bugün

en güzel duyguların insanıdır. kitaba o kadar bağlanmıştır ki, tekrar tekrar okuyası gelir. ayrıca, kitabı her okuyuşunda kitapta eksik kaldığı yönleri keşfeder.

mesela; bir filmi iki, üç defa izlemek gibi. kitapta da öyledir. bir yeri atlayıp da okumadığımızı farkederiz. "ben burayı okumamışım lan" veya "nasıl da farketmemişim" gibi. değişik bir duygudur.
daha iyi anlayabilmek, kitabın getirmiş olduğu o ruh halini tekrar yaşamak için uygulanan eylem, çok sever ve mutlu olurum ikinci kez okumaya değer kitaplara sahip olduğumda.
aynı lezzeti almak isteyen insandır. yıllar arası yaptığım bir şey 5 yılda bir genelde kült kitaplara geri döner değişik yönlerden okuduklarımı tekrar yorumlarım. bu da farklı bakışlar kazandırır.
hadi filmi izlersin anlarım, 2 saat sürüyor zaten de. aynı kitabı okumak nedir amk. kitabın zaten play-pause tuşu sensin bu neyin havası?

bence yavşaklık ve kitap kokan bir harekettir.
Alzheimer hastası olması kuvvetle muhtemel kişidir.
aynı ırmakta iki kez yıkanılmaz diye boşuna dememiş diyalektikçi amcalar. kitabı her okuyuşunuzda artık farklı birisinizdir, okuduklarınız başka etkiler uyandırır sizde.
Özellikle yabanci dilden çeviri kitaplar ise farklı biri tarafından çevrilmiş baskısı çok keyifli olabiliyor. Aynı kitaptan neden üç tane var diyenlere açıklama yapmıyorum bile bazen.
iki defa okunulmaya değer bir kitap olduğunda normaldir.