bugün

kamu'da türban serbestliği; üniversitede türban serbestliği....

bunlar birer hazırlık aşaması. büyük bir binanın kolonları bunlar.

peki bu kolonların oluşturacağı büyük bina nedir?

öyle görünüyor ki akp 2015 genel seçimlerinde, başörtülü bir ya da birden çok vatandaşımızı meclise sokmaya hazırlanıyor.

bu demokrasimiz adına olumlu bir gelişmedir.

tabi merve kavakçı'nın mecliste yuhlanmasından gurur duyan sığırlar bunu anlamayacaklardır.
özgür bir türkiye için olması gerekenlerin planlardır.
yeni anayasa yapılmadan bu parti benden asla oy alamayacak... 2015 e kadar sürede var.
muhalefete polis eliyle soykırım uygula 2015'de tek basına seçil.
kamuda türban serbestliğine en başta karşı olan akpdir bunu yapmak istese 11 senedir yapardı lakin akp nin 3 çocuk politikası ve kadını toplumdan soyutlama mantığıyla böle bir hamle beklemiyorum.

şu ülkede bir gerçek var ki benim hanım benim kız çalışmasın evde otursun mantığında azımsanmıycak bir kitle var ve siz bu kadınlara kamu personeli olma şansı verirseniz hiçbirini evde tutamazsınız ben söyliyim.
Her seçimde olduğu gibi hiledir.
tahminimce şu şekildedir. biraz komplo teorisi gibi olacak fakat. önceden uyarayım * şöyle madde madde açıklayım:

1. akp tarafından başkanlık sistemine geçiş planının gerçekleştirilemeyeceği düşünülmektedir. zaten gündemden de düştü.

2. recep tayyip erdoğan , tüzük gereği üç defa milletvekili seçildiği için, 2015 genel seçimlerinde aday gösterilemeyecek.

3. akp tabanının büyük bir bölümünün partiye değil, tayyip erdoğan a oy verdiği bilinen bir gerçek.

4. akp deki merkeziyetçi yapı nedeniyle (sürekli tek ses çıkması, rte ye hiçbir konuda itiraz olmaması vs.), akp de rte nin yerine geçebilecek güçlü bir lider yok.

5. rte eğer genel seçimlere kadar geçmiş 11 senesine uyacak şekilde hareket ederse, yokluğu genel seçimlerde göze batacak ve bir çok oy veren akp deki lider eksikliği nedeniyle oyunu farklı bir partiden yana kullanacak.

6. bu nedenle, rte 2015 genel seçimlerine kadar (kızlı erkekli aynı evde kalma olayında yaşadığımız gibi) fazilet partisi ya da saadet partisi çizgisine yakın davranışlar sergileyecek ve bu mühlet süresince, akp içinde rte ye karşı bir muhalefet oluşturacak ve bu muhalefet sayesinde yeni bir lider çıkarmaya çalışacak.

7. sonuç olarak 2001 yılında yaşadığımız (bkz: liseliler bilmez) * sp-akp ayrımını akp kendi içerisinde tekrarlayacak. bu sefer sp rolü rte nin. akp rolü yerine getirilmeye çalışılacak şahsın.

8. bu sayede, vatandaş sp-akp ayrımında akp yi seçtiği gibi, bu ayrılmada da daha ılımlı olan tarafı (rte nin olmadığı taraf) seçecek. sonuç olarak akp oy yüzdesini rte ye karşı muhalefet oluşturulmadığı duruma göre çok daha iyi bir şekilde koruyacak.

9. bu entry de sol frame den sinsice akıp gidecek. ben dediydim diycem ama 2015 te.