7 temmuz 2017 tarihinde başlayan ve millilerimizin de mücadele ettiği 1. grupta 12 ülke milli takımının katılımıyla gerçekleşen turnuvadır. ev sahibi çin dahil genel klasmanda ilk 6 takımın(çin bu 6 içinde olmaz ise ilk 5 takım) içinde bulunacağı final etabı çin'in nanjing kentinde oynanacak.

genç bi kadro ile turnuvada boy gösteren sultanlar ilk hafta ankara seyircisi önünde belçika, brezilya ve sırbistan'ın bulunduğu gruptan 2 mağlubiyet(sırbistan'a 3-0 brezilya'ya 3-2) ve 1 galibiyet(belçika'yı 3-1) ile 4 puan çıkardı.

ikinci hafta abd, italya ve çin ile 14-15-16 temmuz tarihlerinde macau'da, son hafta ise italya, tayland ve dominik cumhuriyeti ile 21-22-23 temmuz tarihlerinde bangkok'da final etabına kalmak için mücadele ediyor olacağız.
2. grup maçları 14 temmuz itibariyle start aldı. ilk gün 3-1 amerika'ya, ikinci gün de aynı skorla çin'e mağlup olduk.

kızlar sonuca gidememiş olsa da iyi top oynuyolar, ee kolay değil jenerasyon geçişi var ve bu dönemlerde takımların bocalamaları gayet normal. bunu geçen turnuvalarda halleden italya bu grand prix'de geçişi tamamlamış ve seyir zevki çok yüksek maçlar oynuyor keza birçok takım da as kadrosuyla mücadele edip sonuca gidiyor; hollanda ve sırbistan gibi..

umuyoruz ki geri kalan maçlarda aynı şekilde mücadele eder ve bu sene 1. grupta kalıp seneye de aynı grupta mücadele ederiz.
son hafta ile beraber grubu 7 puanla 11. sırada bitirerek finallere gitme hakkı kazanamadık.

takımın genel görüntüsünden bahsedecek olursak turnuva genelinde iyi top oynadığımız en azında istikrarlı top oynadığımız söylenemez. çin, abd ve italya maçlarında ortaya zaman zaman konan performans seyir zevkini yukarılara çekse de istikrarın olmaması 3 maçtan da puan çıkaramamamıza sebep oldu.

oyuncu bazlı bakacak olursak orta oyuncularımızdan beyza arıcı ve liberomuz şebnem simge aköz için oynadıkları oyun ve hırslatı itibariyle gelecekte milli takıma büyük katlılar sağlayacağını söyleyebiliriz. zaman zaman forma şansı bulan tecrübeli oyuncumuz polen bunu en iyi şekilde değerlendirirken genç pasörümüz gamze biraz daha performansını yükseltirse milli takımımıza büyük katkılar sağlayacaktır. bir diğer genç oyuncumuz hande'ye gelecek olursak manşette genel olarak kötü bi görüntü çizerken hücumda görmeye alıştığımız iyi performansını da sergileyemeyince bu turnuva genelince(1-2 maç hariç) vasat bi görüntü sergiledi. diğer köşe oyuncularımız fatma, şeyma ve meliha'dan(çin maçı hariç) da yine istenen verimi alabildiğimiz söylenemez. çaprazda polen'e nazaran daha fazla forma şansı bulan meryem hücum yüzdesi düşük olmasına rağmen genellikle takımı hücum anlamında yedekten giren polen ile sırtlayan isim oldu. bir diğer orta oyuncumuz kulüpler dünya şampiyonluğu ve avrupa şampiyonalar ligi şampiyonluğu görmüş ve bir zamanlar yorumcular tarafından fizik üstünlüğü de göz önünde tutularak dünyanın sayılı orta oyuncuları arasına girebileceği söylenen kübra 1 ve 3. hafta takımla beraberdi ve yine araziydi, ne blokta vardı ne hücumda..

genel olarak zaten turnuvaya gelirken genç kadroyla geldiğimiz için rotasyon döneminden çok büyük bi beklentilerimiz yoktu ancak filenin sultanları seyirciyi iyi oyuna, hırslı mücadeleye alıştırdığı için genel filenin sultanları görüntüsünden uzak bi tablo vardı 2017 grand prix'de. umuyorum ki bu turnuva hem oyunculara hem antrenörümüz guidetti'ye bi ders olur ve tecrübeli oyuncularımızın da katılacağı önümüzdeki hedef turnuvamız avrupa şampiyonası'nda genç ve tecrübeli oyuncularımız iyi bi sinerji oluşturup o çok özlem duyduğumuz ve bir türlü erişemediğimiz avrupa şampiyonluğunu ülkemize getirirler.