bugün

işinde bir numara bir kaportacı açıklaması. dikkatle dinledim ama pek inanmıyorum. oyun da olabilir. japonlar yüzünden, meksikadan ateşlendi gibi sanki. kesin israil.
öyle ya da böyle uçak düşmüş.

herhangi bir saldırı(siber de olabilir) ya da teknik arıza-plotaj hatası-iletişim eksikliği vs durumunda suriye den özür dilemeli veya anında misilleme yapmalı idik.

cekcak ile,
lagaluga ile,
kulaktan dolma bilgiler ile konuşma yapmak hiç şık değil ki, devlet yönetimi kriz anında ciddiyet-eylem gerektirir.
sonra oturup aklı ve politikayı devreye sokarak istediğiniz kadar çenesuyuçorba yapar, uluslar arası ilişki-devlet-kural-hukuk-birliktelik-insan hakları vs diye konuşabilirsiniz.

ilk günde söyledim,
bir daha söylüyorum.

çatışma bölgesine askeri uçak yollar iseniz, olası risk ve kayıplar göze alınarak acil mudahele durumu için hazır olmalısınız.

çatışma bölgesine askeri uçak yollamak bu çatışmada taraf olmaktır ki, öncesinde yapılan açıklama ve tutumlar-isyancılara verilen destek ile zaten bunu beyan ettik.

yollanan askeri uçağın silahsız olması da bir başka rezalet. uçağın yollanma amacı keşif-haber alma için ise, topraklarımızda ve kıbrıs da olan radarlar komşu kızını rontgenlemek amacı ile mi kuruldu? bu radarlar uçaklardan daha verimli ve net bilgi sağladığını dağda ki çoban bile bilmekte.

uluslar arası sular diye uçak rotası hakkında yanlış bilgi verildiği aşikar iken, silahsız bir uçağın çatışma bölgesi olan suriye sahasına yollanması sonucu düşmesine uçaksavar-füze diye gerekçeleri var-yok şeklinde yazı-tura atar gibi ya da papatya falına bakar gibi yapmayı anlamak akla biraz zor gelmekte.
çünkü;
füze ile vurulması sonucu iki pilotumuzun şehit olması imkansız.
şöyle ki;
1- eğer uluslar arası sularda rutin bir görev uçusu yapıyor ise, uçak belli yükseklikte seyir etmesi gerekir.

2- uluslar arası sular ve uçağın karaya olan uzaklığı düşünülür ise, füzenin uçağı vurma zaman aralığında pilotların veya birisinin uçağı terk etme ihtimali var.

3- uçakda silah(füzesavar) olmasa bile yenilenen uçakların hepsinde füze uyarı sistemi vardır.

4- füzenin kilitlenmesi-ateşlenmesi-uçağı vurma zamanı-arada ki mesafe düşünülür ise, en seçkin pilotlar arasında gösterilen şehitlerimiz neden uçağı terk edemedi?

5- ülkemizde ve kıbrısda olan radar istasyonları bu olayı an be an kaydetmiş olmalı.

6- kimse, düşen uçak için "füze" diyerek insanların aklı ile dalga geçmesin.

kahve yapalım,
kahvelerimizi içelim,
fincanları ters çevirip kahve falına bakalım.

yaşanan süreç-açıklamalar düşünülür ise, tek seçeneğimiz bu kaldı.