bugün

--spoiler--

Futbolda şike iddialarına ilişkin özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca bir yıldır yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Mehmet Berk’in hazırladığı iddianamede 1 numaralı sanık; örgüt yöneticiliği ile suçlanan Olgun Peker oldu.

Futbolda şike iddialarına ilişkin özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca bir yıldır yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcı Mehmet Berk’in hazırladığı iddianamede 1 numaralı sanık; örgüt yöneticiliği ile suçlanan Olgun Peker oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım haksız ekonomik çıkar sağlamakla, 14 futbolcu şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor.

iddianame'nin detayları şöyle:

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 4 kez şike, 3 kez de teşvik ile de suçlanıyor. Aziz Yıldırım iddianamede haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmakla suçlanıyor.

-83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Bu isimler arasında Emre Belözoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural ve Erman Toroğlu gibi isimler var.

-iddianamede 10 müşteki var, Türkiye Futbol Federasyonu da de müştekiler arasında.

-Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ şike anlaşması yapmakla suçlanıyor

-iddianamede Aziz Yıldırım'a bağlı faaliyet gösteren 19 kişi anlatılıyor, Olgun Peker'e bağlı ise 13 şüpheliden bahsediliyor.

-iddianamede 7 takım yer alıyor: Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin idman Yurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, Girensupor ve istanbul BŞB.

-iddianamede daha önce yöneticileri sorgulanan Galatasaray Kulübü ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmuyor.

-iddianamede 14 futbolcu yer alıyor. Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu şikeyle, Sadri Şener ile Nevzat Şakar teşvikle suçlanıyor.

ŞiMDi NE OLACAK?
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in hazırladığı yaklaşık 400 sayfalık iddianame bugün istanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e sunuldu. iddianame Başsavcı Vekili Seçen’in onayından geçerse, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de arasında bulunduğu bazı sanıklar yönünden suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak iddiasıyla ceza isteminde bulunulduğu için özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilecek. Özel yetkili ağır ceza mahkemesi de 15 günlük süre içinde yapacağı incelemenin ardından, iddianameyi kabul ya da reddettiğine ilişkin kararını açıklayacak.

EN AZ 5 YIL HAPiS
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan düzenlemelerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmaması nedeniyle iddianamedeki şike suçuna ilişkin ceza istemi, yasanın düzenleme yapılmadan önceki haline göre yapıldı. Mevcut kanunda, şike suçunu işleyen bir kişinin 5 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

‘1 NUMARALI SANIK’ NE DEMEK?
Avukatlar, iddianamede ‘1 numaralı sanık’ olmanın dava kapsamında ne anlama geldiğini şöyle anlattı:
Hasan Gürbüz: Bu işin yazılı olmayan bir kuralı var. Lider bir numara olarak, yardımcısı ise iki numara olarak yazılır. Ancak bunun aksini de gördüm. CMK’ta örgüt liderinin hangi sırada olacağı ile bir madde yok. Bu nedenle savcılar sanıkları nasıl uygun görürlerse iddianameye öyle yazıyor.

Tolga Akalın: Sanık sıralaması itibariyle örgüt lideri 1’de ya da diğer sıralarda olabilir. iddianamenin teknik açısından örgütün yönetim şemasına uygun yapılması mahkemenin iddianameyi anlamasını kolaylaştırır.

--spoiler--
internette geziniyor.
fenerbahçeli yönrticilerin ve aziz yıldırım'ın kişisel borçları ödemek için, transfer görüşmeleri yapmak için, hediyeler almak için, hal hatır sormak için, tesadüfen görüşmek için nedense hep o haftaki rakiplerinden şahısları bulduğunu anladığımız iddianamedir..