bugün

(bkz: formata pandik atmak)
e ankete buyrun o zaman (bkz: gb)
işlemci ve kullanılan işletim sistemine göre değişir.

1.3 ghz işlemcili bir iphone kendisinden 2 yaş büyük bir android cihaza göre daha stabil çalışabiliyor.
Her zaman sorulan bu sorulara nokta koyma zamanı geldi. Bu dedikleriniz bir bütündür siz diyorsunuz ki işlemcim (arabam) güzel olsun ram kötü olsun (yol) arkadaşlar arabanız ne kadar güzel olursa olsun yol 70 den yukarısına müsaade etmiyorsa arabanızın hızı bir işe yaramaz ama yolunuz duble asfalt olur arabanızda güzel olursa tam performans alırsınız.
önemli olan işletim sistemi ve kullanılan programlardır. zaten bir marka telefon ürettiğinde işlemci-ram dengesini kendi kriterlerine göre ayarlamaktadır. misal bir s6 edge; samsung bu telefonu üretirken, telefonun yapabileceklerini ve ileriye dönük yapması gerekenleri zaten düşünür. bunu pc toplamak gibi düşünmek saçmadır. akıllı telefonlarda kullanıcıya, bilgisayarlardan daha çok iş düşmektedir. istersen 16gb ram olan telefon al, içine autocad kurmaya kalkarsan o telefonu yine yavaşlatırsın. ayrıca burada bunun cevabını versek ne olur vermesek ne olur? sonuçta iyi işlemcisi olan ama ram gücü düşük bir telefon alsan ne yapacaksın ki? sonradan ram mi taktıracan içine?
ikisi de önemli. ama ne kadar çok işlemci, o kadar çok ısınmadır. ee ısınırsa kasılır da bu.
işlemci hızı. Sakın 8 çekirdekli sözlerine inanmayın.

Çekirdeğin neden 8 tane olduğunu düşünün. O çekirdeklerin Bir tanesi hiçbir halta yaramıyor onlarda 8 tane koyuyor.
her ikisi de farklı kulvarlara ait olduğundan ikisi de önemlidir. ama gereklilik açısından işlemci daha önemlidir. buna ek olarak kullanılan işletim sistemi her ikisinden daha önemlidir. işletim sistemi stabil olduğu müddetçe 2 çekirdekli bir işletim sistemi 4 çekirdekli bir işletim sisteminin önüne geçebilir.
ikisi de değildir. Önemli olan hafif bir işletim sistemi. Windows gibi. Androidte ebesinin nikahı kadar da işlemci ram koysan kasar. Ahanda kasıyor.

Not: Windows Phone dan Androide geçtim. istemeye istemeye.