bugün

ABDÜLKADiR BULUT'un 1981'de çıkardığı şiir kitabıdır:

'21.04.1943 tarihinde Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Akine köyünde doğdu. 9 Ağustos 1985'te Silifke'den Anamur'a giderken geçirdiği trafik kazasında binmiş olduğu minibüsün kapısının açılması sonucunda Mersin' de hayatını yitirdi.

Anamur Ortaokulu ve Akşehir ilk öğretmen Okulu'nu bitirerek öğretmenliğe başladı. Anamur, Kırıkhan ve istanbul'da bu görevini sürdürdü.

Çeşitli ansiklopedilerin hazırlanmasında çalışmalarda bulundu. ilk şiirleri ilk 1960'tan itibaren Varlık, Türk Dili dergisinde yayımlandı. Asıl edebi kimliğini 1970' li yıllardan itibaren yazdığı şiirleri ile kazandı.

Milliyet Sanat dergisinin açmış olduğu 1974'ün En Başarılı Genç Şairi yarışmasında 1974'ün övgüye değer şairlerinden birisi olarak ödül aldı.

Şiirleri Dost, Elif, Soyut, Türk Di1i, Milliyet Sanat, Sanat Olayı, Varlık, Yazko Edebiyat, Yarın, Yeditepe gibi dergilerde yayımlandı.

Kuşağının önde gelen sözcülerinden birisiydi. Yeni şiir duygu ve düşünce oluşturan, akışkan bir dil ve söyleyişle doğup büyüdüğü ve yaşadığı toprağın sesini dile getirdi.

Birçok sanat eleştirmeninin dikkatini çekti. Toplumcu, halkçı değerlerle barışık bir şairdi.

ilk şiir kitabı Tek Başına Değilsin 1976 yılında yayımlandı. Ünlü şair Behçet Necatigil'in etkisi altında yazıldığı anlaşılan bu şiirler lirik anlatımlar ve özenle seçilmiş duygularla dikkati çekti.

ikinci şiir kitabı olan Acılar Yurdumdur adlı eserinde olayları yorumlaması yine toplumcu ve halkçı bir bakış acısını ortaya koydu. Bu şiirler genelde bir konuşma konferans havasında idi.

Şiirlerinde folklorik değerlerden ve öğelerinden, Yörük-Türkmen obalarının ağıt, uzun hava ve türkülerinden de zaman zaman esinlendi. Eserlerinde hüzünlü ve özlemli bir havayı ve ruh durumunu yakaladı.

Bulut'un şiirlerindeki içtenlik ve konuşur gibi söyleyişler okuyanı kendisine ustaca çekmiştir.

Şair Cemal Süreyya Bulut'a kasabalı Lorca adını takmış, Necati Güngör ise ona Alibeyköy'de Bir Yörük Delikanlısı yakıştırmasını uygun bulmuştur. Şiirlerinde kasabadan evrensele uzanmaya çalışmıştır.
Doğayla, dağla, taşla, çiçekle barışıktı. Günlük hayattan parçaları alıp şiirlerinde işledi.' * * *