bugün

saplar kimle rol değişecek sorusunu akla getirir.
(bkz: peki)
sözlüğü ibnelige teşvik etme kampanyasıdır.
Bir erkek olarak destekleyebileceğim kampanyadır.
fakat yalnızca erkeklerin kadınları anlaması için değil, kadınların da erkekleri anlaması için çok yararlı olacağını düşünmekteyim.

yeryüzündeki tüm erkekler eşine şiddet uygulamıyor, tüm erkekler kötü değildir ve hepsinin aynı kefeye konulmaması gerektiğinin anlaşılması için yararlı olacağı kanısındayım.

aynı zamanda, kadınları da geveze olarak görüp, ev işi harici başka bir iş yapamayacağını sanan insanlara, genellemenin ne kadar saçma olduğunu anlatacak kampanyadır.
intikamcı kadınları vazgeçirebilecek kadar büyük bir kampanya ise şahsen destekliyorum.

vahiy geldi, bunu yazmam söylendi.

kimi der ki kadın
uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde
dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
kimi der ki ayalimdir.
boynumda taşıdığım vebalimdir.
kimi der ki hamur yoğuran,
kimi der ki çocuk doğuran,
ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
o benim kollarım, bacaklarım.
yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

edit: oha, çok güzelmiş sonradan farkettim.
empati yapmak zordur, herkes beceremez. ama hiç olmazsa sadece o gün şu sözlükte kadını aşağılayan başlıklara entry girilmesin.

seni bi kadın doğurdu, sana baba diyecek olanı da bir kadın doğuracak, senin burada ezdiğin, ayıpladığında bir kadın. biraz daha geniş, biraz daha çok yönlü düşünün. inanın zor değil.
uğruna mantı dolduracağım kampanya.

doldururken de rol yapıp; "evet aşkım şimdi seni anlıyorum, çok çile çekiyorsunuz çok" diyeceğim. üstüne de arasıra yaptığım gibi süpürge tutar, beyazlarla renklileri ayırdederim. yıkandıktan sonra asmam ama komşular balkondan görünc kıs kıs gülüyor*.
rolleri değiştirmeye hiç bir erkek yanaşmaz ama en azından kadınları anlamak için 8 mart günü dışarı çıktıklarında farklı bir gözle baksınlar. örneğin o gün gördükleri kızların götlerine ya da memelerine değil de, kızın etrafındaki erkeklerin ona nasıl yiyecekmiş gibi baktıklarını incelesinler. yani kıza değil, çevresine baksınlar. en azından yalnızca 1 gün...
cam sil ile tabancamı temizleyerek destek olacağım kampanya hatta tüfeğimin namlusunu da çamaşır suyuyla temizlemeyi düşünüyorum.
Bu erkeklerin becerebileceği bir rol değişimi olamaz. Ortaya sadece parodi çıkar. Kadınlar için sıkıntı yok. Çünkü yeri geldiğinde erkek gibi davranabilmek zaten doğalarında var. Tek yapmaları gereken sürüm düşürmek. (bkz: Cem Yılmaz)
(bkz: 8 mart kadınlar gününde troller değişsin kampanyası) diye okunması müsaittir.
bu değişimi kaldıracak bir kadın olduğunu düşünmüyorum.

sadece regl dönemi (giriş gelişme sonuç halinde) kadınların yaptığı şeyleri 1 gün yapacak bir erkek eğer evliyse kesinlikle ertesi gün mahkemeden tebligatı alır,
empati yeteneği olan isanlar cinsiyet farkı olmaksızın diğer insanlara oranla daha şanslıdır, kadınlar bir erkekle ne kadar empati yapabiliyorsa aynı durum erkekler içinde geçerli,

nasıl ki bir erkek kadının sürdüğü ojeyi kurutma çabasına akıl yoramıyorsa, bir kadın da maç izleyen bir adamın önünden salınarak geçmenin ne tür bir sıkıntı yaratacağını anlayamıyor,

kadınların umrunda olan bir çok şey erkeklerin umrunda değil, erkeklerin umrunda olan bir çok şey kadınların umrunda değil, birbirini anlamak yerine karşındaki insanın önem verdiği şeylere özen gösterip saygı duymak bu işin tek çözümü,

kısacası 1 günlük olsada tamamen olsada roller değişse bile, tartışma ve beni anlamıyorsunlar değişmeyecek * karşında olan insanı olduğu gibi kabul edemedikten sonra pipin olmuş kukun olmuş pek fark etmez, buna bağlı olarak rollerin değişimide beş para etmez.
empatiden daha fazlası gerekliydı zaten.

sakalımı bıyığımı kesmicem bi kezbanla rolu değistirmek istiyorum.
slm yazın kızlar, alayınıza itinayla sapık muamelesi yapacağım. sonra da trip atıp, neyin var diye sorunca sen daha iyi bilirsin diyeceğim. hiç bir halt anlamadan aval aval bakakalacaksınız. * *
ağdayı yapıştırıp çekemeyeceğimiz durumlar yaratan kampanyadır. canımız tatlı ne yapalım.
(bkz: şimdi sıra kadınlarda)
daha iyi çalışma koşulları istemiyle başlayan grevin akabinde yaşanan acı olaylara istinaden kutlanan gün olduğu için tüm kadın çalışanların patronlarıyla rollerini değiştirmesi gerekir.
var mıdır böyle patronlar aceba?
(bkz: pekala ayol)