükseli oluyor daha ne olsun?
yinede puanı iyi olmayanlar yaptığı tercihlerin gelmeyeceğini düşünenler aöften herhangi bir bölüm yazsınlar ''yerleştirilemedi'' yazısından iyidir en azından teselli oluyor.
askerliği ertelemekten başka hiçbir numarası olmayan öğretim(!) şeklidir. örgün eğitimin yanına bile yaklaşamaz. işlevselliği tartışılamaz bile.
ne çok şey biliyoruz anasını satim. askerliği yapalı üç yıl oldu. açıköğretime girdim. işletmeyi bitirirsem mali müşavirlik stajı [istemesemde ] yapabiliyorum. istanbul işletme mezunu da olsam aynı şekilde mali müşavir olacağım.

numara isteyenler için

http://www.aof.anadolu.edu.tr/buro/a0504.html
birçok insanın askerliği ya ertelemek ya da kısa dönem yapmak için kullandığı fakülte.. askerlik problemi olmadığı halde ciddi anlamda okuyanların bile askerlikle ilgil zırvalara maruz kalması oldukça saçmadır.. baban askerden kaçmak için okuyor diye evlat vatan haini olmaz canım..

neyse işin özü bitirmek zordur.. öyle sınava bir hafta kala çalışayım dediğiniz an da kalırsınız.. bir kurs desteği almıyorsanız eğer sıkı bir çalışma proğramı ile rahatlıkla bitirebilirsiniz..
yaklaşık bir ay önce birinle tanıştım. adam açıköğretim işletme mezunu. 4 yıllık diploması var elinde. yabancı dil olarak ingilizce ve rusça öğrenmiş. 24 yaşında ve 2000tl maaş alıyor. daha ne olsun? demekki kendisini geliştirmek isteyenleri hedefine ulaştıran bir fakülte. yoksa sadece askerlik için okuyorsan denecek laf yok.
(bkz: açık öğretim e öğretmenlik şansı)
felsefe ve sosyolojinin açılmasının nasıl bir amacı olduğunu düşündüğüm, anlamlandıramadığım kurum.
türk dili ve edebiyatı bölümünü açması ile bünyeye mutluluk katmıs fakültedir.türkçe öğretmenliği sonrasında keyifle okunacaktır.
yaptıkları sınavlarda farklı stratejilerin denenmesi gereken fakülte.

bu fakültenin sınav sorularını hazırlayan amcalar ve teyzeler 30 soruluk bir sınavda, a, b, c, d ve e şıklarından altışar tane koyuyor. bu fakültede vize ve finalden 50 aldığınız vakit o dersi vermiş oluyorsunuz.

şimdi gelelim taktiğime;

öncelikle 30 sorudan banko 10 tanesini yapıyorsunuz. eşek değilsiniz, o kadar çalışmışsınızdır herhalde. sonra bakıyorsunuz şıklara. beş şıktan bir tanesinde eğer o 10 soruda sadece bir kez işaretleme yaptıysanız, kalan 20 sorunun hepsini o şık yapıyorsunuz. böylece 15 doğru yapmış oluyor ve 50 alıyorsunuz.

yani 10 tane doğru soru yapın, sonra şıklardan hangisini o ana kadar bir kez işaretlediyseniz, kalan bütün sorularda o şıkkı işaretleyin. 10+5 olacak. böylece 50 almış olacaksınız.

hadi bakalım, iyi şanslar. allah 10 soruluk zihin açıklığı versin, gerisi önemli değil.
(bkz: bödöf)
çok afedersiniz "sikeyim öyle fakülteyi" dicem okuyanlara ayıp olacak.

üniversite eğitimiyle alakası olmayan bir eğitim verip, sözde mezunlarına 4 yıllık diplomayı hediye eden bir sistem bu. fakülte denen bu kavram aslında topu topu 28-30 kitaptır. okursunuz (hatta okumaya bile gerek yoktur, geçmiş yılların çözümlü sorularının bulunduğu kitaplar yeter aslında) -yine çok afedersiniz- eşşek değilseniz barajı 50 olan sınavları takır takır geçersiniz, sonra da hakiki fakültelerde dirsek çürüten yaşıtlarınızla aynı haklara sahip olursunuz. hatta bir de torpiliniz varsa kamu kurumlarında rahatça iş bulursunuz. siz de askerliği kısa dönem yaparsınız. siz de işletme bölümü mezunusunuzdur odtü işletmeyi bitiren de. dediğim gibi azıcık da torpiliniz varsa herhangi bir kamu kurumunda kimsenin umrunda olmayacaktır bu fark.

