bugün

bu paradoks(çelişki) dinler aleminin en büyük ve en çetrefili çelişkisidir öyle ki her ateist kötü insan değildir önermesi üzerinden yola çıkarsak olaylar sarpa sarıyor.

allah hakkında:burada bu varlığın iki seçeneği vardır.egosunu çiğnemek ya da çiğnememek(allahın olduğunu varsayarak yazıyorum)
takdir ederseniz ki hem iyi insan olup hem ateist olunabilir.böyleleri vardır etrafımızda, biimsel olarak bakar olaya allah'a inanmaz lakin yolda yaşlılara yardım eden milletin karısınza sevgilisine yan gözle bakmayan kimsenin hakkını yemeyen hayvanlara ve doğaya kısacası canlılara zarar vermeyen namusuyla yaşayan insanlardır bunlar.

peki bu durumda ne olucak:şimdi allah ona inanmıyor diye ego tatmni yapıp bu iyi adamı cehennemde mi kavuracak yoksa ona inanmasa bile egosunu ezip ona cennetn kapılarını mı acıcak işte tam burada nur topu gibi bir paradoksumuz oluşuyor.

insanların ya da kitapların bize öğrettiği allah sevgi dolu ego ve kibirden uzak sevecen ışıktan varlık eğer böyleyse ateiste cennet kapılarını açmalıdır ama şöyle ki ona sadece bir kere karşı gelen şeytana sonsuz ceza vererek cennetten atmıştır burada onun aslında o kadar egodan ve kibirden uzak olmadığını görüyoruz.hatta o kadar kibirli ki şeytanı yok etmiyor beni yenemezsin diyor yaşamasına izin veriyor tanrı şeytanı yendikten sonra yok edicektir ya da yenlirse hıncından dolayı.

bakın bunlar ateizm üzerine sözlerdr ve hiç biri kötü biri olmayı ahlaksız olmayı tavsiye edip önermez lakin ülkemizde ateistler satanistlerle karıştırılıp ürkütücü ve korkutucu şekilde dışlanıyor.

**************************Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım… ~ A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930

inanç , gerçeği bilmek istememektir. ~ Nietzsche

Ben bir ateistim, hepsi bu. Ben birbirimize karşı iyi olmaktan, başkalarına yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum. ~ Katharine Hepburn

inanç aklın yok edilmesinden başka bir şey olamaz.inanç kesinlikle kavranamacak olan şeylere karşı sessizce tapınmadır.Bu nedenle inanç insanın kendisini inanmazlığa teslim etmesidir ~ Voltarie

Tanrı’yı yahudilerin öldürdüğüne inansam, yahudilere tapınırdım. ~ Bill Hicks

Biz Tanrı’yı oynamazsak, kim oynayacak? ~ James Watson

Ateizm çok az zeki insanın yardımcısıdır. ~ Voltaire

Dinlerin hepsi fabl, mitoloji gibiler. ~ Thomas Jefferson

Kiliseler hiçbir zaman insanların özgürlüklerinin koruyuculuğunu yapmamıştır. ~ James Madison

Deniz fenerleri kiliselerden daha yardımcıdır. ~ Benjamin Franklin

Düzgün okunduğunda, incil ateizm için en büyük güçtür. ~ Isaac Asimov

Ateist hiçbir görünmez desteğe sahip olmayan insandır. ~ John Buchan

Ben neden bir ateistim? Kısa yanıt hiçbir alternatifi kabul etmiyor olmam. Onları inandırıcı bulmuyorum. Entellektüel gururu suçlayarak, botun diğer ayakta olduğu söylenebilir. Ateistler kesinlik hakkında hiçbir şeyi bildiklerini iddia etmezler, inananlar her şeyi bilirler. ~ Barbara Smoker

Hangisi daha tehlikeli: fanatizm mi yoksa ateizm mi? Fanatizm kesinlikle birkaç bin daha tehlikeli; ateizm asla kanlı bir tutku vermez insana ancak fanatizm verir; ateizm suçun karşısındadır, fanatizm ise suçu işlememeye yönlendirir. ~ Voltaire

Ateizme din demek, kel birini saç rengiyle çağırmak gibidir. ~ Don Hirschberg, Ann Landers’a yazdığı bir mektupta.

Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. ~ John McCarthy

Ben yeniden doğmuş bir ateistim. ~ Gore Vidal*********************************

şimdi sözlük yazarlarımızdan bazı aynştaynlar allaha inanmayan birinin iyi bir insan olmayacağını belirterek dini savunmaya çalışacaktır.

bu pekeala mümkündür iyi insan olmak kendini yetiştirip bir beefendi bir hanımefendi olmakla alakalıdır tanrı olup olmamış çok mühüm değildir. b
(bkz: hümanizm dini)
her şeyden önce iyilik ve kötülüğün inançlı ya da inançsız herkesin içinde var olduğu kabul edilmelidir.
ahlaklı olmak için illa bir ahiret korkusu taşımak gerekli değildir.
eğer kişi kendisini dini inanışlar ile iyiye yöneltebiliyorsa kendisi için doğru olanı yapıyordur, bu kişinin inanışlarının sorgulanması ve hakaret edilmesi gereksizdir, saçmadır.
ancak herhangi bir dinsel inanışa sahip olmayan bir kişi de pekala bir insan olarak yaşadığı dünya da iyilik peşinden koşabilir, kendisine doğru gelen ve kişiyi huzura yönelten şey bu olabilir.
ve bu kişilerinde kafir ve günahkar olarak kabul edilmesi ve yaptığı her davranışın kötü olduğunun düşünülmesi mantıksızdır.
dediğim gibi iyilik ve kötülük, ya da kimilerine göre cennet ve cehennem hepsi bu dünyada ve insanın içinde olan şeyler, herkes nasıl kendisini doğru olana yöneltebiliyorsa öyle devam etmelidir yoluna.
allah saygı dolu sevgi dolu ego ve kibirden uzak değildir. aksine kibirli, kendini beğenmiş, kendi yarattıklarına beddualar eden bir tanrıdır.

öte yandan allah bir tanrı tasarımı olarak doğal olarak imanın yapısı gereği iyi bir ateist ile paradoks yaşamaz. allahın önerdiği kurtuluş önce kendisine inanmaktan geçer, öyle olmazsa da paradoksu olmaz. ha allah ya da herhangi bir omnipotent ve omniscience tanrı fikri en başında paradokstur o ayrı elbette.
Burada ki laf cambazlığı Allah ın hangi Allah olduğu ile ilgili.
"Allahın varlığını kabul ederek yazıyorum" demek bu konuda bir veri sağlamıyor.

Eğer islamda ki Allah inancından bahsediyorsak ortada herhangi bir paradoks yok. Çünkü islam inancına göre kimin cennete gidip gitmeyeceğine Allah karar verir. Hiç kimse hiç kimse için "bu adam cennete gitmeyecek" diyemez. Bu durumda söz konusu " iyi ve ateist arkadaşın" ölümünden sonraki hükmü Allah verecektir. Bu hükmü bilmeden, hüküm verilmiş gibi;
-aha bak ne adaletsiz, bu nasıl bir paradoks gördünmü ? demek laf cambazlığından başka bir şey değil.

bu şu demek değildir;
islam inancna göre iyi bir insan ateist bile olsa cennete kapağı atar.

bu sadece şu demektir;
islam inancına göre ahiret gününe inanmak esasdır. orada kimin ne olacağına Allah hükmedecek. Ve Allah eğer ki kişi kendi hakkında iyi bir hüküm verilmesini istiyorsa bunun yollarını Kuran ile bildirmiştir.
iyi ateis olur mu bir dakika durun ve düşünün!
ey insanlar!
allahdan korkmayan neyden korkar? ben size cevap veriyim hiçbir şeyden! bu nedenle paradoks yokdur ortada.
tanrı'nın iyi olma zorunluluğu yoktur gayet ogo ve kibirden bir varlıktır çünkü hesap vericeği kimse yoktur.
(bkz: allah korkusunun kötülüğü engellediği yalanı)
(bkz: allah ın psikolojik sorunları)