bugün

Antalya Müze'sinin kuruluşu ve gelişmesi oldukça ilginçtir. 28 Mart 1919 tarihinde Antalya italyanlar tarafindan işgal edildi. işgal kuvvetleri ile birlikte gelen arkeolog, yöreyi gezerek buldukları antik eserleri toplayıp italyan Konsolosluğuna taşımaya başladılar. Bu arada Antalya tarihine ilgi duyan ve arkeolojiyi seven lise öğretmeni Süleyman Fikri Bey, tarihi eserleri medeniyet adına topladıklarını idda eden italyanların bu hareketlerine karşı çıktı. Tekeli Mehmet Paşa Camii'nin yanında terk edilmiş küçük bir mescidi düzenliyerek Antalya Müze'sinin ilk temelini atmış oldu. Daha sonra italyanların Antalya'dan çekilmesi üzerine onların topladıkları eserleri de bu küçük müzeye getirdi.

1937 Yılından sonra Yivli Minare Camii müze olarak kullanıldı. Bölgede yapılan kazılarda yeni yeni eserler bulundu. Eski uygarlıkların kalıntıları bir bir toprak üzerine çıkarılıp sergileniyordu. Bugün Konyaaltında bulunan ve çağdaş bir anlayışla düzenlenmiş Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri olan Antalya müzesinde 13 teşhir salonu ve açık hava galerisi vardır. Kapladığı alan 7.000 metre kare olan müzede sergilenen eser sayısı 5.000 kadardır. 25.000 - 30.000 kadar eser ise müzede sergilenmeden korunmaktadır.
öğrenciye beleş.
mitolojiye meraklıların kesinlikle görmesi gereken bir müze. zeustur, heradır, athenadır, arestir hepsi müzede sergileniyor hemde orijinal.

heykeller süper ışıklandırılmış ve kırmızı duvarlarla muhteşem uyumlu olmuştur. o eski mitolojik sanatı içinize çekiyorsunuz. sadece mitoloji yok elbet, eski osmanlıdan kalma eserler (kuran, elbise, eşya), yörüklerle alakalı sergilenen eşyalar.

müze kartsız gitmeyin.
tarihe, arkeolojiye, antropolojiye, kültürolojiye ve mitolojiye meraklı olan kişilerin mutlaka gezip görmesi gereken müze. içinde muhteşem tarihi eserler sergilenmektedir.
https://youtu.be/4-kI4ZynJHY
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar