bugün

4 yıllık üniversiteyi 7 yılda hala bitirememiş gerizekalıların hoşuna gitmemiş.
yok öyle yata yata 10 senede üniversite bitirmek.
bu öğrenciyi sömürmek için değil ders çalışmaya teşvik içindir.
anadolu üniversitesi emlak yönetimi için 385 olan harçtır.
iktisat fakültesinde okuyan biri olarak 577,5 tl olarak ödeyeceğim ücret. öldürücü ve bitiricidir keşke ikinci öğretim olmasaydım dedim şu an yeniden.
yapılan zamlar geri alınmış. bu devlet adamları neyin kafasını yaşıyor, merak ediyorum. birkaç yıl önce de harçlara %100 zam yapılmıştı ve sonrasında doğal olarak geri alınmıştı.

bu sene de alttan dersi olanlar, harçlarını zamlı ödeyecek dediler, şimdi bu da kaldırılıyor.

yanlış anlaşılmasın, tabii ki de olmaması gereken bi uygulama.

fakat sanırım bu adamlar ölmeye alıştırıp, bayılmayı normal kılmaya çalışıyorlar.
bundan sonraki herhangi bir zam, insanlar tarafından ''oh oh eskisine göre iyidir'' şeklinde karşılanacak.

http://www.memurlar.net/haber/205257/
hala yatırmadım. geri alınsa da yatırsak dediğim. ne zaman iptal olcağı belli değil. sitede hala ek ücret yazıyor. yeni yasa çıkana kadar herkes yatırmış olacak ve unutacak büyük ihtimalle. yatırdıktan sonra geri verseler ne olur şu durumda benden o para çıktıktan sonra.

edit: dün yatırdım ve yasa yeniden düzenlendiği için ek ücreti yatırmadım. hayırlısı oldu.
hala belirsizliğini koruyan harçlardır. ülkemizi birbirinden haberi olmayan, çıkardığı yasaları denetlemeyen ya da sadece nabız yoklayan kişilerin yönettiğini açıkça ortaya koymuştur. bir ülke ancak bu kadar amatörce yönetilebilirdi dedirten harçlardır aynı zamanda. yazıklar olsun.
başta fix olarak 385 tl ödemem gereken harçtır. sonrasında ne çıkacağı muammadır. üzülere söylüyorum ki, 2 yıllık okuldan ayrılmama sebebiyet verecek yükseklikte ki harç parasıdır.

böyle sistemin ta amına koyayım dedirtmiştir. tanımında amına koyayım.
harç kredimin bi esprisinin kalmamasını sağlayan harçlardır.2 senedir 25 lira ödediğim harç 80 lira olmuş.* *
10 sene sen yat yok yeaaa diye inleyen gerizekalılarla başlayacağım sözlerime.

sana ne lan yarraaaaam! sen oku 4 yılda bitir, 10 yıl yatanın derdi sana mı girdi?

konu ne harçlar, ne zam ne de başka birşey anladığım kadarıyla, mesele devlet politikası değil, milleti nasıl sikeriz düşüncesidir.

sözüm ona okumaya niyetleri olmayanları okuldan soğutup, maddi sıkıntılar çektirerek üniversitelerden siktirolup gitmesini sağlamak, ama be kardeşim, pire için yorganı neden yakıyorsun?

üniversite ortaöğretim kurumu değil ki, yirmi küsür yaşına gelmiş adam farkında değil mi üniversiteyi bitirmesi gerektiğinin, sen zengini daha çok zengin yap, oğulları okula gitmez tabi baba parası tatlı gelir, fakir adamın oğlu ne yapsın? senin yaptığın düzenbazlıkları çekmek zorunda mı?

bu para tuzağını delmek çok mu zor zannediyorsun, alttan dersleri olan, askerlikten yırtmak için türlü bölümlere girenler, harç parası vermemek için tekrar sınava girer, yine sikindirik bi bölüm yazar gider yatacağı kadar orada da yatar.

beyniniz bunlara basmadığı için, gelip gelecek idealleri olan, hayalleri olan insanları hem kendinizden hem üniversiteden hem de ülkeden soğutuyorsunuz.

biz alttan dersi bırakmadan bölümünü 1. bitirip de iş bulamadığı için hıyar satan üniversite mezunlarını da biliyoruz.

hey yavrum hey! hafız olmakla devlet yönetilseydi, imamlar imparatorluk kurardı.

