bugün

başkalarının koyduğu kural ve kalıplara göre düşünen koyunsu insanların önyargısıdır. dinlere inanmadığını belirten kişiye, insanlığına bakmadan hemen etiketi yapıştırırlar: "allahsız". oysa ne allahsızlar görmüşümdür kendilerini dindar olarak tanımlayanlardan kat kat daha fazla insandırlar.

birisi dinlerle ilgili yanlışları söylediği zaman hemen başına keperler, linç ederler. dinsizlik özgürlüğü yoktur çoğu ülkede. dine ve tanrılara inanmayanları inançsız kabul ederler oysa inançlı insan demek illaki dinlere, kitaplara, peygamberlere, tanrılara, meleklere inanan insan demek değildir. inançlı insan demek bence kendi doğrularına inanan insan demektir. hiç kimsenin başkasının inancına karışma hakkı yoktur. ancak dinci kisvesine bürünmüş maskeli yaratıklar, kendileri inandıkları için başkalarının da inanmasını düşünürler, kendilerinde başkalarının yaşam şekline karışma hakkı bulurlar.

biliyorum ki bu ülkede veya dünyada kendini ifade etme özgürlüğü bulamayıp içe kapanan, kendini dışlanmış hisseden binlerce milyonlarca ateist var. ben de onlardan biriyim. ister kabul edin ister etmeyin bir kişi başkasına zarar vermediği sürece özgür düşünebilmeli, kendini özgürce tanımlayabilmeli, toplum içinde inanmadığı şeylere inanmış gibi davranmak zorunda kalmamalıdır.

Not: içimi döktüm rahatladım. entrimi kötülemeniz umurumda bile değil çünkü benim inancım bu ve ben bir dindardan daha fazla inançlıyım. tanrılara, peygamberlere, meleklere, cinlere, şeytana değil mantığımın alabildiği gerçeklere inancım var.

Not 2: benim amacım ne başkasının inancına saldırmak ne de başkalarının inancını değiştirmek. benim isteğim nasıl kendini "müslüman", "hristiyan","yahudi" olarak tanımlayan insanların kendini ifade etme özgürlüğü varsa benim gibilerin de kendimizi ifade etme özgürlüğümüzün olması. metafiziğe, dogmatik kavramlara inanmıyoruz diye kötü, yoldan çıkmış insan değiliz. ahlak kavramı ilahi dinlerden önce de vardı yani dinlerin getirdiği bir kavram değil. dolayısıyla her ne kadar inanmak istemeseniz de ateistlerin de bir ahlak yapısı var.
(bkz: ateistlerin raydan çıkması)
(bkz: müslümanların raydan çıkması)
Kendi düşüncelerini kesin, değişmez, aksi iddia edilemez görüp farklı düşünceleri sindirmeyi çok doğal görmeye başladılar iyice. Diğerlerine yoldan çıkmış gözüyle bakmalarıda bu fanatikliklerinin bir sonucudur.
yozlaşmış fikirlerin ateistlik tanımını bilmeden yadırgamasıdır.

hangi yol?
gerçek bir ateist için pek önemsenmeyecek bir durumdur. zira o çoktan o gözlere göğüs germiş olmalıdır.
ateistlerin, çoğu kez, belli bir yola girmek konusunda çekinceleri vardır. bundan sebeptir zahir.
ezber yolunda emin adımlarla yürüyenlerin işidir. o yoldan çıkmış olmak zarar değil kardır gerçi. ne inanan, ne inanmayan olarak konuşuyorum.
(bkz: yalan mı)
(bkz: girmediğin yoldan nasıl çıkasın)
yoldan çıkmışa başka hangi gözle bakılırki .

sanki atesit yoldan çıktığının farkında değil !

(bkz: doğruları görmezden gelmek)
ne dini kuvvetli birisi, ne de ateist birisi yoldan çıkmış değildir. bir şeye inanıyorsan elbette ki onun kuralları dahilinde yaşayacaksın. inanç koyunluk değildir. bir başkasını ilgilendiren değildir kişinin inançı ya da inançsızlığı. bundan ötürü ateistlikte yoldan çıkmışlık değildir.
din yol demektir kelime anlamı olarak.ateistler herhangi bir din benimsemediklerine göre..
ortada yol mu var ki yoldan çıkılsın, bence kendi yollarına gidiyorlar.