bugün

Ömürleri oralarda geçerler ama yapım aşamasında karşı olurlar.
gider esnaftan alişverişini yapar.
subjektif mi olacak bilmiyorum ama şahsımdır.

avm'lerin aslında, markaların ve mağazaların bir arada olduğu bi binadır. kültürdür evet ama sadece popüler kültürün sıçıp ortaya bıraktığı bir kültürdür. karşı olmam bu yüzdendir. avm avm gezen bir adam değilim. satın alacağım bi pantolon varsa mesela, markaların internet sitelerinden araştırırım, istediğim pantolonu bulurum, hangi mağazada olduğuna bakarım, giderim 10 dakikada mağazadan alır çıkarım.
haklılardır.

soğuk, sadece parayı hedeflemiş, diyaloğun sıfır olduğu yapılara hapsolmak istemiyorlardır. insana ve samimiyete özlem duyuyorlardır.
IMF Başkanına defol diyerek nike ayakkabı atan devrimcikle aynı zihniyetteki insanlardır, bir çoğunu AVMlerde görebilirsiniz.
Yazıma 'benim' gibi basit ve klişe bi kalıpa başlamak istemezdim lakin bu 'benim'.
Şimdi avm dediğimiz şey sürüsüyle mağazanın olduğu yer. Burada vakit geçirebilmeniz için paranızın olması gerek yoksa kafasız tavuk gibi gezersiniz.
ikincisi sanki insanlar kendilerini sunmak ve teşhir etmek için gezmeye çıkmış gibi davranıyorlar. Zira ben bu havada göt lobu gösteren şort giymenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Lütfen özsaygı ve özgüven konularına girmeyelim hiç yeri değil. Konuma dönersem burda insanların size "ay deli galiba aşortmanlan gezeyorrr" diye bakmaması için vaktinizden, ömrünüzden ayırıp onlar gibi olmanız gerek.
Gittiğinizde ise korku filmi seti gibi bir ortam sizi bekliyor olacak. Selfie yapmaya uğraşan, telefonlarına gömülmüş, güzellik duygusunu kaybetmiş insanlarla dolu olacak çevreniz.
Onun yerine gidin bi yere oturun, sevdiğiniz insana sarılıp yürüyün, iki dakika ağaca, göğe, çiçeğe bakın. kişisel gelişim uzmanı gibi oldu son cümle ama yapın. Avmye gitmeyin, biz avmye gidelim diye var olmadık.
Daha doğal insanlardır. Açık havayi, doğayı, insanlarla karşılaşmayı göz göze gelmeyi seven insandır. Avm gezmek bir kültür değildir bence kültürsuzlktur.
avm'ler elbette ihtiyaçtır ancak bakkal gibi her sokağa/mahalleye yapmaya gerek yok.
gereksiz yere açıldığından ve içinde barındırdığı insan türü yüzünden olabilir. istediğiniz bir şeye kolayca belki ulaşabiliyorsunuz ama çoğunlukla genele hitap etmeyen yerler. ve oraya alışveriş için giden insanlardan çok içinde gezen insanlar vardır bu da oranın yapılma amacına ters bir görünü oluşturuyor.
eski mahalle bakkallarının özel paralı şirketlerin yatırımları yüzünden kapandığı gerçektir.
avm güvensiz bir yerdir ilk başta kapıda dedektör vardır
ama bakkal ömer amcada öylemiydi girerdin ooo hoşgeldin kereta okul nasıl gidiyor derdi.
zira kendileri ilkokulda çikolata ortaokulda maytap aldığımız yerdi.
özlüyoruz seni ömer bakkal.şehitishak mahallesinin unutulmaz esnafı.