şimdi, isyanın eşiğinde herkes, yök başkanına dikkat et, isyandan sağ çıkamayacak ilk kişi odur.
ikincisi de, öğrencileri bırakarak egolarını tatmin eden hocaların.

haydi eyvallah.
harçlarla ilgili olarak geri adım atılacağı yusuf ziya özcan tarafından söylenmiştir. ne derece doğru ilerleyen günlerde göreceğiz.
http://www.bianet.org/bia...25-zamli-harcta-geri-adim
yılda iki defa moral bozan olay.
aynen "veremi gösterdiler sonra sıtmaya razı ettiler..."

önce "dersi alttan tekrar alandan ve okul uzatandan daha fazla harç alınacak" dediler, çoğu kişi gitti fazla para ödedi, sonra "bu kararı geri çektik, fazla para ödeyenler ödedikleri fazla parayı üniversitelerindeki ilgili birime dilekçe vererek geri alabilirler" dediler fazla para ödeyen çoğu kişinin çoğu sevindi bu olaya.

aferim yök böyle devam, kurucularınız olan kenan evren ve ihsan doğramacı'nın izinden gidiyorsun, ama gittiğin yol, yol mudur acaba?
zaten ikinci öğretim olduğum için 577 lira 5 kuruş ödemek bile evlat acısı gibi koyarken, kalkıp bunu bir de 794 lira 5 kuruş yapmış devletimiz.

allah recep tayyip erdoğandan razı olsun, her iki kişiden birinin oyunu almış, seçilmiş adam. büyük adam ya. değil mi?

haram olsun lan hepsi size. gün gelecek çok arayacaksınız bu günleri tayyip kafalar.
haram zıkkım zehir olsun dediğimiz ödemelerdir. bir taraf 155 tl öderken diğer tarafın 310 tl ödemesi nasıl açıklanabilir merakla beklemekteyiz. başımızdakilerin daha neleri bizden sömüreceklerinin göstergesidir.
hukuk fakültesinde 180 tl olan harçtır. okulu uzattığım için yüzde yüz zamlı ödemiştim geçen sene. bu sene de öyle ödemem gerekiyordu ama yeni sistem sayesinde ve 6. kez aldığım dersi sistemin bana 2. kez alıyorsun demesi sayesinde 180 tl harç ödemekle harç borcunuz bulunmamaktadır bildirisini alarak mutlu olduğum harçlardır. *
okul biteli baya oldu ama, bu sorunu her aile yaşıyor. şimdi muhteşem devlet büyüklerini sesleniyorum , ahlak yoksunu olmayan ,vicdanlı her kul şunu düşünmezmi maaşlara %8 zammı zorla verirken %40 öğretim harcına zam yapıyorsan ve bu öğrenci kardeşler ile aileleri hala sessiz kalabiliyorlarsa elden ne gelir bilmiyorum.
haklar verilmez alınır, oturup hala bir şeylerin verilmesini bekleyen kültürden ne zaman kurtulursak o zaman bir şansımız olacak diye düşünüyorum.

birde öğrenim kredisi adı altında devlet kendi eliyle öğrencisini ve ailesini düzüyor, normal banka kredisi çeksen bundan pek farklı olmuyor. eğitim öğretim politikamız böyle olunca geleceğin teminatı gençlerde kime nasıl geçiririmi ilke ediniyor.
ek ücretlerin geri ödenmesi için başvuruların devam ettiği harçlardır.
bizim fakültede kaosa yol açan durumdur, şöyle izah edecek olursak efenim;
şimdi diyelim ki 5.sınıftan 2 stajınız var ve bu stajlardan kaldınız, yarıyıl tatiline kadar bu stajları tekrar alıp en fazla 1 ay sonra 6. sınıf olabilecekken, o stajın parasını ödemediğin için tekrar alamıyorsun. bu da demek oluyor ki, fazladan 3 ay daha bekleyecek ve bütünlemeleri verirsen bir üst sınıfa geçeceksin.
(bkz: akıl fikir)
geri verdikleri harç paralarını geri istedikleri dogrultusunda söylentiler var.ne kadar dogru bilmiyorum.
(bilen bir arkadas bilgilendirirse sevinirim)
Üniversite öğrencisinin en büyük acısıdır, ailelerin de tabi.