bugün

her annede, hatta henuz anne olmayan kadında da var olan icgududur.

icgudunun bilimsel ve gecerli acıklamasını yapacak kadar ileri gitmeyi dusunmedigimden isin sadece duygusal ve net olan kısmını yazacagım. bu kısmıyla dileyen yetkin kisiler ilgilenebilir. (durtu mu gudu mu)

annelik rolunu henuz anne olmamasına karsın etrafına yayan kadınlar degil benim bahsettiklerim. inanılmaz bir sekilde icten hisseden kadınlar. ornegin parkta kıs ayında salıncakta sallanan bir cocugu gorup dusme ihtimalini anlayan dusmesine ramak kala kosup tutanlar, var boyleleri. ya da herhangi bir yerde herhangi bir sekilde uzulen bir cocugu farkedip, kosan aglamasını engelleyen kadınlar. hatta annesinden ayrı dusmus bir yavru kediyi yakalayıp annesinin yanına goturup bırakanlar. sadece kadınlarda olan ender icgudulerden.

kutsal bulmamak mumkun degil.
yengeç burcu bayanlarında daha fazlaca bulunan özellik. bu kişiler erkek arkadaşlarını kontrol etmeyi, erkek arkadaşlarının ikinci anneleri olmayı görev edinmişlerdir.
her bebeğin bakışları ile dolan o güzel gözler,
her ruhun doğumu ile mutlu olan bir kadın.

annelik içgüdüsü'nü anlatabilmek için yeterlimi bu cümleler?
hayır.
anlamak için dünya annelerine göz atın.
prolaktin hormonu nedeniyle bütün kadınlarda çocuk doğurmadan önce de bulunur. 20 li yaşlardan itibaren açıklanamayacak bir açlık duygusuyla tezahür eder ve gerçekleşmedikçe oldukça rahatsız edici bir yarım kalmışlık duygusu yaşatır.
bebeği içinde hissetmek, doğururken çekilen acının çabanın, bekleme heyecanının, bir canlıyı ne pahasına olursa olsun sonuna kadar koruma ve sahiplenme duygusunun yerini herhangi bir üretme (sanat) ya da yaratma duygusuyla geçiştirilebilinmesi ise mümkün değildir.

erkeklerde ise babalık içgüdüsü yoktur. Bunun yerine annesine olan bağlılık vardır.Tüm erkekler annelerine aşırı düşkündür. annesi tarafından doğurulmak, vücuttan özdeşlik almak ve anneden süt emmek vb.
aileyi kutsayan gerici ideolojilerin boş ama yaygın iddiası.
bilimsel görünüm verip inandırıcılığı artırmak için genetik ya da hormonsal sebepler gösterilir. kimi durumlarda diğer memelilerle karşılaştırmalı örnekler verilir.
oysa biyokimyasal,genetik ve sosyobiyolojik indirgemecelik konusunda temel birikim alınmış olsa anneliğin esasında bir içgüdü değil, öğretilmiş kadınlık olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.
çok garip bir duygu.inanin garip.asiri derecede mevcut oldugundan olsa gerek allah allah.