benim gözümde vatana ihanettir açık öğretim fakültesi. üniversitenin ne ortamından, ne eğitim sisteminden haberi olmayan üniversite mezunlarını salar piyasaya çünkü.
tüm bu olumsuzluklara rağmen türkiye'deki 4 yıllık okul mezunlarının da neredeyse yarısı aöf mezunudur. nereden mi biliyorum; asker ocağından. 720 kısa dönem askerin 340'ı aöf mezunuydu. evet 720 kişilik örneklem ile alınan sonuç türkiye'ye genellenemez ama bu seferlik genelledim işte.

türkiyenin yarısı aöf mezunu olduğuna göre de iş bu entry anlaşılmamış entrylerimin 1. sırasına adaydır.
haydi bakalım göreyim sizi.

şunu da eklemeden geçemicem; üniversite hayatımda gayet vasat bir öğrenci idim. okuduğum bölüm bana göre değildi belki bilemem. ama etrafımda ikinci üniversite olarak açık öğretimde okuyan arkadaşların gazıyla ben de yazıldım. kendi bölümümü zar zor okuyan ben, kendi böülümümle birlikte 4 yıllık aöf işletmeyi 5 yılda sınavlarından 1 gün önce çıkmış soruları ezberleyerek bitirdim. etrafınızda aöf de okuyup "ay çooook zooor" diyenler falan varsa onlara gönül rahatlığıyla "la bi git allasen" diyebilirsiniz.
"bindik bi alamete gedeyoz kıyamete" tadında hafifde açıkdan ama en yeşilinden bir üniversite çeşitidir.
(bkz: oğlu aöf yi kazanan adamın hava atması)
Dershaneler göz boyamak için bu bölüme yerleşenleri alt alta sıralar.Miktar olarak abartırlar.Ayrıca açık öğretim fakültesi yerine anlamasınlar diye aöf yazarlar.iibf gibi bölümleri de uzatıp uzatıp yazarlar.ayıp denilecek boyuta geldi kanımca.
türkiye'nin resmen bir ayıbı haline gelmiş, iş ilanlarında firmaların "örgün eğitim veren fakültelerden mezun" şeklinde ilan vermesine neden olan, sözde eğitimci, ingilizce öğretmeni, iktisatçı falan yetiştireceğini iddia eden-edebilen lise sonrası mesleki kurs.

türkiye'nin en kötü üniversitesinin 2 yıllık meslek yüksek okulunun eğitimi bundan daha iyidir, çünkü ortada "eğitim" denmesine neden olacak bir üniversite, sınıf-anfi, eğitim görevlisi, ders arası, proje, tez vs. şeyler vardır ve sonucunda mezun olan kişi üniversite mezunu olacaktır. aöf ise üniversite bile değildir...
kafamda soruların dolaşmasına sebep olmuş anadolu üniversitesi para basma fakültesi. kayıt yenileme dediğin üst sınıfa geçmiş öğrencilerin yapacağı işlem değil mi. ya da üst sınıfa geçen ben harç ücretimi ne zaman ödeyeceğim. **
ikinci üniversite olarak herhangi bir bölümünde okumak isteyenlerden iki kat fazla para istemektedirler.
eskiden ezberle soruları geç gibi bir durum vardı lakin hatunun biri üniversiteye dilekçe yazınca işler değişti geçen yıl eski sorular yayınlandı ve sorular değişti geçen yıl bi çok soru ezberleyen kişi sınavlarda patladı.Açıköğretim aslında zor değildir zor kısmı ise bir öğretmen yok soru nerden gelir kestiremiyorsunuz 49la kalma şansınız var örgün öğretimde hoca bişe yapar eder 50ye tamamlar aöf de böyle bi lüksünüz yok,eşşek kadar kitap verirler oku oku bitmez bu yüzden mantık şu olmalıdır.50 alınca geçiyorsunuz sallasan 15-20alınıyor yanlış doğruyu elemiyor eski sorulara baksan bu puan 30-35 olur birazda yorumlasan 40-45 ,birde ilkumut murat gibi dershanelerin çalışma kitaplarını alıp onlardan çalışın banko geçersiniz tabi tavsiye edilen kursada gitmeniz,okuyorum ama üniversiteli gibi hissetmiyom kendimi en çok dokunan bana hiç ders görmediğim halde açıp bakmadığım kitaplar ve senede 3 sınav için 500tl gibi bi harç ödüyoruz çok adaletsiz bişey.
Okuması zordur hele çalışıyorsan işten eve gel ders çalış yoruyor insanı.
edit:askerdeyim aof de olsa universite mezunu olmak cok farkettiriyor sırf bunun için bile okuyunuz.