bugün

bira kitlerinden alın. hazır sistem her şeyi dahil, şişeleri bile. birayı yaptığınızda o an kendini amorti etmiş oluyor, hatta kara geçiyorsunuz. sonra daha az fiyatlardan istediğiniz çeşit konsantresini alıp yapmaya devam edeceksiniz.
butikbira com'dan alınıp test edilmiştir. eski patronum yaptı, denedik, onay verdik. bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. bok gibi olsaydı bok gibi derdim, beleşten reklamını yapacak değilim.
yazarın biri yallah batıya demiş, Afrika'ya uçak bileti alsak gidecek adamlar burada yallah diyor.
Ya absinthe falan anlarım sonuçta alkol değil fil deviren birşey ama arkadaş bira neden bu kadar pahalı?

Bence alkol oranına göre saplamalı devletimiz. Bir bira 5 lira ile 8 lira bandında olmalı fazlası harbiden tecavüz gibi.
6 tane biraya 90 lira verilen ülkeyle aynı ülke olma ihtimali yüksektir.
savunulmaması gereken fiyat politikasıdır. Devletin asli görevlerinden birisi eğitimdir. Alkol aldığında nasıl davranması gerektiğini eğitemeyen yada tedavi olması gerektiğini anlatamayan devlet bu eksikliği fiyat politikasıyla kapatmaya çalışamaz. doğru olsa zaten bütün dünyada bu uygulanırdı. sonuç olarak tamamen duygusal bir uygulama.
Ayni zamanda 50'lik bir rakiya 100 tl verilen ulkedir.
Cok koyuyor ulan!
Şimdi 100 lira veren ülkedir. Ben çocukken yeşil 250 bin liraya ekmek çikolata falan alıyorduk paradan 6 sıfır attılar vs şimdi gözümüzün önünde para değer kaybediyor. Bakalım 1000 tl lik banknotu ne zaman basarlar.
ne güzel işte. mis gibi ülke. bira zararlı değil mi kardeşim. fiyatı yüksek olsun elalem alamasın içmesin şu zıkkımı. sümerden beridir bira da bira. ne bira aşkıymış arkadaş. git kola iç.

eksi manyağı olduktan sonra gelen yürek burkan edit: vohoo....o eksiler ne lan. abartmıyor musunuz biraz. alt tarafı bi içecek. içemediniz diye sinirinizi benden mi çıkcaksınız. herkes mi ayyaş olur lan....
Az bile.

inşallah 50 lira olur tanesi.
bir sohbet esnasında embesilin biri "bira zararlı" demişti.

osmanlı da ve cumhuriyet zamanında da bira reklamına (abdülhamit ve abdülmecit han zamanlarında yayılmış, üretim dağıtım izinleri verilmiş) değinmeye gerek yok.
üstelik çocuk ve anne sağlığı konusuna girip bira için tümden tükaka yapılmamasına da değinmek gerek ama eleman anlayacak zeka seviyesinde değildi.

bira veya şarap gibi içkilere sadece alkol bazında yaklaşmak gerçekten zeka sorunudur. bunu elemana nasıl anlatırım diye düşündüm, sonra sustum.

öyle ya, konuşmaya başlasam konu vergiye dayanacak.
malumunuz; tanımlamada Vergi; devletin kişilerden ve kurumlardan kanunla belirlenen şekilde kamusal hizmetlerin yapılabilmesi amacıyla alınan paralardır diye geçer. vergi anayasal bir zorunluluk ve ödeme gücüne göre herkesin farklı yükümlülüğe sahip olduğu ve anayasada yeri olan bir konudur.

oysa vergi bazen anayasal zorunluluk olmaktan çıkıp sağlık sorununa dönebiliyor.
örn: yüksek vergiler nedeniyle mal ve hizmetlere ulaşımda zorluklar çıkması sonunda kişilerin kalitesiz, sağlıksız ve üstelik yasal olmayan ürünlere yönelmesi sonunda tüketicinin hastalık ölümler yaşanması durumu.
kaçak içki mesela...
neyse, konu uzamasın.

unutmadan...
embesil: bu tanım bir hakaret değil , bunu hakaret olarak gören kendi görüşüdür ve eğitimsizliği algılama seviyesi yetersizliği sonucudur. embesil tanımı halk arasında nörolojik bir vakanın ifade şeklidir.
Embesillerin zeka düzeyi 26-50 IQ arasında kabul edilmektedir. Bu gruba giren kişiler genel olarak özel eğitimler alabilir, standart işlerde çalışabilir ve aynı zamanda kendi bakımlarını kendileri yapacak düzeydedirler.
Zihinsel gelişim bozukluğu olarak tanımlanan bu durum doğuştan ya da sonradan oluşan dış etkenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Orta şiddette zeka geriliği olarak ifade edilen bu hastalığın uzun vadede tedavisi mümkündür. Planlı ve programı olarak kişiye verilecek eğitimlerin sonucunda zeka seviyesi yükseltilebilir.

Embesile neden olabilecek farklı faktörler bulunmaktadır. Bunlardan birincisi soyaçekimdir. Özellikle hafif derecede enbesiller genetik etkenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır.
Özellikle anne ve babanın geri zekalı oluşu çocuğun da bu şekilde olabileceğinin işaretidir.
Bunun dışında annenin gebelik srasında karşılaştığı birtakım tehlikeler yetersiz sağlıksız beslenmesi bebeğe zarar verebilecek ve bu durum da enbesile neden olabilecektir. Doğum sırasında oluşabilecek hasarlar da yine bu durumun oluşumunda etkilidir. Bebeğin ilk 3-4 yılında geçirdiği ağır hastalıklar beslenme yetersizliği vb durumlar da da beyin gelişimini olumsuz yönde etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.