bugün

Ahlaki nihilizm ya da Etik nihlizm, ahlakın hiçbir şekilde olmadığına dair meta-etik görüştür; bu nedenle, hiçbir eylem bir diğerine göre daha tercih edilebilir değildir. Örneğin, ahlaki bir nihilist, herhangi bir nedenden ötürü birini öldürmenin ne doğru ne de yanlış olduğunu söyleyebilir. Ahlaki nihilizm, bireysel veya kültürel ahlaki değerleri kabul eden ahlaki görecelilikten farklıdır.

Diğer nihilistler, ahlak olmadığını iddia edebilirler, ancak eğer varsa, insan yapısıdır ve dolayısıyla da yapaydır; bu da olası farklı sonuçlar için göreceli anlamlar olduğu anlamına gelecektir. Örnek olarak, eğer birisi başka birini öldürürse, böyle düşünen bir nihilist öldürmenin doğal olarak kötü bir şey olmadığını ya da ahlaki inançlarımızdan bağımsız olarak ahlaki bir ilkel ikilik olarak inşa edildiğinden dolayı kötü olduğunu iddia edebilir. Böylece, bu şekilde düşünen bir nihilist, tüm ahlaki iddiaların herhangi bir nesnel gerçek değerinin geçersiz olduğuna inanır. Bilimsel açıdan alternatif bir perspektif, ahlaki nihilizmin kendi içinde bir ahlak olduğudur. Cooper, "Ahlak" kelimesinin en geniş anlamında, ahlaki nihilizm bir ahlaktır der".

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ahlaki_nihilizm
hiçbir ahlaki gerçeğin olmadığını savunan görüş. evet.
adam öldürmek iyi değil kötüde değil öldürmemek ise iyi değil kötü değil yani tercihlerin hiçbiri ne iyi ne kötü bu anlayışa göre kısaca hiç işte
olayı doğru anlamışmıyım?
felsefede bu akım aslında ahlakın tanrıyla bağdaştırılamaz olduğunu savunur. kısa bir tabirle eğer ben yoldan geçen bir adamı silahla vurursam bunun sabah yediyim omletden farkı yoktur. yani ahlak diye bir şey aslında yoktur sadece biz ona yüklediğimiz ahlak standartlarıdır. ahlaki nihilizmi kendine çok yakın görüyorum ama durupta adam öldüreceğim yok.
öyleyse sapık bir anlayış. tamam evrensel ahlak kuralları belirlemek zor ama o kadar değil.
evet anlıyorum seni ama evrensel ahlak dediğimiz şey doğa kanunlarındada var ama bu bize emir vermiyor? fakat ahlak bize bunu dayatıyor yapmak zorunda mıyım? diye düşünmeli insan evrensel ahlak insan icadı bir şeydir yani senin için iyi olan bir şey diğeri için kötü olabilir bunun bilimsel olarak kanıtı yok.