bugün

Cahil Köpeklerin gereksiz Bulduğu eylemdir. Çürük ilk başladığında 5 dakikada beyaz dolgu yaptırıp kurtulmak varken mağara olana ve ağzı bok gibi kokana kadar bekleyenler için hayal ötesidir. Gidin olum milleti leş kokunuza maruz bırakmayın.
Ülkemizde 6 yılda bir olan kontroldür.
kültür seviyesi yüksek kesimin yaptığıdır çürüklere erken müdahele diş kaybını önler.

--spoiler--

Çürükler:

Diş hekiminiz dişlerinizde çürük başlangıcı olan delikler ve bakteri plağı ya da diş taşı olup olmadığını kontrol eder. bakteri plağı, şeffaf yapışkan bir bakteri tabakasıdır. Temizlenmezse, sertleşip, diş taşına dönüşebilir. Diş taşı fırçalamayla ya da diş ipiyle temizlenmez. Dişlerinizde bakteri plağı ve diş taşı birikirse, ağız sağlığı problemlerine neden olabilir.
Sağlıklı dişler ve dişetleri
Sonraki adımda dişetleriniz kontrol edilir. Bu, dişler ile dişetleri arasındaki mesafeyi ölçmeye yarayan özel bir aletle yapılır. Sağlıklı dişetlerinde, boşluklar dardır. Diş eti problemlerigörüldüğünde, boşluklar derinleşir.

2. Temizlik

Bakteri Plağı ve Diş Taşı Oluşumu
Dişleri fırçalamak ve diş ipiyle temizlemek bakteri plağının dişetlerinden temizlenmesine yardımcı olur, ancak diş taşını ev ortamında temizlemeniz mümkün değildir. Temizlik sırasında, diş hekiminiz diş taşını temizlemek için özel aletler kullanır. Bu işleme diş taşı temizliği denir; bakteri plağı ve diş taşı temizlenir.
Diş taşı temizliği yapıldıktan sonra, dişler parlatılabilir. Çoğu zaman, bu işlem için pütürlü bir macun kullanılır. Dişlerdeki yüzey lekelerini temizlemeye yardımcı olur.

Diş ipi ile temizleme
Son aşama diş ipiyle temizlemedir. Diş hekimi, dişleriniz arasındaki alanların temiz olmasını sağlamak için diş ipi ile temizlik yapar.
Ziyaretler arasında ne yapmalısınız?
Düzenli muayeneler arasında dişlerinize ve dişetlerinize bakım yapmayı ihmal etmeyin. Dişlerinizde bakteri plağı sürekli olarak oluşur, ancak düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi ile temizleyerek bakteri plağını gidermeniz mümkündür. Aşağıda, evde ağız bakımı ile ilgili bazı ipuçları bulabilirsiniz.
- Dişlerinizi günde en az iki defa fırçalayın. Florür içeren bir diş fırçası kullanmayı ihmal etmeyin.
- Günde en az bir defa diş ipi ile temizlik yapın.
- Bakteri plağından kurtulmak için ağız çalkalama suyu kullanın. Bu aynı zamanda nefesinizi tazelemeye de yardımcı olur.

--spoiler--
Sadece çürük için değil, diş Taşı temizliği için de düzenli kontrol gereklidir. Ülkemizde ağrı olmadan diş hekimini ziyaret etmek lükstür, diş fırçalamaya üşenen, diş ipinden bihaber Cahil insanların sayısı hayli fazladır.