bugün

türk milletinin %60 aptaldır sözüyle kendini türk milletinin %60lık kısmına tekabül ettiğini hesapladığını sanıyorum. buda matematikten çakmadığının bi kanıtı.
düşük bir ihtimaldir. zira kendi kanından canından oğlu bir matematik dehasıdır. (bkz: ali nesin)
(bkz: yüzde 7 için kırmayalım birbirimizi)
türkçe'den çakmayan yazarın yaptığı tespittir.
e bu da bir genelleme.*

şimdi ben entrydeki imla yanlışlarına hiç girmeyeyim.*
(bkz: kacin alattin cakici geliyor)
aziz nesin ve nicelerine atılacak bokta varılan son noktadır.bir de yüzde hesabı yapılmaz mı hey allahım...
(bkz: çakmak ya da çakmamak işte bütün mesele bu)
(bkz: çakmak)
mizahtan anlamayan insanların rağbet etmemesi gereken tespit. çünkü yazar öyle derin bir mizah yapmış ki burda, misal benim gibi mizahtan anlamayan bünyeler dumur olabilir. * hani nerde bulamıyorum yahu bu mizahı, allah iyiliğini versin gizli mizah diye birşey icat oldu da biz mi fransız kaldık? *
kesinlikle katıldığım önerme. ya aziz nesin %60 derken milli duygularına kapılmıştır ya da cidden çakmıyodur matematikten. %60 biraz iyimser değil mi?
ihtimali yüksek midir, düşük müdür bilmem lakin önemli olmadığı kesin bir durumdur. Adam yazar ulan, ne işi olacak matematikle? John nashin tiyatral yeteneğinin olması durumun irdelenmesi gibi bir şey bu. Ya da ne bileyim Einsteinın heptatlonda ne kadar maharetli olabileceğini sorgulamak ne kadar akılcı bir durumsa aziz nesinin de matematikle olan münasebeti hakkında tasarruflarda bulunmak o denli akılcı olacaktır.

Herkesin her şeyi bilmesini beklemek aslında bilinçaltlarında varolan kimlik arayışının bir tezahürüdür. Toplumumuzda sıkça görülen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumu da bu endişenin sonuçlarındandır aslında. Evinde arabesk dinleyip çevresine rokçı imajı yaratmak için radiohealer, audioslavler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışan o kadar çok insan var ki tanımasam en kral rockçıdan daha baba rockçı derim bu adamlara. Eve gidip yarın arkadaşlarının okulda soracağı pink Floyd albümlerine çalışan insanların olduğu ülkede maalesef bireyler her şeyi bilmek zorunda hissediyorlar. Aziz nesin kara mizhaçı bir yazardı. O hayata dair çıkarımlarını o yolla anlattı, vivaldinin senfonileriyle, fermatın matematikle anlatması gibi. Marcus miller da bas çalıyor mesela, atom altı taneciklerinden anladığını pek düşünmüyorum açıkçası.