bugün

O sarıklı sakallı tipte insanları görünce benim de hoşuma gitmiyor ve bu görüntünün dini gereklilik olduğu inancını yanlış buluyorum. Ama ifşa etme veya müdahale etme engelleme gibi davranışlar inandığı gibi giyinen ve yaşayan bu tiplerden daha gerici hareketlerdir.

Bu dayı muhtar bile olmamalı.
Adamdır.

Ulan bazen bu tür olayları, bu tür insanları görünce içimdeki umut birden canlanıyor. Cem uzan ı hatırlıyorum, abd yi dolandıracak kadar güçlü bir ülke olduğumuz günleri hatırlıyorum. Günlerdi. içimde bir umut var.

Aynı otobüste ateist biri olsa, ve kulaklıkla müzik dinlese yukarıda kuran okuyan kavuklu elemanın kendisini inancı uğruna feda edip o müzik dinleyen insanı öldürse bunun sorumlusu kim olacak? Adamın inancı öldürmeyi emrediyor. Siz diğer inançlara ne kadar hoşgörülüsünüz de bizim de size hoşgörülü olmamızı istiyorsunuz?

Ayrıca, ulan senin o ayet okuduğun telefonu israil, yazılımı Amerika, uygulamayı da ben yapıyorum!
adam kuran okuyor it oğlu it, bir başka kutsal kitabı da okuyabilir veya durduğu yerde inancının gerektirdiği başka birşeyi de yapabilirdi. bağıra çağıra milleti rahatsız etmeden okuduğu sürece karışamazsın. asıl yobaz bu ve bunun gibiler işte, yobazlıkla suçladığı kişinin fotoğrafını çekip sanki suç işlemiş gibi sosyal medyada ifşa etmiş kodumun dinazoru.
Alakasız ama bir anımı paylaşmak istiyorum.

Türk Dili ve edebiyatı mezunuyum. Osmanlı Türkçesi dersimiz vardı. Osmanlı Türkçesi dediğimiz, Osmanlıca, Arap alfabesi ile yazılmış Türkçe.

Bazen otobüste, vapurda sınav zamanı çalışırken az teyzeden hayır duası almadım. Az teyze allah kabul etsin demedi.

işin özü, ben de hoşlanmıyorum sarıklı, cübbeli adamların sokaklarda gezmesinden ama fotoğraf çekmek, insanları ötekileştirmek, şekle şükle göre yargılamak hoş değil.
Bizde en büyük problemlerden biri dindar insanın ve dine mesafesi olan insanın birbirine saygı duymaması.

Birbirine göre biri yobaz diğeri keferedir. Herkes için geçerli değil tabi ama birlikte yaşamayı öğrenemedik.
asıl yobaz bu ve bunun gibi ülkede bulunan bir çok kişidir. öbür tarafta bu fotoya bu yazdıklarına binlerce kez kahredeceksin sen hiç merak etme yobaz.
Dayı Eyüp Sultan'da müftülük yapmış.
görsel
Ayyaş gavatın biri işte.
Sen Kuran okuyarak, Allah diyerek bir toprağı kanınla canınla vatan haline getir, sonra bizans tohumu üç beş enik isimleri türkçe diye gelip bu memleketin insanıymış gibi kitaba dine sövsün, allah diyeni aşağılasın.
Bu kızıl enikler bu toprağın kemiğini bile yemeyi hak etmiyor. Bunların bin tanesi yerine bir köpek beslesen bu vatana daha hayırlı olur.
insanlar tedirgin oluyor, sonuçta adamın tipi tam bir el kaideci tipi. bir an gaza gelip allaho ekber değip kendini patlatmayacağının bir garantisi var mı?
adamın giyim kuşamı halkı yansıtmıyor, muhtemelen radikal bir örgüt üyesi ve teblig adı altında kuran okuyarak kafa sikiyor.
seküler bir alanda inançların bu denli vurgulanmasının bir mantığı yoktur. ibadet için tahsis edilen yerler dışında halkın içinde göstere göstere bakın ben müslümanım demek saçmadır.
ayrıca ışidci tiplerin kalın giyinmesi, koyu giyinemsi de yasaklanmalı. yüzü tanımlayacak şekilde az sakal da bırakmalı. bugün biz radikal islamcıların da hedefindeyiz ve onlar da ülkede eylem yapabilir. hazırlıklı olmak zorundayız.
sen adamın takkesine karışırsan, o da senin giydiklerine karışır. beynini mıncıkladığım biraz empati ya.