bugün

Dindar ile Ateistin -Cennet Varsa- Cennete Gitme Olasılığı Hemen Hemen Aynıdır;
matematiksel olarak birbirine çok yakın -hemen hemen aynıdır-.Herhangi bir dine inanan kişi, inanmayan kişiden, sadece 1 adet daha fazla dini reddeder.Çok fazla iyimser olacak olursak, şimdiye kadar 100 dinin kabul gördüğünü var sayalım.(Ki bilindiği gibi bu sayı 100'den çok daha fazla.)
Herhangi bir A dinine mensup kişinin, cennet -varsa- gitme ihtimali, %1'dir. Çünkü eğer bu dinlerden bir tanesi doğru ise, kendisinin seçtiği dinin doğru olma ihtimali %1 olacaktır. Şayet seçtiği din yanlış ise, -hiçbir din, başka dine mensup kişileri cennete kabul etmediğine göre-, cehennem varsa gideceği yer cehennem olacaktır ; bu da %99 ihtimal ile eşdeğerdir.Hiçbir dine inanmayan bir kişinin; bu varsayımlara göre, cennet varsa cennete gitme olasılığı %0 olacaktır.
Birçok kişi kendinden emin bir şekilde, "Ama benim seçtiğim din doğru! Bu yüzden biz, bu dine inananlar, cennete gideceğiz." şeklinde düşünecektir.Ama aynı şekilde, başka dine mensup insanlar da "Hayır! Doğru olan din, benim seçtiğim din!" diyecektir. Fakat bu her iki kişi de, matematiksel olarak, doğru dini seçme konusunda aynı matematiksel olasılığa sahiptir.
En azından %1 bir olasılık.Ateistler için bu olasılık %0 şeklinde düşünenler de olabilir.Ancak burada, din sayısını, ortalama olarak en iyi ihtimalle 100 kadar aldık.Oysa dünyaya şimdiye kadar gelmiş, -küçük ya da büyük- bir toplum tarafından kabul görmüş din sayısı bu sayının çok üstündedir.Dolayısıyla yeryüzündeki din sayısının 100den fazla olduğunu ve sürekli arttığınıda göz önünde bulundurursak ; ateist ile dindarın, eğer cehennem varsa, cehenneme gitme ihtimalini birbirine yaklaştırmaktadır daha doğrusu yaklaşık aynıdır.
madem cennet ve cehenneme inanmıyor, yazar, kim nereye, nasıl gidecek niye kafa yoruyor dedirten olasılık manyaklığı.
yok şu kadar din varmış da, böyleymiş de. bir kere, dünyadaki tüm inanışlarda - din demiyorum - cennet ve cehennem kavramı yoktur.
ayrıca müslümanlık da, ne olursa olsun, birini cennet ya da cehennemlik olarak nitelendirmek yanlıştır.
öyle bi olasılık hesaplanamaz, zaten peygamberler, şehitler ve hafızlar hariç bütün insanlar önce cehenneme gidip bütün günahlarının bedelini ödeyecek.
eşittir.
bu olasılığı hesaplamak kimseye düşmez dediğim durumdur.

kötülenme sonrası edit: demek ki bazılarına düşermiş. vay bee...
hayatını nasıl yaşadığıyla doğru orantılı olasılıktır. bir ateist yardımsever olup fakire yetime yardım ederse ,dürüst olursa ve tanrıya inanmama nedenide hiç bir varoluş kanıtı göstermemesi ise cennete gitmemesi için ne neden vardır ki?

edit: sevgili yobazlarımızı biraz mantıklı düşünmeye çağırırdım ama boşa çaba olacağı için boşuna uğraşmıyorum.
böylesine güzel bir evreni tasarlayan tasarımcının ayrıma varmadan tüm insanlığa daha güzelini tattırmasıdır. ayrımcılığı yaşatan biz insanlarız tanrı değil.
dindar tanriya inanır ateist ise var olamayacağını savunur.
bu durumda olasık hesaplamak bile mantık çerçevesi dışındadır.
cennet allahındır. keyfi bisorgusualdir.
Neye göre dindar kime göre dindar? dindar denen kişilerin de neler yaptıklarını görüyoruz.
kimin cennetlik olup olmadığını bilemeyiz.
bu konu olasılıkla hesaplanmaz, denklemi vardır; yaşanılan hayat iman çizgisinin sağındaysa cennete yok eğer solda ise cehenneme gidilir.
bilinmeyen olasılıktır. allah'ın kudreti sonsuzdur. o bağışlayandır.
Tertemiz bir cocuğun noel babayı görme olasılığına denktir. Noel babanın varlığı ile cennetin varlığı arasındaki doğru orantı da gözden kaçırılmamalıdır.
(bkz: allah bilir)
saçma sapan hipotez türlerinden biridir. üzerine düşünmenin hayat denen kısa süreçte kaybedilen zaman açısından insana nasıl bir katkı sağladığı düşünülesi önermedir. sonuç olarak sonucun ne olduğunu bilemeyeceğimiz bir maçtır bu. yaşayıp ölüp göreceğiz ya da göremeyeceğiz.