kampanyaları da olurdu.lojmanda çok cardın vardı.1 cardın öldürene 1 adet tipitip sakız ...
Malesef yeterince bilincli tuketici aginin olusmadigi turkiye ve dunya da tukaka ilam edilen insanlardir. Avm ler kompleks firmalarin ayni anda bir kac acidan insanlari duzmesi icin yapilmis alanlardir. Peki bu duzmece nasil gerceklesir. Avm yapilacak alan hic kimsenin haberi yokken belirlenir. Projesi olusturulur. Daha proje gecer gecmez dukkanlar satilir yani daha var olmayan bi dukkan. Sonta bina olusur. Tabi tuzukuru gayrimenkul sahibi dort gozle bekledigi kira tutarini arzeder. Sonra x firmasi dukkani kiralar. Insanlarin cogunun gezmek, isinmak, serinlemek v.s. icin gittigi avm de dukkan kiralari bi sekilde fiyatlara giydirilir ve duburlere sokulur. Sonra gelsin cari acik gelsin kucuk brujuva. Minik ali agaoglular filan. Bardakta misirlar, kahve dukkanlari, allar mi pullar mi gelin halaylari mi?
Birbirini anlamayan karmasik insan suruleri. Anlamsiz bir gurultu. Asgari ucretle ebesi zikilen personelden mukemmel bir gulumseme takinmasini isteyen patronlar ve mudurler. Heya he kosede bi d&r var diye kultur abidesi dimi avm ler. Bsg niz lutfen. Cebinizde ki parayi cok onceden nereye harcayaginizin yolu belirlenmis, yeri parsellenmis; yiyin gari.
avm'de çalışıyor olabilir.

zira avm'de müşteriye orospuluk karşılığnda cüzi bir para alıyorsunuz. shopping fest diye, ramazan diye gece 12'lere kadar müşterinin sikinin keyfini ve çıkmasını bekliyorsunuz. parasıyla sizden ürün ya da yemek değil de götünüzü aldığını düşünen müşteriler çok yaygın. keko ve serseriler hırsızlık yapmaya ya da kızlara sarkmaya gidiyor.

karşı olunan şey o bina değil bu avm "kültürü" dür. zengin avm'lerde biraz daha insan muamelesi görürsünüz. ama daha düşük kesime hitap eden yerler 10 liraya "dön sikicem" diyecek insanlarla doludur.

neden çalışıyorsun derseniz; çünkü çoğu avm markası part time olayına sıcak bakıyor. öğrenciler ya da boşta kalmak istemeyenler mecburen buralara yöneliyor çalışmak için. en büyük diye tabir edilen giyim markalarında dahi çalışsanız; sırf iş yükü azalsın diye kendinizi patlatıp belinizi incittiğinizde "bunu çıkaralım" şeklinde konuşan müdürlere kulak misafiri oluyorsunuz.

avm "kültürü" karşıtı olmak solculuk ya da halkçılık oynamak değil. baya insanlık dramları dönüyor böyle irili ufaklı, trajedi filmi çekersiniz amk. gittiğiniz avm'de insan olup ipneler, empati yapın karşıdaki çalışan robot ya da köleniz değil; götünü size vermek zorunda da değil. yanındaki kızla çiftleşme olasılığı artsın diye garsonlara ya da danışmanlara hönküren ızbandutlardan da olmayın. insan olun, sonra isterseniz gelin avm'yi götüme dikin.
Hiç sevmem en son ne zaman gittim unuttum yeminle
Bowling-sinema -kahve dükkanları olmasa uğramam bile.
Atıyorum bir ayakkabı alacaksın 20 tane onunla alakalı mağaza var dur şuna da bakayım yok olmadı üst kata da bakalım en sonunda yorgunluktan düşüpen mantıksız olanı alıp çıkıyorum
Pisman oldun tekrar değişimi hoppa
Nefret yerler git çarşıda tek mağazaya diğer mağaza sana uzak olduğundan ona da bakma cesaretinde bulunmadan ilk mağazadan al çık oh miss kafa rahat.
Benim makine böyle işliyor.
karşıtı değilim fakat yanlısı da olmadığım için dahil olabileceğim insanlar grubu. avm alanları bunca şatafata, patırtıya, gürültüye rağmen enerjisi düşük, negatif alanlardır. sokağın içerisinde geze geze alışveriş yapmanın tadı da bir başkadır, avm o enerjiyi vermez. ayrıca biraz kurnaz tilkicilik de vardır. ayakkabı almaya diye gidersiniz, gözünüze sokulan tişörtü de alıvermişsiniz. tüketim çılgınlığının son raddesidir.