bugün

sorumluluk alma becerisi zayıf kişiler arasında gözlemlenen bir fenomendir. yıllara sair 6 kez ayrılıp 5 kez tekrar bir araya gelmek gibi semptomlarla kendisini gösterir.

sebeplerine göz attığımızda; tarafların bir ilişkiyi sonlandırma sorumluluğunun kendi üzerinde kalmasından kaçındıkları, bu gerçek ile yaşamlarına devam etmeyi güç buldukları söylenebilir. genelde kendi çapında gelecek vaadeden ancak çeşitli sebeplerle tamama ermesi güç ilişkilerde gerçekleşir.

sorumluluk alma kabiliyeti zayıf olan taraflardan birisi ilişkiyi bitirdikten bir süre sonra, katillerin cinayet mahaline geri dönmesine benzer bir örüntü ile karşı tarafta yarattığı yıkımın boyutlarını check etmekle sorumlu hisseder kendini. bu ilk temas bir süre sonra bi sorumluluk duygusu yaratır ve başka türlü olması mümkün olan ilişkinin bu şekilde bitmesine sebep olduğunu düşünen kişi tekrar bir araya gelme çabası içerisine girer.

ilişki tekrar başlar, bu kez ayrılan diğer taraftır ancak o da sorumluluk alma becerisinden uzakta olduğu için aynı şeyi tekrarlayacak,

taraflar ayrılma sorumluluğunu adeta yanan bir alev topu imişçesine birbirinin kucağına bırakarak kaçmak isteyeceklerdir. ancak topu kucağına alan taraf boş durmayacak, tekrar karşı tarafa iade etmek için elinden geleni yapacaklardır.

saçma sapan bişey yani.

bu döngü ancak taraflardan birinin bir yetişkin gibi davranarak ilişkinin ömrünü doldurduğu ve bitmesi gerektiği tespitini yaparak, ilişkiyi bitirme sorumluluğunu almasıyla sona erecektir. olan kişilerin ziyan olan yıllarına olacaktır.
Alışkanlık kötü bir şeydir. Bu sadece insan değil bir eşya da olabilir. Bazı insanlar maalesef alışkanlıklarını bırakamıyor, ayrılamıyor.
Alışkanlıkla alakalıdır. Ayrılık Acısını kötü atlatır ama atlatır.